0
از0 نظر

مقبره جلال آل احمد

    13801
    نمایش

    جلال آل احمد روشنفکر ديني، نويسنده و مترجم ايراني و همسر سيمين دانشور بود. مقبره جلال آل‌احمد در مسجد فيروزآبادي شهرري و در جوار بيمارستان فيروزآبادي قرار گرفته است.

    warning icon
    اگر فکر میکنی این اطلاعات نیاز به اصلاح یا افزودن داره . روی دکمه زیر کلیک کن

    مشخصات مقبره جلال آل احمد

    در سال 1326 کتاب «از رنجی که می بریم» چاپ شد که مجموعه 10 قصه کوتاه بود و در سال بعد «سه تار» به چاپ رسید. پس از این سالها آل احمد به ترجمه روی آورد. در این دوره، به ترجمه آثار «ژید» و«کامو»، «سارتر» و «داستایوسکی» پرداخت و در همین دوره با دکتر سیمین دانشور ازدواج کرد. «زن زیادی» نیز به این سال تعلق دارد. در طی سالهای 1333 و 1334 «اورازان»، «تات نشینهای بلوک زهرا»، «هفت مقاله» و ترجمه مائده های زمینی را منتشر کرد و در سال 1337 «مدیر مدرسه» «سرگذشت کندوها» را به چاپ سپرد. دو سال بعد «جزیره خارک- در یتیم خلیج» را چاپ کرد. سپس از سال 40 تا 43 «نون و القلم»، «سه مقاله دیگر»، «کارنامه سه ساله»، «غرب زدگی» «سفر روس»، «سنگی بر گوری» را نوشت و در سال 45 «خسی در میقات» را چاپ کرد و هم «کرگدن» نمایشنامه ای از اوژان یونسکورا. «در خدمت و خیانت روشنفکران» و «نفرین زمین» و ترجمه «عبور از خط» از آخرین آثار اوست. آل احمد در صحنه مطبوعات نیز حضور فعالانه مستمری داشت و در این مجلات و روزنامه ها فعالیت می کرد. نکته ای که در زندگی آل احمد جالب توجه است، زندگی مستمر ادبی او است. اگر حیات ادبی این نویسنده با دیگر نویسندگان همعصرش مقایسه شود این موضوع به خوبی مشخص می شود. جلال در سالهای فرجامین زندگی، با روحی خسته و دلزده از تفکرات مادی به تعمق در خویشتن خویش پرداخت تا آنجا که در نهایت، پلی روحانی و معنوی بین او و خدایش ارتباط برقرار کرد. این نویسنده پر توان که همواره به حقیقت می اندیشید و از مصلحت اندیشی می گریخت، در اواخر عمر پر بارش، به کلبه ای در میان جنگلهای اسالم کوچ کرد. جلال آل احمد، نویسنده توانا و هنرمند دلیر به ناگاه در غروب روز هفدهم شهریور ماه سال 1348 در چهل و شش سالگی زندگی را بدرود گفت.

    تاریخچه مقبره جلال آل احمد

    جلال الدین سادات آل احمد، معروف به جلال آل احمد، فرزند سید احمد حسینی طالقانی در محله سید نصرالدین از محله های قدیمی شهر تهران به دنیا آمد، او در سال 1302 پس از هفت دختر متولد شد و نهمین فرزند پدر و دومین پسر خانواده بود. پدرش در کسوت روحانیت بود و از این رو جلال دوران کودکی را در محیطی مذهبی گذراند. تمام سعی پدر این بود که از جلال، برای مسجد و منبرش جانشینی بپرورد. جلال پس از اتمام دوره دبستان، تحصیل در دبیرستان را آغاز کرد، اما پدر که تحصیل فرزند را در مدارس دولتی نمی پسندید و پیش بینی می کرد که آن درسها، فرزندش را از راه دین و حقیقت منحرف می کند، با او مخالفت کرد. پس از ختم تحصیل دبیرستانی، پدر او را به نجف نزد برادر بزرگش سید محمد تقی فرستاد تا در آنجا به تحصیل در علوم دینی بپردازد، البته او خود به قصد تحصیل در بیروت به این سفر رفت، اما در نجف ماندگار شد. این سفر چند ماه بیشتر دوام نیاورد و جلال به ایران بازگشت. پس از بازگشت از سفر، آثار شک و تردید و بی اعتقادی به مذهب در او مشاهده می شود که بازتابهای منفی خانواده را به دنبال داشت.

