3
از18 نظر

تکیه دزاشیب

    10312
    نمایش

    در حال حاضر وسعت اين تکيه حدود 440 متر مربع است و در دو طبقه ساخته شده است. تمام محوطه داخلي با قالي مفروش است و دورتادور آن پشتي قرار دارد. حوض مرمري در ميانه تکيه و در ميان 6 ستون چوبي نگه دارنده سقف مجموعه، در نگاه اول نظر هر بيننده‌اي را به خود جلب مي‌کند

    warning icon
    اگر فکر میکنی این اطلاعات نیاز به اصلاح یا افزودن داره . روی دکمه زیر کلیک کن

    مشخصات تکیه دزاشیب

    نحوه طراحی تکیه دزاشیب به گونه‌ای است که امکان ورود نور آفتاب از بخش مرکزی سقف وجود دارد و در طول روز، فضای تکیه با نور طبیعی روشن می‌شود. در جبهه شمالی طاق نماهایی وجود دارد که هر یک از آنها در گذشته به یکی از طایفه‌های دزاشیبی تعلق داشت و افرادی از همان طایفه نیز مسئول پذیرایی از خودشان بودند. علاوه بر كتيبه هاي قرآني، روايت جبرئيليه (نادعليا) و ‌تر كيب بند محتشم، از دیگر تزئینات تکیه می‌توان به اسباب و ابزار آلاني نظیر نخل، علامتهای پنج تيغه و يازده تيغه قديمي، طوق، چند گلابدان گلدان وقفی و همچنين چند طاقه شال و بيرق و دو مشعل و چند تابلوي رنگ روغن از وقايع كربلا اشاره کرد. این اثر در تاریخ ۳۰ تیر ۱۳۸۴ با شماره ثبت ۱۲۲۱۸ به ‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

    تاریخچه تکیه دزاشیب

    پیشینه بنای حسینیه دزاشیب به بیش از یکصد و بیست سال پیش می‌رسد. این حسینیه در زمان ناصر الدین شاه ساخته شد. گفته می‌شود که در قسمت شمالی این حسینیه نمازخانه کوچکی بوده و ساختمان کنونی حسینیه به استثنای شیروانی آن به هزینه مردم نیکوکار و همت مرحوم رضا قلی خان مجدالممالک با مساحتی بیش از 500 متر مربع برپا می‌شود. بعدها، در حدود 70 سال قبل، شیروانی این تکیه به خرج خیری به نام حاج محمد علی یخچالی ساخته شد.

    ویژگی‌ها تکیه دزاشیب

    ساختمان قدیمی تکیه، طراحی و تزئینات ساده معماری آن از یک طرف و اشیا آیینی موجود در جای جای تکیه، نمونه بسیار کاملی از تکیه‌های قدیمی است که هر بازدیدکننده‌ای به راحتی می‌تواند فضای روحانی و مراسم آیینی آن فضا را از گذشته حس کنند. در همه روزهای ماه محرم، در این تکیه مراسم عزاداری انجام می‌شود. هنگام محرم، مراسم نماز صبح و ظهر و مغرب و عشاء در تكيه برگزار مي شود. در ماه محرم تقريبا بيست شب، مراسم اطعام و صبحانه نیز در این حسینیه برقرار است. در برخی سالها، به مناسبت ايام سوگواري امام حسين(ع) مجالس تعزيه به همت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان شميرانات، در حسينيه دزاشيب برگزار می‌شود.

    زمان مناسب بازدید تکیه دزاشیب

    حسینیه در ساعات11 تا 13 و 17 تا 20 همه روزه باز بوده و عموم میتوانند از آن دیدن کنند. اما مراسم ماه محرم در این حسینیه با تشریفات خاصی برگزار شده و میزان مراجعه شهروندان در این دوره بسیار بالاست.

    امکانات ویژه تکیه دزاشیب

    نزدیکترین پارکینگ عمومی به این حسینیه، پارکینگ باهنر است که حدود 750 متر با آن فاصله دارد. دردسر پیدا کردن جای پارک خیلی بیشتر از این است که این فاصله کوتاه را با تاکسی عبوری یا اتوبوس و یا حتی پیاده طی نمایید.

