0
از0 نظر

رباط خرگوشی اردکان (کاروانسرای قلعه خرگوشی)

    2394
    نمایش

    قلعه خرگوشی، کاروانسرايی باشکوه در مناطق بیابانی استان یزد می باشد که با استفاده از مصالحی چون سنگ و آجر ساخته شده. همچنین، قدمت این قلعه به دوران صفويان بر می گردد و دستور شاه عباس صفوی بنا شده است. امروزه نیز بناي استوار و سنگي این قلعه در فاصله شصت کيلومتری از شهر عقدا و در نزديکی باتلاق گاوخوني خودنمایی می کند.این اثر که با نام کاروانسرای خرگوشی نیز شناخته می شود.

    warning icon
    اگر فکر میکنی این اطلاعات نیاز به اصلاح یا افزودن داره . روی دکمه زیر کلیک کن

    مشخصات رباط خرگوشی اردکان (کاروانسرای قلعه خرگوشی)

    رباط خرگوشی یا کاروانسرای قلعه خرگوشی اردکان، جاذبه ای تاریخی است که که تمام این بنای 80×80 متر از سنگ گرانیت و آجر ساخته شده است. در بیابان های این منطقه، معادن گرانیت زیادی وجود دارد و کارگران عصر صفوی، وقتی کاروانسرای قلعه خرگوشی را می ساختند از گرانیت های کوه‌های اطراف استفاده کردند.

    تاریخچه رباط خرگوشی اردکان (کاروانسرای قلعه خرگوشی)

    کاروانسرای قلعه خرگوشی یکی از مهم ترین کاروانسراهای دوره صفوی است که بنای آن را به زمان حکومت شاه‌عباس صفوی نسبت می دهند. در واقع، قلعه خرگوشی یکی از همان 999 کاروانسرایی است که به دستور شاه‌عباس در مسیرهای اصلی آن زمان ساخته شده است.

    زمان مناسب بازدید رباط خرگوشی اردکان (کاروانسرای قلعه خرگوشی)

    با توجه به وضعیت آب و هوایی یزد، فصل های بهار و زمستان زمان مناسبی برای بازدید از جاذبه های این استان هستند.

    نکات مثبت رباط خرگوشی اردکان (کاروانسرای قلعه خرگوشی)

    این اثر در سوم اسفندماه ۱۳۷۷ خورشیدی، به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

    ویژگی‌ها رباط خرگوشی اردکان (کاروانسرای قلعه خرگوشی)

    حتی صفه ها، حجره ها و اصطبل بنا هم سنگی هستند که احتمالا این ویژگی خاص از مهم ترین دلایل استوار ماندن قلعه خرگوشی تا به امروز است.

    سیمای عمومی رباط خرگوشی اردکان (کاروانسرای قلعه خرگوشی)

    دیواره روی پشت بام کاروانسرا، دو متر عرض دارد و سر در آن دو طبقه و طبقه دوم شاه نشین است. اگر پا به داخل رباط بگذارید، می توانید هجده صفه را ببینید که صفه بزرگ تر و صفه دیگری که در قسمت جنوبی قرار دارد، دارای محراب و نماز گاه هم هستند. در چهار گوشه رباط، چهار مدخل برای ورود به طویله دیده می شود و مخزن آب به صورت آب انبار در وسط رباط ساخته شده است.

    احتمالا جالب ترین تزئین بنا که در نگاه اول نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند، کتیبه ای است که بر سر در ورودی نصب شده و روی آن به خط "علی رضا عباسی" خطاط معروف عصر "شاه عباس" نوشته شده است. این کتیبه، روی پانزده قطعه سنگ سبز رنگ به طول هشت متر و عرض شصت سانتی متر و در سه ضلع مدخل نصب شده است.

    شرایط استفاده رباط خرگوشی اردکان (کاروانسرای قلعه خرگوشی)

    اگر قصد بازدید از کاروانسرای قلعه خرگوشی را دارید، بهتر است بدانید که مسیر رسیدن به این کاروانسرای کویری، از شهر عقدا که در مسیر اردکان _ نائین قرار دارد، جدا می‌شود و بعد از پشت سرگذاشتن روستاهای مزرعه‌نو، خلیل‌آباد و سروعلیا شما را به بیابان خرگوشی می رساند. از اینجا به بعد باید مسافتی در حدود 25 کیلومتر را در کویر طی کنید تا به این رباط برسید.

    مسیرها از اردکان تا سرو علیا آسفالته است، ولی از آنجا تا رباط خرگوشی شنی است. البته راه دیگری نیز وجود دارد و آن هم مسیر ورزنه- سیاه کوه و سپس قلعه خرگوشی است که سرراست تر و ساده تر به نظر می رسد.

    سایر اطلاعات رباط خرگوشی اردکان (کاروانسرای قلعه خرگوشی)

    رباط خرگوشی از بنا های دوره شاه عباس صفوی است و نزدیک باتلاق گاوخونی بر سر راه قدیمی (مالرو) واقع شده است. این رباط در بیابان خرگوشی به فاصله 60 کیلومتر تا عقدا و 120 کیلومتر تا ندوشن قرار دارد. این رباط بسیار عالی و بزرگ از سنگ و آجر به ابعاد 80*80 متر ساخته شده و متاسفانه امروزه قسمت های زیادی از آن خراب شده است.

    چه جوری برم ؟

    ماشین شخصی

    اگر قصد بازدید از کاروانسرای قلعه خرگوشی را دارید، می توانید یک برنامه بازدید فشرده برای خودتان تنظیم کنید. مسیر رسیدن به این کاروانسرای کویری، از شهر عقدا که در مسیر اردکان _ نائین قرار دارد، جدا می‌شود و بعد از پشت سرگذاشتن روستاهای مزرعه‌نو، خلیل‌آباد و سروعلیا شما را به بیابان خرگوشی می رساند. از اینجا به بعد باید مسافتی درحدود 25 کیلومتر را در کویر طی کنید تا به این رباط برسید. مسیرها از اردکان تا سرو علیا آسفالته است، ولی ازآنجا تا رباط خرگوشی شنی است. البته شما گزینه دیگری هم دارید و آن هم مسیر ورزنه- سیاه کوه و سپس قلعه خرگوشی است که سرراست تر و ساده تر به نظر می رسد.
    این نزدیکی چی بخوریم ؟
    این نزدیکی کجا‌بمونیم ؟
    این نزدیکی از کجا بخریم ؟

    امکانات و ویژگی‌ها

    امکانات کلی
    مناسب برای بانوان
    پارکینگ/ جای پارک
    مناسب برای کهنسالان
    محل استراحت
    مناسب برای کودکان
    آنتن‌دهی تلفن همراه
    تفریحات
    عکاسی
    پیاده‌روی
    سختی مسیر
    آسان (راهپیمایی)
    نظر خودتو به دیگران بگو
    تجربه و نظر خودت از سفر رو با ما به اشتراک بذار
    ارسال عکس
    تجربه خودت از سفر رو به بقیه هم نشون بده
    پاسخ سریع دریافت کن
    سوال‌های خودت رو از همسفران و کارشناسان ما بپرس
    پرسش سوال
    Waves Waves Waves

    یه نقطه جدید معرفی کن

    اگه فکر می‌کنی یه مقصد واسه بیرون زدن، سراغ داری و ما معرفیش نکردیم، خودت می‌تونی داخل سایت به بقیه معرفی کنی. دم شما گرم که همراهی.