0
از0 نظر

مسجد نصیرالملک

    3344
    نمایش

    مسجد نصيرالملک که با نام «مسجد صورتی» نیز معرفی می شود، تنها یکی از چندین جاذبه مذهبی و مسجد تاریخی استان فارس است که قدمت آن به دوران قاجاریه مربوط می شود. بهتر است بدانید اين بنا به عنوان يکی از زيباترين و منحصر به فردترین جاذبه های شیراز و ايران شناخته می شود که همه ساله مورد توجه بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی قرار می گیرد. معماری خاص، استفاده از کاشی های رنگی، مقرنس کاری و پنجره های ارسی همگی زیبایی این بنا را چند برابر می کنند. همچنین، نام مسجد نصیرالملک در تاریخ 30 خرداد 1358 با شماره 396 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

    warning icon
    اگر فکر میکنی این اطلاعات نیاز به اصلاح یا افزودن داره . روی دکمه زیر کلیک کن

    مشخصات مسجد نصیرالملک

    مسجد نصیر الملک از نظر کاشیکاری و مقرنس کاری از زیباترین مساجد ایران است. مسجد دارای صحن وسیعی می باشد که در سمت شمال آن قرار دارد. در ورودی دارای طاق نمایی بزرگ است که سقف آن با کاشی‌های رنگارنگ مزین گشته است. مسجد دارای دو شبستان شرقی و غربی است. شبستان غربی که پوشش آجری دارد و بیشتر روی آن کار شده و زیباتر است، طاق این شبستان روی ستون‌ها سنگی و با طرح مارپیچ روی آن در دو ردیف شش‏ تایی و به تعداد ۱۲ عدد به نیت ۱۲ امام قرار گرفته است. این شبستان دارای ۷ درگاه است که آن را با ۷ در چوبی با شیشه‌های رنگارنگ به صحن مسجد مرتبط می‌کند و همچنین، این شبستان در واقع شبستان تابستانه محسوب می‌شود.

    شبستان شرقی که به زیبایی شبستان غربی نیست٬ شبستان زمستانه به حساب می‌آید٬ دارای هفت ستون بدون طرح و ساده است و در یک ردیف در وسط قرار گرفتند.

    تاریخچه مسجد نصیرالملک

    این مسجد که از بناهای دوران قاجار است، در سال ۱۲۹۳ قمری توسط حسنعلی نصیرالملک ساخته شد.مدت ساخت آن حدود ۱۲ سال و از سال ۱۲۹۳ تا ۱۳۰۵ شمسی به طول انجامیده است.

    ویژگی‌ها مسجد نصیرالملک

    مرمت، حفظ و نگهداری این بنای باشکوه و ارزشمند با رعایت استانداردهای بین‌المللی مرمت آثار تاریخی از سال‏ها پیش آغاز شده است. در این عمارت موزه قاجار، که به آثاری از دوره قاجار اختصاص دارد، قرار دارد. آثار این موزه شامل گونه های متنوع از کاسه های چینی منقوش، جعبه های لاکی ، مرقعات (نامه ها) ، خط ، پوشاک ، سنت ریال قاب های آینه ، جلدکتاب و ظروف فلزی و غیره را دربر میگیرد.

    سیمای عمومی مسجد نصیرالملک

    مسجد نصیرالملک دارای حیاط وسیع است که حوض بزرگ در وسط آن است. در سمت شمال حیاط طاق مروارید، در سمت شرق شبستان با هفت ستون سنگی، در سمت جنوب دو گلدسته زیبا و در سمت غرب شبستان اصلی قرار دارد که دارای دریچه‌هایی با شیشه های رنگی است. مسجد دارای دو ایوان شمالی و جنوبی است که شبیه هم نیستند و ایوان شمالی زیباتر از ایوان جنوبی است. ایوان شمالی دارای ۳ نیم طاق در ۳ طرف است و از سمت چهارم به صحن راه دارد. این ایوان داری ۴ غرفه است و سقف میانی آن با مقرنس کاری و کاسه سازی پنج کاسه مزین شده است. ایوان جنوبی نیز دارای ۲ گلدسته است و در حیاط آن نیز حوضی مستطیل شکل و سنگی با فواره وجود دارد. در سمت شمالی مسجد طاق نمایی به نام طاق مروارید وجود دارد که تمام سقف داخل و بیرون آن کاشی کاری رنگارنگ شده و روی آن آیات قرآنی نوشته شده است. در دو طرف این طاق‌نما ۲ طاق کوچکتر نیز وجود دارد.