    منبع تکیه دزاشیب

    «دانشنامهٔ تاریخ معماری ایران‌شهر» سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران
    چه جوری برم ؟

    ماشین شخصی

    از میدان قدس (تجریش) به سمت خیابان باهنر (نیاوران) رفته و از خیابان کبیری (دزاشیب) وارد خیابان کریمی‌شوید. حسینیه دزاشیب در مقابل خیابان قاسمی قرار دارد.

    تاکسی

    در میدان قدس سوار ماشین‌های "خط تجریش- نیاوران- دارآباد" شده و در ابتدای خیابان شهید کریمی پیاده شوید. با کمی پیاده روی به مقصد می‌رسید.

    اتوبوس

    در پایانه تجریش سوار اتوبوس‌های "خط تجریش- دارآباد"، "خط تجریش- جماران" و "خط تجریش- شهرک قائم" شده و در ایستگاه دزاشیب پیاده شوید. با 10 دقیقه پیاده روی به حسینیه خواهید رسید.

    مترو

    نزدیک ترین ایستگاه مترو به این حسینیه ایستگاه تجریش واقع در خط یک مترو تهران است.
    این نزدیکی چی بخوریم ؟
    این نزدیکی کجا‌بمونیم ؟
    این نزدیکی از کجا بخریم ؟
    نظر خودتو به دیگران بگو
    تجربه و نظر خودت از سفر رو با ما به اشتراک بذار
    ارسال عکس
    تجربه خودت از سفر رو به بقیه هم نشون بده
    پاسخ سریع دریافت کن
    سوال‌های خودت رو از همسفران و کارشناسان ما بپرس
    پرسش سوال
    Waves Waves Waves

    یه نقطه جدید معرفی کن

    اگه فکر می‌کنی یه مقصد واسه بیرون زدن، سراغ داری و ما معرفیش نکردیم، خودت می‌تونی داخل سایت به بقیه معرفی کنی. دم شما گرم که همراهی.

    برچسب ها
    تکيه دزاشيب تاريخي عزاداري هاي تکيه دزاشيب تکيه تاريخي تکيه عزاداري هاي دزاشيب تکيه تکيه تاريخي دزاشيب عزاداري هاي تاريخي تکيه تاريخي دزاشيب تاريخي عزاداري هاي عزاداري هاي تکيه عزاداري هاي دزاشيب عزاداري هاي تاريخي تکيه دزاشيب تاريخي تکيه دزاشيب عزاداري هاي تکيه تاريخي دزاشيب تکيه تاريخي عزاداري هاي تکيه عزاداري هاي دزاشيب تکيه عزاداري هاي تاريخي دزاشيب تکيه تاريخي دزاشيب تکيه عزاداري هاي دزاشيب تاريخي عزاداري هاي دزاشيب تاريخي تکيه دزاشيب عزاداري هاي تکيه دزاشيب عزاداري هاي تاريخي تاريخي تکيه دزاشيب تاريخي تکيه عزاداري هاي تاريخي دزاشيب تکيه تاريخي دزاشيب عزاداري هاي تاريخي عزاداري هاي تکيه تاريخي عزاداري هاي دزاشيب عزاداري هاي تکيه دزاشيب عزاداري هاي تکيه تاريخي عزاداري هاي دزاشيب تکيه عزاداري هاي دزاشيب تاريخي عزاداري هاي تاريخي تکيه عزاداري هاي تاريخي دزاشيب تکيه دزاشيب تاريخي عزاداري هاي تکيه تاريخي عزاداري هاي دزاشيب تکيه عزاداري هاي دزاشيب تاريخي تکيه تاريخي دزاشيب عزاداري هاي تکيه تاريخي عزاداري هاي دزاشيب تکيه دزاشيب عزاداري هاي تاريخي دزاشيب تکيه تاريخي عزاداري هاي دزاشيب تکيه عزاداري هاي تاريخي دزاشيب تاريخي عزاداري هاي تکيه دزاشيب تاريخي تکيه عزاداري هاي تاريخي تکيه دزاشيب عزاداري هاي تاريخي دزاشيب تکيه عزاداري هاي تاريخي عزاداري هاي تکيه دزاشيب تاريخي عزاداري هاي دزاشيب تکيه عزاداري هاي تکيه دزاشيب تاريخي عزاداري هاي دزاشيب تکيه تاريخي عزاداري هاي تاريخي تکيه دزاشيب عزاداري هاي دزاشيب تاريخي تکيه عزاداري هاي تاريخي دزاشيب تکيه