City Id =8

انتخاب استان

برنامه ریز

چقدر میخوای خرج کنی؟! (قیمت ها به تومان است) چیکار می خوای بکنی ؟ چقدر وقت داری؟!

در شرايط سخت و بحراني طبيعتگردي چگونه غذا درست کنيم؟ (1393/11/03)

غذا از نظر اهميت در رده اي پايينتر از آب و ترس قرار دارد . نوع خوراکي که در شرايط اضطراري همراه داريد بايد به گونه اي باشد که در اثر گرمي هوا به سرعت فاسد نشود و خواص خود را از دست ندهد . در عين حال بايد از نظر غذايي مقوي و انرژي زا باشد.
در شرايط سخت و بحراني طبيعتگردي چگونه غذا درست کنيم؟

به گزارش بزنيم بيرون ، در شرايط سخت و بحراني طبيعت گردي هر نوشيدني و يا خوراکي که باعث مصرف بيش از اندازه آب شود توصيه نمي شود. سعي کنيد به جاي مصرف آب از چايي استفاده کنيد . در هنگام صبح صبحانه کاملي صرف کنيد ،حتي المقدر در هنگام ظهر از صرف نهار خودداري کنيد و غذاي بسيار سبکي صرف کنيد تا بدن شما به آب کمتري نياز داشته باشد . در شرايط بحراني هر فرد قادر است به مدت ۱۰ روز يا بيشتر بدون مصرف غذا به زندگي ادامه دهد ،هر چند مانند تشنگي ،گرسنگي مي تواند اثرات مستقيمي بر قدرت تصميم گيري سريع ،ترس ،درد و سردي بدن داشته باشد . هرچند که اثرات رواني گرسنگي بسيار بيشتر از اثرات آن بر فيزيک بدن فرد مي باشد  . همان گونه که در روشهاي يافتن آب به آن اشاره شد اولين گام قرار دادن خود در يک شرايط ايده ال براي يافتن غذا مي باشد . يافتن غذا در شرايط حاد از اهميت بسيار کمي برخوردار است.

پيشنهاد مي شود انرژي و زمان خود را صرف فعاليتهاي مهمتري چون يافتن آب و يا يافتن مسير کنيد . تقريبا هر جانوري که راه مي رود ،مي خزد ،پرواز مي کند و يا شنا مي کند ارزش غذايي دارد . قطعا ميزان گرسنگي شما منوي غذاي شما را تعيين خواهد کرد .  قرار دادن دام براي پرندگان يا جانوران کوچک مانند خرگوش روش مناسبي براي تهيه غذا مي باشد . همچنين استفاده از گياهان نيز مي تواند کارساز باشد . بعضي از گياهان سمي هستند . در صورتي که قادر به تشخيص سمي بودن يا نبودن آنها نيستيد از خوردن گياهان خودداري کنيد و سخن آخر اينکه استفاده از غذاهاي حاوي قند در مدت زمان کوتاه ( ۴ روز ) ضرورتي ندارد .

 

پختن و پز در ظرف گلي

با دستان مرطوب مقداري گل نرم را بر روي صفحه اي صاف پهن کنيد. غذا را درون آن قرار دهيد و لبه هاي صفحه گلي را بر روي غذا برگردانيد. اين بسته را روي خاکستر داغ قرار دهيد تا پخته شود. شما مجبور نيستيد پولکها، پوست و پرهاي حيوانات را بکنيد فقط امعا و احشاء آنها را بيرون بياوريد. پولکها، پرها و يا پوست حيوانات به گل سفت شده مي چسبند و وقتي غذا پخته شد به راحتي از آن جدا ميشوند. زمان پخت بين نيم تا يک ساعت است. براي تسريع کردن پخت قالب گلي را با خاکستر بپوشانيد.

 

اجاق در درون پشته اي از خاک

اگر براي مدت طولاني در نقطه اي مستقر ميشويد ميتوانيد در درون خاک اجاقي نسبتاً دائمي بسازيد.  با فاصله اي ۲ پايي از لبه پشته خاکي، تير چوبي نوک تميزي به طول ۴-۳ اينچ (cm 10-7) را بر بالاي سوراخ فرو کنيد. اين چوب مثل دودکش عمل ميکند. درست به اندازه يک پا در زير محل فرو بردن دودکش حفره اي در درون پشته ايجاد کنيد، با ايجاد دهانه کوچکي براي آن شکلي شبيه کندوي عسل به آن بدهيد. آنقدر بکنيد تا به تير چوبي برسيد. درون حفره را با دستهاي خيس صاف کنيد. حالا تير چوبي را بيرون بياوريد. با ايجاد آتش کوچکي در درون حفره ديواره ها را سفت کنيد. براي پخت غذا، از قبل به منظور گرم کردن فضاي داخل حفره آتشي روشن کنيد. خاکسترها را از آن خارج کرده و برگ، تکه چوب و يا سنگي درون آن قرار دهيد، غذا را روي لايه گلي بگذاريد. ورودي حفره و دودکش را ببنديد. بسته به اندازه غذا، ظرف نيم ساعت يا بيشتر پخته ميشود.

