3.1
از17 نظر

غار بنوو

    3908
    نمایش

    غار بنوو (Bonwoo Cave)، تنها يكي از چندين جاذبه طبيعي و آبشارهاي ديدني استان فارس است كه از شگفتي هاي طبيعت در کشور پهناور ايران به شمار می رود و با وسعتي قريب به 3000 متر مربع و ارتفاعي نزديک 50 متر در دل کوه گاوبست از رشته کوه هاي زاگرس جنوبي قرار دارد. وجود چشم انداز زیبا اين منطقه باعث شده به عنوان محل مناسبي براي گذران اوقات فراغت و همچنين سوژه خوبي جهت عكاسي حرفه اي انتخاب شود.

    warning icon
    اگر فکر میکنی این اطلاعات نیاز به اصلاح یا افزودن داره . روی دکمه زیر کلیک کن

    مشخصات غار بنوو

    طول غار 600 متر و عمق غار 20 متر است. این غار دارای ساخت و سازهای گوناگونی است که از جمله شاخص ترین آنها حوضچه، بقایای چهارطاقی است. سکویی سرتاسری همراه با دیوار پشت بند در جلو دهانه ورودی است که قسمتی از آن فروریخته است.

    کناره های دیوار غار ۱۲ حوضچه آب تقریبا” به ابعاد ۳×۳٫۵ و در راستای جنوبی ۷ حوضچه به ابعاد ۴×۵ متر وجود داردکه در ضلع غربی آن ۴ پلکان با خیز ۳۰ سانتی متر ساخته شده و بوته های پرسیاوشان بدنه غار و حواشی حوضچه ها را آراسته و هوای خنک و مرطوب در درون غار در حال جریان است کف غار ناهموار بوده و شیب آن به سمت دهانه غار است.

    تاریخچه غار بنوو

    نوشته های برجای مانده بر سنگها حاکی از آن است که این محل روزگاری محل سکونت افرادی بوده است که زبان سانسکریت داشته اند و البته سمبلهايی در بنوو حكايت از وجود دين شيوا برستي در عمادده و بخصوص در غار بنوو دارد. شيوا يا خداي درهم كوبنده هنگامي كه خشم ميگيرد نماد نابودي ظلم و ستم است. معمولا بيروان شيوا دوست دارند در انزوا زندگي كنند و با رياضت هاي فراوان و گاها چند ساله خود را براي كارهاي عجيب و غريب آماده كنند.

    بسياري از كارهاي مرتاضان هندي ريشه در شيواپرستي دارد. وجود نوشته‌هايي به خط عبري بر روي ديواره‌هاي اطراف غار و حفر حوضچه‌هاي آب به دست انسان است. به نظر مي‌آيد از اين غار در دوران‌هاي گذشته عده‌اي به عنوان پناهگاه استفاده مي‌کردند. خط ديواناگري مربوط به زبان سانسكريت است. بهر روی آثار به جای مانده در این محل حکایت از آن دارد که این غار قرنها پیش از ورود اسلام، محل سکونت قبایلی بوده است که با آمدن اسلام به جاهای دیگر خارج از ایران کوچ نموده اند.

    ویژگی‌ها غار بنوو

    غار تنها یک دهانه دارد. غار از نوع آهکی بوده در اثر عوامل طبیعی رخ داده است. داخل غار جانداران مار، کبک، تیهو، پرستو، گنجشک، قورباغه، مارمولک، عنکبوت وجود دارد. در این غار بیش از 24 حوض جهت جمع آوری آبی که در طول سال از سقف غار به صورت قطره های ممتد میچکد توسط ساکنان اولیه آن ساخته شده است که در حال حاضر تقریبا" 15 عدد آن سالم مانده و به روال گذشته عشایر ساکن در این محل از آبهای جمع آوری شده استفاده های فراوان می برند.

