0
از0 نظر

آرامگاه شاه شجاع

    3629
    نمایش

    آرامگاه شاه شجاع مظفری، تنها یکی از چندین جاذبه تاریخی و ارزشمند استان فارس به شمار می رود که بزرگ‌ترین قبر پادشاه آل مظفر بوده و در دامنه تخت ضرابی و در باختر تکیه هفت تنان خودنمایی می کند. بهتر است بدانید در ابتدا کریم خان زند سنگ بزرگی بر قبر وی قرار داده و سپس بنای آرامگاه در سال 1338 هجری شمسی توسط علی سامی، معمار بازسازی سعدیه و حافظیه و به همت انجمن آثار ملی بر روی آن قبر ساخته شده است. همچنین، نام این جاذبه در تاریخ آذر 1354 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. آرامگاه شاه شجاع مظفری در محله میدان شاه و نزدیکی بقعه بى‌بى دختران و دروازه قرآن شیراز قرار دارد.

    warning icon
    اگر فکر میکنی این اطلاعات نیاز به اصلاح یا افزودن داره . روی دکمه زیر کلیک کن

    مشخصات آرامگاه شاه شجاع

    گنبد آرامگاه شاه شجاع به وسیله کاربندی‌ها به ستون ها وصل شده است. بنای آرامگاه روی یک صفه که سه پله از سطح زمین اختلاف ارتفاع دارد، بنا شده است و از چهار گوشه آن چهار ستون مایل با سنگ‌های سفید به گنبد آبی رنگ آن می‌رسد.

    تاریخچه آرامگاه شاه شجاع

    ابوالفوارس جلال الدین شاه شجاع فرزند امیر مبارزالدین، از سلاطین آل مظفر و مشهورترین فرد از این خاندان در سال 733 قمری به دنیا آمد و در سال 786 درگذشت. وی قبل از مرگ وصیت کرده بود که جسد وی را در زمین‌های مصلی و در جوار قبر شیخ محمود قطب‌الدین دفن کنند و سپس توسط امیراختیارالدین کرمانی جنازه را به مدینه برده در آنجا به خاک سپارند. پس از مرگ وی به دلیل اختلافاتی که بین جانشینان او به وجود آمد، وصیت او عملی نشد و در همان جا باقی ماند. انجمن آثار ملی بنایی بر قبر وی ساخت که در سال ۱۳۵۰ شمسی به اتمام رسید.

    ویژگی‌ها آرامگاه شاه شجاع

    در میان تمام شاهانی که در فارس سلطنت کردند، تنها قبر شاه شجاع مظفری در شیراز معلوم و مشخص است. این بنا از حیث معماری و اهمیت تاریخی واجد ارزش‌‏های ویژه است. آرامگاه شاه شجاع در سال 1354 توسط وزارت فرهنگ و هنر با شماره 1169 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

    سیمای عمومی آرامگاه شاه شجاع

    از سال ۱۳۳۸ شمسی توسط انجمن آثار ملی گنبدی از کاشی‌های فیروزه‌ای روی قبر ساخته شد که بر ۴ ستون استوار است و درون آن با کاشی، معرق کاری و تزیین شده است. ۴ کتیبه از اشعار شاه شجاع و حافظ نیز در درون گنبد و چهار کتیبه از اشعار حافظ که در مدح شاه شجاع سروده بود، در قسمت بیرونی گنبد و به خط نستعلیق بر روی کاشی نوشته شده است. بنا از حیث معماری و اهمیت تاریخی واجد ارزش های ویژه ای است. در جنب آرامگاه، بنایی آجری وجود دارد که در حال حاضر به عنوان کتابخانه آثار و مفاخر فرهنگی مورد استفاده‌است.

    زمان مناسب بازدید آرامگاه شاه شجاع

    با توجه به وضعیت آب و هوایی استان فارس، فصل بهار و اوایل پاییز زمان مناسبی برای بازدید از این جاذبه خواهد بود. اگر علاقه مند به بازدید از این اثر تاریخی هستید، میتوانید در طول هفته از صبح تا عصر از این بنا دیدن کنید.

    سایر اطلاعات آرامگاه شاه شجاع

    در زمان کریمخان زند و در سال ۱۱۹۲ قمری یکی از درباریان به نام میرزا محمدکرمانی متخلص به ظفر، که در دربار کریمخان زند صاحب مقام بود، درصدد ساخت بقعه‌ای روی قبر و تجدید بنای آرامگاه بر آمد ولی فرصت و زمینه لازم برای تحقق این امر فراهم نشد و چون سنگ قبر شاه شجاع را برده بودند، به دستور کریمخان سنگ تراشیده و مرغوبی روی قبر نصب شد و روی آن با خط نستعلیق عالی این عبارت در ۱۱ سطر نوشته شد: هوالحی الذی لا یموت. هذا مدفن السلطان العادل الباذل المرحوم المغفور شاه شجاع المظفری و وفاته فی سنه ست و ثمانین و سبعمائه من الهجریه کما قال العارف السالک شمس الدین محمد حافظ علیه الرحمه حیف از شاه شجاع و تجدید مزاره فی شهر ربیع الثانی ۱۱۹۲.