 

تخم مرغ در گل

تمام سطح يک تخم مرغ را با لايه اي از گل بپوشانيد، لايه اي با ضخامت يک دوم اينچ (cm27/1) اين بستر گلي را درون ذغالهاي آتش قرار دهيد و بگذاريد ۲۰ دقيقه بماند. سپس پوسته گلي و پوسته تخم مرغ را بشکنيد و آن را ميل کنيد.

 

پخت ذرت

قسمت بالايي پوسته هاي ذرت را با يک نخ يا سيم ببنديد و آن را درون ذغالها قرار دهيد. براي مطمئن شدن از پخته و نرم شدن دانه هاي ذرت از يک چنگال يا چوب تيز استفاده کنيد.

 

پخت ماهي در ظرف گلي

چند برگ بزرگ پيدا کنيد. با آنها ماهي را بسته بندي کنيد. لازم نيست پولکها را جدا کنيد. لايه اي نازک از گل و يا خاک را در اطراف ماهي بسته بندي شده بچسبانيد و بگذاريد تا خشک شود. با لايه اي ضخيم تر از گل اين بسته را احاطه کنيد، آن را کنار آتش بگذاريد تا خشک شود. وقتي به اندازه کافي خشک شد آن را درون ذغال‌هاي داغ فرو ببريد و براي هر پوند (هر نيم کيلوگرم) ۷ دقيقه به عنوان زمان لازم براي پخت درنظر بگيريد. وقتي پخته شد قالب گلي را باز کنيد و پوست ماهي را جدا کنيد. از همين روش براي پرندگان نيز استفاده ميشود. در مورد مرغها، بدون کندن پرهايشان آنها را مستقيماً بر روي قالب قرار دهيد. بعد از پخت پرها خود به خود جدا شده و يا به قالب مي چسبند. اين فقط يکي از روشهاي متفاوت پخت و پز در قالب هاي گلي است.

 

بخارپز کردن

 در اين روش از بخار بسيار گرم براي پختن غذا استفاده ميشود. غذا توسط يک جسم بر فراز آب قرار ميگيرد و در ظرف نيز بسته است. آبي که بر روي يک آتش مناسب و خوب قرار گرفته پس از ۵ دقيقه به جوش مي آيد. زمان پخت در اين حالت از ۵ تا ۱۵ دقيقه متغير است و بستگي به حجم غذا دارد.

بخارپز کردن درون يک گودال

گودالي در ماسه ها بکنيد. چند سنگ را داغ کنيد. سنگها را به درون گودال برانيد و روي آنها را با لايه اي ضخيم از علفها و جلبکهاي تر بپوشانيد. غذا را در بستري از علف قراردهيد و روي آن را نيز با گياهان بپوشانيد. بر روي اين سطح لايه اي ماسه بريزيد. سوراخي در ماسه ايجاد کنيد و مقداري آب درون آن بريزيد. اين آب تا روي سنگهاي داغ پايين ميرود و باعث ايجاد بخار بيشتر ميشود. سوراخ ماسه اي را ببنديد که بخار خارج نشود. بگذاريد براي ساعتها بخار کند. اگر از دانه هاي خوراکي استفاده ميکنيد ميتوانيد آنها را به همراه اين گوشت ميل کنيد.

 

پخت غذا و آتش

 

- آتش درون شيار

چنانچه به دليل خشکسالي، باد و يا وجود برگهاي خشک و سوزني کاج بر سطح زمين احتمال وقوع آتش سوزي ميرود ميتوانيد اتش را درون يک مجرا روشن کنيد. اين بهترين راه است بخصوص اگر دچار کمبود مواد سوختي باشيد و مجبور باشيد از شاخه هاي شکسته چوب استفاده کنيد که در حفظ گرما بسيار مؤثرند. در راستي مسير باد غالب مجرايي حفر کنيد، چون به جريان هوا نياز داريد. اين شيار را طوري حفر کنيد که در قسمت رو به باد وسيع تر و کم‌عمق‌تر باشد و با يک شيب به قسمت بالايي متصل شود. در کناره هاي اين مجرا سنگ بچينيد چون سنگ گرما را حفظ ميکند و نيز مانع از ريزش ديواره هاي سيار به دليل خشک شدن ناشي از گرماي آتش ميشود. يک لوله بخاري کوچک از جنس سنگهاي پهن در طرف رو به باد شيار مانع از گسترش آتش به خارج از شيار ميشود.