    سیمای عمومی غار بنوو

    پس ازعبور از عماد ده و گذشتن از برکه های شیخه و حاجی جعفر و طی مسافت 8 کیلومتری مسیر ماشین رو مسیر پیاده رو آغاز می شود بعد از گذر از دو تپه مرتفع به دشت مندو (ماندنی) می رسیم، دشتی خرم و سرسبز که پوشیده از درختان کنار، انجیر کوهی و بوته های گل ها و گیاهان بهاری می باشد در این دشت برکه ای نیز وجود دارد که پس از توقفی کوتاه در کنار آن مسیر خود را به طرف کوه گاوبست ادامه می دهیم در طول راه با گذرگاههای صعب العبور و فراز و نشیبهای متعددی مواجه می شویم که مناظر طبیعی بسیار زیبایی را دربرابر چشمان ما تصویر می کند.

    وجود درختان و گیاهانی که از گوشه و کنار کوه از دل سنگها روییده اند که زیباییهای مسیر را مضاعف نموده است و اشتیاق ما رابه ادامه راه بیشتر می کند پس از حدود یک و نیم ساعت پیاده روی به غار نزدیک می شویم شکافی بزگ و عمیق در دل کوه با دیوار سنگ چینی که دهانه غار را محصور کرده بر دور آن خود نمایی می کند.

    زمان مناسب بازدید غار بنوو

    چشمه آب به غایت شیرین آن در تمام فصول سال چه در سالهای پر باران و چه در خشکسالی جاری است. بهترین فصل پیماش (بازدید) بهار است.

    شرایط استفاده غار بنوو

    غار بنوو در موقعیت جغرافیایی N27.374873 E53.885622 واقع است.

    امکانات ویژه غار بنوو

    نقشه برداری از این غار در تاریخ 20/09/1391 انجام شده است.

    وسایل مورد نیاز غار بنوو

    پیمایش خیلی کوتاه و نیاز به ابزار فنی نیست.

    سایر اطلاعات غار بنوو

    در خصوص نام این غار شگفت انگیز اقوال مختلفی وجود دارد از آن جمله عده ای بر این عقیده اند که نام اصلی آن داد بنیاد ( محلی که برای دادخواهی) است و گروهی دیگرنیز نام آن را بن وو که رشه لغوی آن در زبان محلی تقریبا" شیبه داد بنیاد هست می دانند. بیشتر مردم عمادشهر اهل تسنن می باشند.

    نکات مثبت غار بنوو

    تنها کوشش صورت گرفته در مورد پیمایش و جستجو از این غار مربوط به عده ای از باستانشناسان ژاپنی است که گویا قبل از انقلاب به این محل مسافرت کرده اند.

    نکات منفی غار بنوو

    وجود پشه های زهر دار در منطقه برای شب مانی افراد در فضای باز توصیه نمی شود. تا چند سال پیش معبدی نیز در قسمت جنوبی این غار وجود داشت که بیشتر به آتشکده شبیه بود و در حال حاضر بر اثر سهل انگاریها به کلی ویران شده است.

    متاسفانه هیچ کوششی از طرف سازمان میراث فرهنگی یا هر نهاد ذیصلاح در خصوص بازدید و کاوش و جستجو در آن صورت نگرفته است.

    چه جوری برم ؟

    افزودن راهنمایی مسیر :

    این نزدیکی چی بخوریم ؟
    این نزدیکی کجا‌بمونیم ؟
    این نزدیکی از کجا بخریم ؟

    امکانات و ویژگی‌ها

    امکانات کلی
    مناسب برای بانوان
    مناسب برای کهنسالان
    مناسب برای کودکان
    آنتن‌دهی تلفن همراه
    تفریحات
    عکاسی
    پیاده‌روی
    سختی مسیر
    آسان (راهپیمایی)
    نظر خودتو به دیگران بگو
    تجربه و نظر خودت از سفر رو با ما به اشتراک بذار
    ارسال عکس
    تجربه خودت از سفر رو به بقیه هم نشون بده
    پاسخ سریع دریافت کن
    سوال‌های خودت رو از همسفران و کارشناسان ما بپرس
    پرسش سوال
    Waves Waves Waves

    یه نقطه جدید معرفی کن

    اگه فکر می‌کنی یه مقصد واسه بیرون زدن، سراغ داری و ما معرفیش نکردیم، خودت می‌تونی داخل سایت به بقیه معرفی کنی. دم شما گرم که همراهی.