0
از0 نظر

حمام ابراهیم آباد

    2043
    نمایش

    این حمام که معروف به حمام ابراهیم آباد می باشد دارای یک بخش ورودی (هشتی) می باشد که به عنوان فیلتری مابین سربینه و فضای بیرونی عمل می کند و در حال حاضر هم سطح با کف کوچه می باشد. با یک پله وارد سربینه می شویم که محلی برای تعویض و نگهداری لباس و کفش بوده است. فرم پلان به صورت هشت نیم هشت می باشد. انباری در قسمت جنوب غربی سربینه و میاندر، در قسمت شمال شرقی آن واقع شده است.

    warning icon
    اگر فکر میکنی این اطلاعات نیاز به اصلاح یا افزودن داره . روی دکمه زیر کلیک کن

    مشخصات حمام ابراهیم آباد

    پوشش بنای حمام ابراهیم آباد به صورت طاق گنبد بوده که جهت تبديل زمينه مربع به دايره از کاربندی استفاده شده است. قسمت زنانه اين حمام طی چند سال گذشته تخريب شده و پس از ممنوعيت آن توسط اداره بهداشت به حالت متروکه رها شده است.

    تاریخچه حمام ابراهیم آباد

    دست نوشته يا كتیبه اي در مورد تاريخ احداث اين بنا در دست نیست، ولي با توجه به پلان و سبك معماري، اين حمام مربوط به دوره قاجار مي باشد و تا سال 1368 مورد استفاده قرار می گرفته است.

    ویژگی‌ها حمام ابراهیم آباد

    اين بنا از ابتدا تحت تملک خانواده واثقی بوده که در سال 1380 توسط اداره کل ميراث فرهنگی استان اردبيل خريداری شده است. بعد عملیات مرمتي آن از شھريور ماه ھمان سال آغاز شده و هم اکنون به عنوان رستوران سنتي مورد استفاده قرار می گیرد.

    سیمای عمومی حمام ابراهیم آباد

    حمام ابراهیم آباد دارای يک بخش ورودی ( هشتی) است که به عنوان فيلتری ما بين سربينه و فضای بيرونی عمل می کند و در حال حاضر هم سطح با کف کوچه می باشد با يک پله واردسربينه می شويم که محلی برای تعويض ونگهداری لباس و کفش بوده است. فرم پلان به صورت هشت نيم هشت می باشد. انباری در قسمت جنوب غربی سربينه و مياندر در قسمت شمالشرقی آن واقع شده است.

    بعد از طی کردن مسير مياندر به فضای گرمخانه می رسيم که سقفدارای کار بندی و گنبد عرقچين است. پوشش سربينه با کاربندی آجری و گنبد عرقچين استکه به صورت يک پوش عمل می کند .

    نظافتخانه حمام نيز در محوطه گرم خانه و در ضلعشرقی آن واقع شده و پوشش آن طاق چهار بخشی می باشد. تون ( آتشخانه ) در شمال غربیحمام واقع شده است. اين حمام اکنون متروکه بوده و هيچ گونه کاربری ندارد .

    اين حمام در قسمت سربينه دارای نقاشی های زيبايي بوده که در حال حاضر با سيمان سفيدپوشانده شده است . همچنين کار بنديهای زيبايي در اين بخش اجرا شده که علاوه بر نقش تزئينی – نقش سازه ای را نيز در اين بنا بعهده دارد.

    زمان مناسب بازدید حمام ابراهیم آباد

    بهترين زمان براي بازديد از اين جاذبه فصل بهار و تابستان مي باشد.

    پیشنهاد ویژه حمام ابراهیم آباد

    اين بنا از نظر موقعيت جغرافيايي در نزديكي موزه شهدا،رستوران تاريخي شاه عباس و مسجد ابراهيم آباد،پل هفت چشمه قرار دارد كه ميتوانيد از اين جاذبه بازديد كنيد.

    سایر اطلاعات حمام ابراهیم آباد

    پی بنا سنگی با ملات شفته آهک و بدنه بنا آجری با ملات آهکی می باشد. پوشش بنا به صورت طاق گنبد می باشد که جهت تبدیل زمینه مربع به دایره از کاربندی استفاده شده است.

    نکات منفی حمام ابراهیم آباد

    متاسفانه این حمام اکنون متروکه بوده و هیچ گونه کاربردی ندارد.   

    چه جوری برم ؟

    افزودن راهنمایی مسیر :

    این نزدیکی چی بخوریم ؟
    این نزدیکی کجا‌بمونیم ؟
    این نزدیکی از کجا بخریم ؟

    امکانات و ویژگی‌ها

    امکانات کلی
    مناسب برای بانوان
    سختی مسیر
    آسان (راهپیمایی)
    نظر خودتو به دیگران بگو
    تجربه و نظر خودت از سفر رو با ما به اشتراک بذار
    ارسال عکس
    تجربه خودت از سفر رو به بقیه هم نشون بده
    پاسخ سریع دریافت کن
    سوال‌های خودت رو از همسفران و کارشناسان ما بپرس
    پرسش سوال
    Waves Waves Waves

    یه نقطه جدید معرفی کن

    اگه فکر می‌کنی یه مقصد واسه بیرون زدن، سراغ داری و ما معرفیش نکردیم، خودت می‌تونی داخل سایت به بقیه معرفی کنی. دم شما گرم که همراهی.