    شرایط استفاده آرامگاه شاه شجاع

    بازدید از این جاذبه برای عموم آزاد و رایگان است.

    چه جوری برم ؟

    ماشین شخصی

    برای بازدید از آرامگاه شاه شجاع با خودرو شخصی، ابتدا از داخل شهر خود را به بلوار هفت تن برسانید و پس از عبور از دروازه قرآن تا انتهای بلوار پیش بروید تا به مقصد برسید.

    اتوبوس

    اگر قصد دارید برای بازدید از این جاذبه از اتوبوس‌ استفاده کنید، به بلوار هفت‌تن رفته و در ایستگاه مسجد پیاده شوید.

    مترو

    نزدیک‌ترین ایستگاه مترو به این جاذبه ایستگاه ولی‌عصر است که با این مکان چند کیلومتری فاصله دارد و نیاز است این مسافت را با تاکسی یا پیاده طی کنید.
    این نزدیکی چی بخوریم ؟
    این نزدیکی کجا‌بمونیم ؟
    این نزدیکی از کجا بخریم ؟

    امکانات و ویژگی‌ها

    امکانات کلی
    مناسب برای بانوان
    مناسب برای کهنسالان
    سرویس بهداشتی
    محل استراحت
    مناسب برای کودکان
    آنتن‌دهی تلفن همراه
    نزدیکترین اماکن مهم
    ایستگاه مترو ( مترو )
    ایستگاه اتوبوس ( مسجد )
    تفریحات
    عکاسی
    سختی مسیر
    آسان (راهپیمایی)
    نظر خودتو به دیگران بگو
    تجربه و نظر خودت از سفر رو با ما به اشتراک بذار
    ارسال عکس
    تجربه خودت از سفر رو به بقیه هم نشون بده
    پاسخ سریع دریافت کن
    سوال‌های خودت رو از همسفران و کارشناسان ما بپرس
    پرسش سوال
    Waves Waves Waves

    یه نقطه جدید معرفی کن

    اگه فکر می‌کنی یه مقصد واسه بیرون زدن، سراغ داری و ما معرفیش نکردیم، خودت می‌تونی داخل سایت به بقیه معرفی کنی. دم شما گرم که همراهی.

    برچسب ها
    بناي تاريخي آرامگاه شاه شجاع بلوار هفت تن شيراز بناي تاريخي آرامگاه شاه شجاع بناي تاريخي بلوار هفت تن بناي تاريخي شيراز آرامگاه شاه شجاع بناي تاريخي بناي تاريخي بلوار هفت تن آرامگاه شاه شجاع شيراز بلوار هفت تن بناي تاريخي بلوار هفت تن آرامگاه شاه شجاع بلوار هفت تن شيراز شيراز بناي تاريخي شيراز آرامگاه شاه شجاع شيراز بلوار هفت تن بناي تاريخي آرامگاه شاه شجاع بلوار هفت تن بناي تاريخي آرامگاه شاه شجاع شيراز بناي تاريخي بلوار هفت تن آرامگاه شاه شجاع بناي تاريخي بلوار هفت تن شيراز بناي تاريخي شيراز آرامگاه شاه شجاع بناي تاريخي شيراز بلوار هفت تن آرامگاه شاه شجاع بناي تاريخي بلوار هفت تن آرامگاه شاه شجاع بناي تاريخي شيراز آرامگاه شاه شجاع بلوار هفت تن شيراز آرامگاه شاه شجاع بلوار هفت تن بناي تاريخي آرامگاه شاه شجاع شيراز بناي تاريخي آرامگاه شاه شجاع شيراز بلوار هفت تن بلوار هفت تن بناي تاريخي آرامگاه شاه شجاع بلوار هفت تن بناي تاريخي شيراز بلوار هفت تن آرامگاه شاه شجاع بناي تاريخي بلوار هفت تن آرامگاه شاه شجاع شيراز بلوار هفت تن شيراز بناي تاريخي بلوار هفت تن شيراز آرامگاه شاه شجاع شيراز بناي تاريخي آرامگاه شاه شجاع شيراز بناي تاريخي بلوار هفت تن شيراز آرامگاه شاه شجاع بناي تاريخي شيراز آرامگاه شاه شجاع بلوار هفت تن