0
از0 نظر

قلعه لمبسر

    3105
    نمایش

    دژ لمبسر يا لمسر در شمال شهر قزوين و در منطقه الموت در شمال شرقي شهر رازميان واقع شده است. قدمت اين قلعه به دوران ساسانيان برمی‌گردد و در دوره سلجوقيان هم مورد استفاده قرار مي‌گرفت. اين قلعه از مهم‌ترين پايگاه‌هاي اسماعيليان پس از دژ حسن صباح است. قلعه لمبسر بالای کوه وسیع و مسطحی قرار دارد و از نکات شگفت‌آور در مورد این قلعه، می‌توان به سازوکار جمع‌آوری و ذخیره آب باران، سیستم آبرسانی و مخازن غلات در جنوب و جنوب شرقی آن اشاره کرد.

    warning icon
    اگر فکر میکنی این اطلاعات نیاز به اصلاح یا افزودن داره . روی دکمه زیر کلیک کن

    مشخصات قلعه لمبسر

    این قلعه که در بخش الموت غربی واقع شده، مهمترین مقر برای دفاع از الموت در برابر هجوم از سوی غرب بود. از نکات شگفت‌آور در مورد این قلعه، سازوکار حیرت‌انگیز جمع‌آوری و ذخیره آب باران، سیستم آبرسانی و همچنین مخازن غلات در جنوب و جنوب شرقی آن است که سبب می‌شد علی‌رغم محاصره بلند مدت ساکنان آن به حیات ادامه دهند.

    تاریخچه قلعه لمبسر

    متأسفانه درباره سال ساخت این بنا در اسناد تاریخی اطلاعاتی ذکر نشده است، اما نوع ساخت و مصالح بکار رفته در آن نشانگر این است که از استحکامات دوره ساسانی و قرون اولیه اسلامی است. این قلعه به واسطه موقعیت و اهمیت خاص خود در دوره تسلط اسماعیلیه شهرت بسیار یافت و پس از قلعه الموات واقع در روستای گازرخان، از مهم‌ترین دژهای اسماعیلیه بشمار می رفته است.

    ویژگی‌ها قلعه لمبسر

    از استحکامات شمالی قلعه که تنها راه نفوذ و دسترسی به آن بوده، اثری به جای نمانده است . اما با توجه به آثار باقی‌مانده، این بخش مسلماً دارای دروازه و برج و باروهای عظیم بوده است. برای ساخت استحکامات این قلعه از مصالح سنگ با ملات ساروج یک پارچه استفاده شده است. وسعت کم نظیر قلعه لمبسر اجازه مختصر کشت به اهالی آن می‌داده تا در مواقع محاصره خودکفا باشند.

    دره‌های عمیق نینه رود و لمه دسترسی به آن را از شرق و غرب غیرممکن ساخته‌اند و تنها از دو دروازه شمالی و جنوبی می‌توان به دژ وارد شد. شیب کوه که از شمال به جنوب کشیده شده و اختلاف دو سطح آن به ۱۵۰ متر می‌رسد حدود ۴۸۰ متر طول دارد و پهنای قلعه بیش از ۱۹۰ متر است، این موارد شرایط استثنایی برای دژ به وجود آورده که موجب تسخیر ناپذیر خواندن این قلعه شده است.

    سیمای عمومی قلعه لمبسر

    دیواره های عظیم دولایه با ارتفاعی افزون بر ۱۰ متر از سنگهای بسیار بزرگ، که اکنون تنها بقایای ناچیزی از آن باقی‌مانده است، وظیفه محافظت از قلعه در برابر هجمه دشمنان بود. ساختمان اصلی در بخش شمالی دژ با دیوارهایی به قطر ۱۲۰ سانتی متر از سنگ تراشیده، جایگاه اصلی کیا بزرگ امید فرمانروای قلعه بوده است.

    شرایط استفاده قلعه لمبسر

    مسیر جاده قلعه لمبسر بعد از عبور از روستاهای با جاذبه گردشگری الموت بخش رودبار شهرستان، در ۵۵ کیلومتری شمال قزوین واقع شده است.

    سایر اطلاعات قلعه لمبسر

    قلعه لمبسر به واسطه موقعیت و اهمیت خاص خود در دوره تسلط اسماعیلیه شهرت پیدا کرده و پس از قلعه الموت، مهمترین قلعه به شمار می‌رفته است. غیر از بناهایی که شرح داده شد، اتاق‌های دیگری دارای طاق‌های ضربی در داخل باروی قلعه دیده می‌شود که نیمی از آن‌ها هنوز در زیر سنگ و خاک قرار دارد.

    وسایل مورد نیاز قلعه لمبسر

    هنگام بازدید از این منطقه، کفش مخصوص پیاده‌روی بپوشید و عینک و کرم ضدآفتاب، کلاه، آب آشامیدنی، خوراکی‌های لازم و کیسه زباله همراه داشته باشید.

    زمان مناسب بازدید قلعه لمبسر

    باتوجه به وضعیت آب و هوایی قزوین، بهترین زمان سفر برای بازدید از این جاذبه فصل بهار تا اوایل پاییز است.

    چه جوری برم ؟

    ماشین شخصی

    برای رفتن به قلعه می توانید پس از رسیدن به قزوین، به سمت شمال وارد جاده الموت شوید و پس از گذشتن از گردنه و سرازیر شدن از آن وارد رجایی دشت شوید. پس از رجایی دشت، یک دوراهی با تابلوی مسیر قلعه لمبسر در روستای رازمیان وجود دارد.
    این نزدیکی چی بخوریم ؟
    این نزدیکی کجا‌بمونیم ؟
    این نزدیکی از کجا بخریم ؟

    امکانات و ویژگی‌ها

    امکانات کلی
    مناسب برای بانوان
    پارکینگ/ جای پارک
    مناسب برای کهنسالان
    مناسب برای کودکان
    آنتن‌دهی تلفن همراه
    تفریحات
    عکاسی
    پیاده‌روی
    سختی مسیر
    متوسط (صعود ساده از معابر سنگی)
    نظر خودتو به دیگران بگو
    تجربه و نظر خودت از سفر رو با ما به اشتراک بذار
    ارسال عکس
    تجربه خودت از سفر رو به بقیه هم نشون بده
    پاسخ سریع دریافت کن
    سوال‌های خودت رو از همسفران و کارشناسان ما بپرس
    پرسش سوال
    Waves Waves Waves

    یه نقطه جدید معرفی کن

    اگه فکر می‌کنی یه مقصد واسه بیرون زدن، سراغ داری و ما معرفیش نکردیم، خودت می‌تونی داخل سایت به بقیه معرفی کنی. دم شما گرم که همراهی.