 

- آتش براي تهيه سريع غذا

شاخه هاي خشک با ضخامت يک انگشت جمع آوري کنيد. از جمع آوري چوبهاي افتاده بر روي زمين خودداري کنيد، اين چوبها خيس هستند. چوبها را به شکل چادر بوميان آمريکا درآوريد. فضايي را براي جريان اکسيژن در ميان شاخه ها باز بگذاريد. آتش روشن کنيد، آن را از راه شاخه‌ها و چوب‌هاي ضخيم تر تغذيه کنيد. وقتي شعله ها روشن شدند شما ذغالي خواهيد داشت که براي پختن غذا بسيار مناسب است. دو عدد چوب ۵ اينچي (۱۲ سانتيمتري) و يا يک جفت سنگ به عنوان تکيه گاه ظرف غذايتان در اطراف آتش قرار دهيد، ۲۰ دقيقه طول ميکشد تا آتش جمع شود و غذا پخته شود.

 

- سنگ داغ براي گرم کردن آب

سنگهايي با قطر ۳-۲ اينچ جمع آوري کنيد و آنها را درون آتش قرار دهيد. تا تبديل شدن چوبها به ذغال سنگها بسيار داغ ميشوند. سنگها را با يک چوب برداريد و درون ظرف آن قرار دهيد، حجم کمي از آن بدين ترتيب به راحتي به دماي جوش ميرسد. براي ساختن ظرف بزرگتري براي آب ميتوان از پلاستيک سنگين، ورقه هاي لاستيکي و يا پوست حيوانات استفاده کرد. گودالي بکنيد و اطراف آن را با پوششي ضد آب دربر بگيريد. اگر اين پوشش از جنس پلاستيک يا لاستيک است سنگ بزرگي در کف آب قرار دهيد که سنگهاي داغ آن را سوراخ نکنند.

 

اجاق هوبو

 يک طبل فلزي برداريد، دو رديف سوراخ کوچک در کف آن ايجاد کنيد که جريان هواي کافي به درون آن راه يابد. اندازه آتش را ميتوان از طريق بستن چند سوراخ کنترل کرد. ميتوان از طريق برش دادن يک سر چوبها و يا کناره هاي آنها چوبها را به ظرف فلزي متصل کرد و ميتوانيد با قرار دادن غذا بر روي ظرف و يا درون آن آن را طبخ کنيد. اطراف اجاق را بپوشانيد که گرما هدر نرود. نمونه کوچکتري از اجاق هوبو را ميتوان با يک قوطي کنسرو ساخت. سوراخها در کناره هاي قوطي ايجاد ميشوند و از سطح رويي آن به عنوان تکيه گاه ظرف غذا استفاده کرد. اين نوع اجاق مخصوص مناطق قطبي شمال است.

اجاق هوبوي ۴۵ گالني

سطح وسيع اين اجاق براي پخت و پز مورد استفاده قرار ميگيرد. براي استفاده در داخل چادرها بايد براي اجاق دودکشي درنظر گرفت. وجود يک دريچه کنترل اندازه شعله ها را امکان پذير ميکند.

 

آتش در گودال داکوتا

از اين نوع اجاق ميتوانيد در چمنزارها استفاده کنيد. اين گودال آتش را دربرابر بادهاي دائمي حفظ ميکند. همچنين گودال مانع از اتلاف گرما ميشود که در مناطقي با ذخيره چوبي کم عامل بسيار مهمي است. آتش را ميتوان از راه محدود کردن ورودي هوا کنترل کرد. در گودالهايي که بقاياي چوب و يا ريشه درختان يافت ميشود نبايد آتش روشن کرد.

جايگزين جوش شيرين

اضافه کردن خاکستر چوب سفيد به آرد مثل اضافه کردن جوش شيرين به آن به درست شدن خمير کمک ميکند. خاکستر چوب سفيد داراي جوش شيرين و پتاس است. بهترين چوب براي اين منظور چوب درخت گردوي آمريکايي، درخت افرا و سپيدار است.

 

بررسي دماي فر

يک قاشق چايخوري آرد روي سطح ماهي تابه و يا سطح سنگ داغ بپاشيد. رنگ آرد پس از ۵ دقيقه نشان ميدهد که:

دما تغيير رنگ آرد

۱۶۳-۱۲۱ سانتي گراد قهوه اي کم رنگ ۲۰۴

-۱۶۳ سانتي گراد قهوه اي مايل به طلايي

 ۲۳۲-۲۰۴ سانتي گراد قهوه اي پر رنگ

 ۲۶۰-۲۳۲ سانتي گراد قهوه اي سوخته

اجاق يوکن شما ميتوانيد در مواقعي که در يک نقطه اقامت طولاني داريد و يا قصد داريد مجدداً به محل برگرديد چنين اجاقي بسازيد. ميتوانيد آن را همان طور رها کنيد. مواد مورد نياز براي ساختن آن شامل سنگ و گل، شاخه هاي علفي يک جعبه فلزي، تعداد قلوه سنگ و يک تخته سنگ پهن و بزرگ به عنوان کباب پز است.