    در دالان شمالی سنگ نوشته‌ای وجود دارد که شعر زیر بر روی آن حک شده است: که هستی را نمی‌بینم بقایی غرض نقشی است کز ما باز ماند کند در حق استادان دعایی مگر صاحبدلی روزی به رحمت در سمت شمالی مسجد طاق نمایی به نام طاق مروارید وجود دارد ٬ که تمام سقف ٬ داخل و بیرون آن کاشی کاری رنگارنگ شده است و بر روی آن آیات قرآنی نوشته شده است و در دو طرف این طاق نما دو طاق کوچکتر نیز وجود دارد. در سمت جنوب نیز طاقی وجود دارد که ارتفاعش کمتر از طاق مروارید است و تمام سطح بیرونی و داخلی آن کاشی‌کاری شده و سقف آن نیز مانند طاق شمالی مقرنس‌کاری گشته است.بر روی آن نیز دو گلدسته وجود دارد که در ورودی این دو گلدسته دو طاق نمای کوچکتر در دو طرف طاق اصلی وجود دارد.

    زمان مناسب بازدید مسجد نصیرالملک

    همه روزه از صبح تا عصر می توانید از این عمارت دیدن کنید؛ ساعات بازدید از موزه قاجاریه نیز 8 الی 13 و 15 الی 18 است.

    سایر اطلاعات مسجد نصیرالملک

    این مسجد اثرگذارترین پایگاه در فرهنگ و مکتب اسلامی است و با ورود اسلام به ایران و استان فارس، نقش مسجدها پر رنگ شده و کاربری مذهبی داشته است.

    چه جوری برم ؟

    تاکسی

    تاکسی های شهری می توانند شما را برای بازدید از این جاذبه راهنمایی کنند.
    این نزدیکی چی بخوریم ؟
    این نزدیکی کجا‌بمونیم ؟
    این نزدیکی از کجا بخریم ؟

    امکانات و ویژگی‌ها

    امکانات کلی
    مناسب برای بانوان
    نمازخانه
    پارکینگ/ جای پارک
    مناسب برای کهنسالان
    سرویس بهداشتی
    سرپوشیده
    محل استراحت
    مناسب برای کودکان
    آنتن‌دهی تلفن همراه
    نزدیکترین اماکن مهم
    ایستگاه مترو ( ولیعصر )
    پمپ بنزین ( پارامونت )
    ایستگاه اتوبوس ( ولیعصر )
    خطرات و محدودیت‌ها
    زمان ممنوعیت بازدید ( ایام سوگواری )
    تفریحات
    عکاسی
    پیاده‌روی
    سختی مسیر
    آسان (راهپیمایی)
    نظر خودتو به دیگران بگو
    تجربه و نظر خودت از سفر رو با ما به اشتراک بذار
    ارسال عکس
    تجربه خودت از سفر رو به بقیه هم نشون بده
    پاسخ سریع دریافت کن
    سوال‌های خودت رو از همسفران و کارشناسان ما بپرس
    پرسش سوال
    Waves Waves Waves

    یه نقطه جدید معرفی کن

    اگه فکر می‌کنی یه مقصد واسه بیرون زدن، سراغ داری و ما معرفیش نکردیم، خودت می‌تونی داخل سایت به بقیه معرفی کنی. دم شما گرم که همراهی.

    برچسب ها
    مسجد تاريخي نصيرالملک خيابان لطفعلي خان زند شيراز مسجد تاريخي نصيرالملک مسجد تاريخي خيابان لطفعلي خان زند مسجد تاريخي شيراز نصيرالملک مسجد تاريخي مسجد تاريخي خيابان لطفعلي خان زند نصيرالملک شيراز خيابان لطفعلي خان زند مسجد تاريخي خيابان لطفعلي خان زند نصيرالملک خيابان لطفعلي خان زند شيراز شيراز مسجد تاريخي شيراز نصيرالملک شيراز خيابان لطفعلي خان زند مسجد تاريخي نصيرالملک خيابان لطفعلي خان زند مسجد تاريخي نصيرالملک شيراز مسجد تاريخي خيابان لطفعلي خان زند نصيرالملک مسجد تاريخي خيابان لطفعلي خان زند شيراز مسجد تاريخي شيراز نصيرالملک مسجد تاريخي شيراز خيابان لطفعلي خان زند نصيرالملک مسجد تاريخي خيابان لطفعلي خان زند نصيرالملک مسجد تاريخي شيراز نصيرالملک خيابان لطفعلي خان زند شيراز نصيرالملک خيابان لطفعلي خان زند مسجد تاريخي نصيرالملک شيراز مسجد تاريخي نصيرالملک شيراز خيابان لطفعلي خان زند خيابان لطفعلي خان زند مسجد تاريخي نصيرالملک خيابان لطفعلي خان زند مسجد تاريخي شيراز خيابان لطفعلي خان زند نصيرالملک مسجد تاريخي خيابان لطفعلي خان زند نصيرالملک شيراز خيابان لطفعلي خان زند شيراز مسجد تاريخي خيابان لطفعلي خان زند شيراز نصيرالملک شيراز مسجد تاريخي نصيرالملک