    ویژگی‌ها مقبره جلال آل احمد

    آل احمد در سال 1323 به حزب توده ایران پیوست و عملاً از تفکرات مذهبی دست شست. دوران پر حرارت بلوغ که شک و تردید لازمه آن دوره از زندگی بود، اوج گیری حرکت های چپ گرایانه حزب توده ایران و توجه جوانان پرشور آن زمان به شعارهای تند وانقلابی آن حزب و درگیری جنگ جهانی دوم عواملی بودند که باعث تغییر مسیر فکری آن احد شدند. همه این عوامل دست به دست هم داد تا جوانکی با انگشتری عقیق با دست و سر تراشیده، تبدیل شد به جوانی مرتب و منظم با یک کراوات و یکدست لباس نیمدار آمریکایی شود. در سال 1324 با چاپ داستان «زیارت» در مجله سخن به دنیای نویسندگی قدم گذاشت و در همان سال، این داستان در کنار چند داستان کوتاه دیگر در مجموعه "دید و بازدید" به چاپ رسید. آل احمد که از دانشسرای عالی در رشته ادبیات فارسی فارغ التحصیل شده بود، او تحصیل را در دوره دکترای ادبیات فارسی نیز ادامه داد، اما در اواخر تحصیل از ادامه آن دوری جست و به قول خودش «از آن بیماری (دکتر شدن) شفا یافت». به علت فعالیت مداومش در حزب توده، مسؤولیتهای چندی را پذیرفت. در سال 1326 به استخدام آموزش و پرورش درآمد. در همان سال، به رهبری خلیل ملکی و 10 تن دیگر از حزب توده جدا شد. آنها از رهبری حزب و مشی آن انتقاد می کردند و نمی توانستند بپذیرند که یک حزب ایرانی، آلت دست کشور بیگانه باشد. در این سال با همراهی گروهی از همفکرانش طرح استعفای دسته جمعی خود را نوشتند.
    چه جوری برم ؟

    افزودن راهنمایی مسیر :

    این نزدیکی چی بخوریم ؟
    این نزدیکی کجا‌بمونیم ؟
    این نزدیکی از کجا بخریم ؟
    نظر خودتو به دیگران بگو
    تجربه و نظر خودت از سفر رو با ما به اشتراک بذار
    ارسال عکس
    تجربه خودت از سفر رو به بقیه هم نشون بده
    پاسخ سریع دریافت کن
    سوال‌های خودت رو از همسفران و کارشناسان ما بپرس
    پرسش سوال
    Waves Waves Waves

    یه نقطه جدید معرفی کن

    اگه فکر می‌کنی یه مقصد واسه بیرون زدن، سراغ داری و ما معرفیش نکردیم، خودت می‌تونی داخل سایت به بقیه معرفی کنی. دم شما گرم که همراهی.

    برچسب ها
    مقبره جلال آل احمد مسجد فيروزآبادي شهرري مقبره جلال آل احمد مقبره مسجد فيروزآبادي مقبره شهرري جلال آل احمد مقبره مقبره مسجد فيروزآبادي جلال آل احمد شهرري مسجد فيروزآبادي مقبره مسجد فيروزآبادي جلال آل احمد مسجد فيروزآبادي شهرري شهرري مقبره شهرري جلال آل احمد شهرري مسجد فيروزآبادي مقبره جلال آل احمد مسجد فيروزآبادي مقبره جلال آل احمد شهرري مقبره مسجد فيروزآبادي جلال آل احمد مقبره مسجد فيروزآبادي شهرري مقبره شهرري جلال آل احمد مقبره شهرري مسجد فيروزآبادي جلال آل احمد مقبره مسجد فيروزآبادي جلال آل احمد مقبره شهرري جلال آل احمد مسجد فيروزآبادي شهرري جلال آل احمد مسجد فيروزآبادي مقبره جلال آل احمد شهرري مقبره جلال آل احمد شهرري مسجد فيروزآبادي مسجد فيروزآبادي مقبره جلال آل احمد مسجد فيروزآبادي مقبره شهرري مسجد فيروزآبادي جلال آل احمد مقبره مسجد فيروزآبادي جلال آل احمد شهرري مسجد فيروزآبادي شهرري مقبره مسجد فيروزآبادي شهرري جلال آل احمد شهرري مقبره جلال آل احمد شهرري مقبره مسجد فيروزآبادي شهرري جلال آل احمد مقبره شهرري جلال آل احمد مسجد فيروزآبادي شهرري مسجد فيروزآبادي مقبره شهرري مسجد فيروزآبادي جلال آل احمد مقبره جلال آل احمد مسجد فيروزآبادي شهرري مقبره مسجد فيروزآبادي شهرري جلال آل احمد مقبره شهرري جلال آل احمد مسجد فيروزآبادي مقبره مسجد فيروزآبادي جلال آل احمد شهرري مقبره مسجد فيروزآبادي شهرري جلال آل احمد مقبره جلال آل احمد شهرري مسجد فيروزآبادي جلال آل احمد مقبره مسجد فيروزآبادي شهرري جلال آل احمد مقبره شهرري مسجد فيروزآبادي جلال آل احمد مسجد فيروزآبادي شهرري مقبره جلال آل احمد مسجد فيروزآبادي مقبره شهرري مسجد فيروزآبادي مقبره جلال آل احمد شهرري مسجد فيروزآبادي جلال آل احمد مقبره شهرري مسجد فيروزآبادي شهرري مقبره جلال آل احمد مسجد فيروزآبادي شهرري جلال آل احمد مقبره شهرري مقبره جلال آل احمد مسجد فيروزآبادي شهرري جلال آل احمد مقبره مسجد فيروزآبادي شهرري مسجد فيروزآبادي مقبره جلال آل احمد شهرري جلال آل احمد مسجد فيروزآبادي مقبره شهرري مسجد فيروزآبادي جلال آل احمد مقبره