 

آتش زنه

تکه پارچه ها و نوارهاي جدا شده از پارچه ها و يا لباسهايتان را درون تمام قسمتهاي يک جعبه تخم مرغ فرو کنيد پارافين شمع ها را آب کرده و روي اين جعبه بريزيد. طوري که لايه اي از پارافين روي پارچه ها تشکيل شود. براي استفاده ميتوانيد هر کدام از اين تکه هاي جعبه را بشکنيد و روشن کنيد. بسته به آميختگي پارچه و پارافين هرکدام از اين تکه ها ميتواند به مدت ۱۵-۵ دقيقه بسوزد.

 

پخت و پز در کاغذ

يپختن غذا در کيسه هاي کاغذي يک مزيت دارد و آن اينکه نيازي نيست بعد از پختن غذا آن را تميز کنيد، ميتوانيد مستقيماً از درون کيسه غذا را ميل نماييد. کيسه کاغذي و يا روزنامه را در بالاي ذغال ها بگيريد. کاغذ خشک مي سوزد. در اين صورت به آن آب بپاشيد. غذا را بر روي ذغال داغ بپزيد نه بر روي شعله هاي مستقيم آتش. غذاي پيچيده شده در کاغذ را روي بخار قرار دهيد. غذا را درون کيسه کاغذي قرار دهيد و آن را روي ذغال هاي داغ گرم کنيد. بگذاريد آتش بسوزد و فقط ذغال هاي داغ باقي بماند. کيسه کاغذي را کمي نم دار کنيد. ژانبون ها را در کف کيسه قرار دهيد و تخم مرغ را روي آنها بشکنيد. بالاي کيسه را لا بزنيد و کمي پايين تر از آن را سوراخ کنيد، طوريکه بتوانيد با بردن يک تير چوبي به درون غذاها را جابجا کنيد. تا زماني که ژامبون‌ها آماده شوند، به پختن ادامه دهيد. اين زمان بسته به دماي محيط تقريباً برابر ۱۵-۱۰ دقيقه است. اگر تخم مرغ ها خوب پخته نشده اند اين روند را ادامه دهيد. چنانچه کيسه کاغذي شروع به سوختن کرد آن را مجدداً نم دار کنيد. ماهي، صدف خوراکي و ذرت پخته شده در کاغذ را خيس کنيد. غذا را خيس کرده به آن ادويه بزنيد. غذا را درون ۳ لايه کاغذي بپيچيد. يکي از کاغذها را طوري بپيچيد که بخار را درون خود نگه دارد. بسته کاغذي را روي ذغال ها قرار دهيد. چنانچه شروع به سوختن کرد آن را خيس کنيد.  بعضي از مواد غذايي مثل ماهيها و ذرت را بايد به صورت تکي درون کاغذ پيچيد، درحالي که صدفها را بايد به مقدار زياد در درون بسته هاي کاغذي قرار داد که بسته ها اندازه و شکل بگيرند.

 

فنجان

ميتوان به وسيله قوطي هاي کنسرو با لبه هاي کاملاً گرد شده نيز فنجان درست کرد. ساختن فنجان از شاخ حيوانات شاخ را ببريد. از طريق گرم کردن آن بر روي آتش قسمت نوک تيز آن را کج کنيد و دسته فنجان بسازيد.
چنگال چنگال مورد استفاده براي آتش از تکه هاي سيم و فلز ساخته ميشود. بالا انداختن تخم مرغ شما ميتوانيد با يک حرکت کامل پرتاب تخم مرغ در دستان خود را تحت تأثير قرار دهيد. اين روش براي تخم مرغ هاي سرخ شده و کيکهاي تابه اي مورد استفاده قرار ميگيرد.

 

روشن کردن کبريت

در يک هواي بادي سر روشن کبريت را رو به پايين بگيريد. باد در طرف بيروني دست شما مي‌وزد.

 

 مشعل

مقواي موج دار درون قوطي کنسرو. با قرار دادن يک فتيله در قسمت بالا ميتوانيد مشعلي بسازيد که ۲۰ تا ۳۰ دقيقه بسوزد. ميتوان با تا کردن و موج دار کردن نوارهاي مقوايي و قرار دان يک فتيله در ميان آنها درون يک قوطي کنسرو پهن (مثل کنسرو ماهي) يک مشعل ساخت، اطمينان حاصل کنيد که مقواها کاملاً به هم نچسبيده اند. پارافين ذوب شده را بر روي آنها بريزيد و بگذاريد سرد شود. اين مشعل را ميتواند در زير اجاق گاز قوطي شکل قرار دهيد.

 

جعبه فر مقوايي

يک جعبه مقوايي که در قسمت لبه ها با آلومينيوم پوشيده شده را برداريد. يک تکه ذغال را در نزديکي لبه هاي جعبه قرار دهيد. براي محاسبه دماي توليد شده توسط ذغالها از فرمول ۴۰ درجه فارنهايت براي هر تکه ذغال استفاده کنيد. درنتيجه در ازاي هر ۱۰ تکه ۴۰۰ فارنهايت گرما داريم. جعبه را روي غذا بگذاريد و در يک گوشه آن تکه سنگي قرار دهيد که باعث ايجاد جريان هوا به درون جعبه ميشود، اين به ذغالها کمک ميکند که بسوزند. زمان پخت مثل فرهاي معمولي است. چنانچه زمان پخت بيشتر از ۴۵ شد تکه ذغالهاي ديگري را در زير جعبه قرار دهيد.

 

چاقوي اره اي

ميتوان از يک اره غيرقابل استفاده يک چاقوي تيز ساخت. با شکستن سر اين تيغ ها، آنها تيزتر ميشوند. لبه ديگر اره نيز تيز است. با پيچيدن يک تکه چرم در اطراف قسمتي که هنوز کند است ميتوانيد يک چاقو بسازيد. تيغه هاي اره اي از جنس فولاد کربني است به همين دليل به راحتي زنگ زده ميشود.

 

ظرفهايي از ورقه آلومينيوم

با قرار دادن يک ورقه آلومينيومي بر روي يک کنده ميتوان يک ظرف آلومينيومي ساخت. بدين ترتيب به ورقه شکل ميدهيد و براي محکم کردن لبه هاي آن، آنها را گرد کنيد.

 

پوشش آلومينيومي ظروف

قبل از قرار دادن ظرف بر روي آتش يک ورقه آلومينيومي در اطراف آن بپيچيد، در اين صورت مجبور نيستيد براي پاک کردن دوده ها خود را به زحمت بياندازيد. چنانچه ظرف شما نشت ميکند ميتوانيد درون ظرف را نيز با آلومينيوم بپوشانيد.

 

فر خورشيدي

عمل کرد اجاقهاي خورشيدي ازطريق اشعه هاي نور خورشيد است، اشعه هايي با طول موج کوتاه که ميتوانند از شيشه عبور کنند. موج هاي کوتاه در هنگام گرم کردن غذاي موجود در زير شيشه، پس از عبور از آن به موجهاي بلند تبديل ميشوند، موجهايي که قادر به عبور از شيشه نيستند، درنتيجه با باقي ماندن درون محفظه و بالا و پايين رفتن انرژي خود را به گرما تبديل کرده و باعث پخت غذا ميشوند. زماني که ظرف را لمس ميکنيد بسيار مراقب باشيد، ظرف ميتواند بسيار داغ شده باشد.

 

مخمر گلسنگ

گلسنگ را در طول شب درون آب قرار دهيد. سپس آن را با آرد مخلوط کرده و مايه خمير بدست آوريد. اين مايه خمير را در کنار آتش گذارده و اجازه دهيد حجيم شود، تکه اي از آن را به خمير نان اضافه کنيد، با مايه خمير حجيم شده نان را بپزيد. ميتوانيد اين مايه خمير را در محلي خنک نگهداري کنيد و براي هر بار پختن نان از آن استفاده کنيد. ميتوانيد به اين مايه خمير آرد و آب را اضافه کرده و دوباره از آن استفاده کنيد.

 

کباب کردن بر روي تير چوبي

يک شاخه سبز درخت را به درون شکم ماهي، پرنده و يا يک حيوان کوچک فرو کنيد، و آن را براي لحظه هايي درون آتش قرار دهيد. اين باعث تثبيت شدن آب و طعم گوشت در درون آن ميشود. براي افزايش طعم غذا، آن را روي ذغالها قرار دهيد، نه روي شعله هاي آتش.

 

کاغد آلومينيومي مخصوص پخت

غذا را در اين کاغذ بپيچيد. آن را درون گودال ذغال و يا روي ذغالها قرار دهيد و روي غذا را بپوشانيد. با قرار دادن غذا بر روي ذغالهاي درون گودال غذا سريع تر پخته ميشود و ميتوانيد مقدار غذاي بيشتري بپزيد. هرچند که بعد از پوشاندن روي غذاي موجود در گودال بررسي ميزان پخته شدن آن بسيار سخت است.

 

براي تميز کردن ظرفهاي چسبناک

از خاکستر سفيد و آب داغ استفاده کنيد. اين خاکستر داراي سود و پتاس است که در ترکيب با مواد چسبناک صابوني خام ميسوزد. بهترين خاکستر از چوب درخت گردوي آمريکايي و درخت راش تهيه ميشود.

 

جعبه فلزي فر مانند

اين فر ميتواند دائمي باشد و براي پخت و پز حتي در زير باران قابل استفاده است. طوري آن را برپا کنيد که باد غالب منطقه به زير آن راه يابد. ميتوان اين جعبه فلزي را بر روي ۲ ميله فلزي و يا چند سنگ تکيه داد. اگر درب جعبه بسيار سفت شده است کمي آن را باز کنيد تا از فشار کاسته شود. جعبه را با سنگ و لايه هاي خاک بپوشانيد. از اين راه ميتوانيد تابشهاي گرمايي بيشتري را حفظ کنيد. در انتهاي جعبه سوراخي ايجاد کنيد که دود از آن خارج شود. محفظه خالي مهمات نظامي به دليل ساخته شدن از فلز سنگين و ضخيم بسيار ايده آل است.

 

حمل آب

براي حمل آب ميتوانيد از ظرفهاي ساخته شده از چوب درخت نخان، بامبو و يا از پارچه شلوار و يا بلوز استفاده کرد.

 

پختن از طريق انعکاس گرما

آتشي برپا کنيد، درکنار آن صفحه چوبي برآمده اي قرار دهيد که گرما را به طرف جلو براند. با استفاده از چوبهايي به طول ۳ پا (۱ متر) بستري مناسب از ذغال تهيه کنيد. براي بدست آوردن اين ذغال در مواقعي که عجله داريد از چوبهاي سخت، چه سبز و چه خشک، استفاده کنيد، اين چوبها را با شکافتن به تکه هايي با ضخامت ۲ اينچ تبديل کنيد. براي طولاني تر کردن عمر ذغال‌ها آنها را به وسيله خاکستر و يا پوسته درختان بپوشانيد طوري که مقدار اکسيژن مورد نياز براي سوختن آنها را محدود کنند. در هواي مرطوب خاکسترها را نيز با پوسته هاي بزرگ و سبز درختان بپوشانيد.

 

پخت و پز بر روي تخته چوب

براي پختن، ماهي، تکه گوشت، سبزيجات و مرغ، يک صفحه چوبي محکم بيابيد. آن را با زاويه‌اي مناسب در فاصله ۱۲ اينچي (۳۰ سانتيمتري) آتش مستقر کنيد. قبل از قرار دادن غذا بر روي آن، آن را گرم کنيد. وقتي داغ شد روغن و يا چربي حيوانات را بر روي سطح آن بماليد. ازطريق سيم و يا گيره هايي آن را بر روي سطح متصل کنيد. با گرم کردن حتي يک طرف ماهي اين غذا پخته ميشود، ولي گوشت را بايد برگردانيد

 

فر منعکس کننده

ميتوانيد با صفحه آلومينيومي عريضي يک فر انعکاسي بسازيد: آتش را درمقابل ديواره اي از چوب تر و يا سنگ برپا کنيد. اين باعث بازگشت گرماي بيشتر به درون فر ميشود. فر در طرف ديگر آتش، روبروي ديواره سنگي، بنا نهاده ميشود. قسمتي از صفحه آلومينيومي که به عنوان ماهي تابه از آن استفاده ميکنيد را بايد بر روي سطحي صاف از سنگ و يا ماسه قرار دهيد. فر را طوري برپا کنيد که باد از پشت و يا از کناره ها به آن برخورد کند. دود آتش نبايد به غذاي روي سطح فر برخورد کند در اين صورت غذا دودي ميشود. ورقه آلومينيومي بايد تميز و شفاف بماند. دستتان را بر روي صفحه آلومينيومي قرار ندهيد، ميتواند بسيار داغ باشد. آتش را شعله ور نگه داريد که بتوانيد از جريان گرمايي پيوسته اي براي پخت غذا بهره‌مند شويد

 

آتش در اجاقي شبيه سوراخ کليد

اين نوع آتش هم براي گرم شدن و هم پخت و پز بسيار مناسب است، ابتدا آتشي به شکل چادر بوميان آمريکا در قسمت دايره شکل سوراخ کليد بسازيد. وقتي که آتش به ذغالها رسيد آن را به طرف قسمت باريک محل آتش برانيد و کباب پزي از جنس شاخه هاي سبز بر روي سنگهاي اطراف آتش بسازيد، حالا ميتوانيد غذا پختن را شروع کنيد. قسمت عمده آتش شروع به سوختن ميکند و شما ميتوانيد درصورت نياز آتش به ذغال اضافي آن را سريعاً آماده کنيد.

 

ظرف مخصوص پخت از جنس بامبو

آب و يا انواع سوپ ها را ميتوان در ظروف بامبويي پخت. براي پراکندن گرما و محافظت از ظروف چوبي تان دربرابر شعله هاي آتش ميتوانيد يک تکه فلزي از قوطي کنسرو و يا ورقه‌هاي آلومينيومي را در زير ظرف بامبويي خود قرار دهيد.

 

آتش به شکل اهرم

اين نوع آتش درست کردن براي گرم کردن آب، تهيه سوپ، خورشت و قهوه بسيار مناسب است چون ميتوان از طريق قلابي که در انتهاي تير چوبي است و ظرف غذا را نگه داشته گرما را کنترل کرد. يک سرپايه چوبي ساخته شده از چوبهاي عمودي را ميتوان در زير تير چوبي نسب کرد و بدين ترتيب ظرف غذا را در ارتفاعي بالاتر از آتش مستقر کرد. چنانچه چوبهاي چنگال شکل دردسترس نبودند ميتوانيد يک تکه چوب را در قسمت انتها شکاف دهيد. اين شکاف ميتواند طوري باشد که تيرک چوبي کاملاً در سوراخ آن قرار بگيرد. اين آتش را ميتوان در سطوح صاف و يا درصورت امکان وزش باد و يا احتمال خطر آتش در يک چاله ايجاد کرد. آتش نبايد بسيار بزرگ باشد درغيراينصورت غذاي شما خواهد سوخت. وقتي پخت و پز به پايان رسيد ميتوانيد از ذغالهاي گرم براي روشن کردن چوبهاي بزرگ به منظور گرم کردن چادرها استفاده کنيد. آتشي که در يک چاله روشن شود دود کمتري توليد ميکند.

 

پختن تخم مرغ در پياز

درون پياز بزرگي را خالي کنيد، يک تخم مرغ را درون آن بشکنيد و آن را روي آتش قرار دهيد. تخم مرغ و پياز در عرض چند دقيقه آماده ميشوند.



سرخ کردن ماهي

يک ماهي را در نوک تير چوبي قرار دهيد. پوست آن را جدا نکنيد، در غيراينصورت در هنگام پخته شدن از چوب جدا ميشود. شما ميتوانيد ماهي را در موقع پختن به روغن و يا آب آغشته کنيد. تير چوبي را مرتب بچرخانيد.

 

ورقه فلزي يا آلومينيومي

اين ورقه ها وزن کمتر و سطح وسيعتري از ماهي تابه دارند.


سنگ داغ

قلوه سنگ هاي داغ را درون بدن مرغ قرار دهيد، در قسمتي که ضخيمتر است. آن را با برگ و پوسته درخت بپوشانيد که گرماي آن تلف نشود. چنانچه غذا کاملاً پخته نشد اين مراحل را تکرار کنيد. افراد تنبل و غذا پختن  با استفاده از تير چوبي، يک تکيه گاه و يک نردبان، يک برگ بزرگ و يا يک تکه چوب امکان‌پذير است. اين نردبان و يا يک تکه چوب امکان‌پذير است. اين نردبان با حرکت نسيم جابجا ميشود و غذاي متصل شده به طناب را مي چرخاند. يک ظرف در زير غذا قرار ميگيرد که چربي آب شده و يا آب موجود در آن به درون ظرف بريزد، ميتوان از اين براي روغن ماليدن به خود غذا استفاده کرد. از قسمتي از آن نيز ميتوان براي روشن کردن آتش استفاده کرد.

 

ماهي تابه از جنس آلومينيوم

از شاخه اي به شکل استفاده کنيد. چوب ديگري را با بست در فاصله بين دو شاخه محکم کنيد و آن را با ورقه آلومينيوم بپوشانيد.

 

ماهي تابه سنگي

سنگ مسطحي پيدا کنيد، آن را بر روي دو تکيه گاه قرار دهيد و زير آن آتش روشن کنيد. ميتوانيد از سطح آن براي سوراخ کردن غذاها استفاده کنيد، روي سطح غذا را با تکه اي چوب ويا پوسته درخت بپوشانيد که سريعتر طبخ شوند ۱۰ دقيقه بعد: ۱۰ قاشق چايخوري شکر وارد بدن تان مي شود. مي دانيد چرا با وجود خوردن اين حجم شکر دچار استفراغ نمي شويد؟ چون اسيد فسفريک، طعم آن را کمي مي گيرد و شيريني اش را خنثي مي کند. ۲۰ دقيقه بعد : قند خون تان بالا مي رود و منجر به ترشح ناگهاني و يک جاي انسولين مي شود. کبدتان شروع مي کند به تبديل قند به چربي تا قند خون بيشتر از اين بالا نرود.  ۴۰ دقيقه بعد : حالا ديگر جذب کافئين کامل شده؛ مردمک هاي تان گشاد مي شود، فشار خون تان بالا مي رود و در پاسخ به اين حالت، کبدتان قند را به داخل جريان خون رها مي کند. گيرنده هاي آدنوزين مغز حالا بلوک مي شوند تا از احساس خواب آلودگي جلوگيري کنند.  ۴۵ دقيقه بعد : ترشح دوپامين افزايش پيدا مي کند و مراکز خاصي در مغز، که حالت سرخوشي ايجاد مي کنند، تحريک مي شوند. اين همان مکانيسمي است که در مصرف هروئين منجر به ايجاد سرخوشي مي شود.  بعد از ۶۰ دقيقه : اسيد فسفريک موجود در نوشابه، داخل روده کوچک، به کلسيم، منيزيم و روي مي چسبد. متابوليسم بدن افزايش پيدا مي کند. ميزان بالاي قند خون و شيرين کننده هاي مصنوعي، دفع هر چه بيشتر کلسيم را از طريق ادرار باعث مي شوند.  مدتي بعد : کافئين در نقش يک داروي مدر (ادرارآور) وارد عمل مي شود. حالا ديگر کلسيم و منيزيم و رويي که قرار بود جذب بدن شود، بيش از پيش از طريق ادرار دفع مي شود و به همراه آن مقادير زيادي آب، سديم و ديگر الکتروليت ها نيز از دست مي رود. مدتي بعدتر : کم کم آن غوغايي که در بدن تان ايجاد شده بود فروکش مي کند و نوبت به افت قند مي رسد. در اين مرحله يا خيلي حساس و تحريک پذير مي شويد يا خيلي کرخت و بي حال. حالا ديگر تمام آن آبي را که از طريق نوشابه وارد بدن خود کرده بوديد، دفع کرده ايد؛ آبي که مي شد به جاي اسيد و کافئين و شکر، حاوي مواد مفيدي براي بدن تان باشد. تا چند ساعت بعد اثر کافئين هم از بين مي رود و شما هوس يک نوشابه ديگر مي کنيد.

این خبر را با دوستان خود به اشتراک بگذارید



تگ ها

پخت غذا شرايط سخت طبيعت گردي پخت غذا شرايط سخت پخت غذا پخت غذا طبيعت گردي شرايط سخت پخت غذا پخت غذا شرايط سخت طبيعت گردي پخت غذا شرايط سخت طبيعت گردي طبيعت گردي پخت غذا طبيعت گردي شرايط سخت طبيعت گردي پخت غذا شرايط سخت پخت غذا شرايط سخت طبيعت گردي پخت غذا شرايط سخت پخت غذا طبيعت گردي پخت غذا طبيعت گردي شرايط سخت پخت غذا طبيعت گردي شرايط سخت پخت غذا شرايط سخت پخت غذا طبيعت گردي شرايط سخت طبيعت گردي شرايط سخت پخت غذا شرايط سخت طبيعت گردي پخت غذا شرايط سخت طبيعت گردي پخت غذا شرايط سخت پخت غذا طبيعت گردي شرايط سخت پخت غذا شرايط سخت طبيعت گردي طبيعت گردي پخت غذا طبيعت گردي شرايط سخت طبيعت گردي پخت غذا شرايط سخت طبيعت گردي پخت غذا طبيعت گردي شرايط سخت پخت غذا طبيعت گردي شرايط سخت طبيعت گردي پخت غذا طبيعت گردي شرايط سخت پخت غذا شرايط سخت طبيعت گردي پخت غذا طبيعت گردي شرايط سخت پخت غذا طبيعت گردي شرايط سخت پخت غذا شرايط سخت طبيعت گردي پخت غذا طبيعت گردي شرايط سخت پخت غذا شرايط سخت طبيعت گردي شرايط سخت پخت غذا طبيعت گردي شرايط سخت پخت غذا طبيعت گردي شرايط سخت طبيعت گردي پخت غذا شرايط سخت پخت غذا طبيعت گردي پخت غذا شرايط سخت طبيعت گردي شرايط سخت پخت غذا طبيعت گردي طبيعت گردي پخت غذا شرايط سخت طبيعت گردي شرايط سخت پخت غذا طبيعت گردي پخت غذا شرايط سخت طبيعت گردي شرايط سخت پخت غذا طبيعت گردي پخت غذا شرايط سخت طبيعت گردي شرايط سخت پخت غذا طبيعت گردي شرايط سخت پخت غذا