0
از0 نظر

آرامگاه شیخ احمد غزالی

    3360
    نمایش

    آرامگاه شیخ احمد غزالی در زیرزمین کوچک مسجد احمدیه شهر قزوین قرار دارد. شیخ احمد غزالی ملقب به سلطان طریقت، از صوفیان بزرگ قرن ششم هجری قمری و برادر کوچک‌تر ابوحامد امام محمد غزالی است. آرامگاه شیخ احمد در طول تاریخ دچار فراز و فرودهای بسیار شده است. ابتدا مکان اصلی آرامگاه ایشان در جوار زیارتگاه امامزاده حسین (فرزند امام رضا(ع)) قرار داشت که شاه عباس آن را ویران کرد و بقایای جسد ایشان توسط مریدان صوفی به محل فعلی مسجد انتقال یافت.

    warning icon
    اگر فکر میکنی این اطلاعات نیاز به اصلاح یا افزودن داره . روی دکمه زیر کلیک کن

    مشخصات آرامگاه شیخ احمد غزالی

    مجدالدین ابوالفتوح احمد بن محمد بن محمد الطوسی الغزالی ملقب به سلطان طریقت، از صوفیان بزرگ قرن ششم هجری قمری و برادر کوچک‌تر ابوحامد امام محمد غزالی است.

    تاریخچه آرامگاه شیخ احمد غزالی

    آرامگاه شیخ احمد در طول تاریخ دچار فراز و فرودهای بسیار شده است. ابتدا مکان اصلی آرامگاه ایشان در جوار زیارتگاه امامزاده حسین (فرزند امام رضا(ع)) قرار داشت که توسط شاه عباس در جهت سیاست‌های مبارزه با اهل سنت و ترویج تشیع، ویران شد و بقایای جسد ایشان توسط مریدان صوفی به محل فعلی مسجد انتقال یافت و با نام امامزاده احمد خوانده شد. در دوران محمدعلی شاه قاجار مجدداً این مکان تخریب شد. در سال ۱۳۲۸ هجری قمری بر ویرانه‌های این آرامگاه مسجدی به نام احمدیه توسط مجدالاسلام حاج ابوتراب حسینی ساخته شد و مزار او در زیرزمینی کوچک در زیر مسجد تعبیه شد.

    تا چند سال اخیر این مکان، تحت اداره مشترک سازمان میراث فرهنگی و هیئت امنای مسجد بود اما از آن جهت که این مکان مکرر از جانب صوفیان مورد زیارت قرار می‌گرفت و مسجد نیز محل دائمی برگزاری مراسم مذهبی بود، میان اهل شریعت و طریفت درگیری‌هایی پیش آمد که در نهایت به دستور امام جمعه قزوین و ارگان‌های امنیتی این زیرزمین تعطیل شد و سنگ قبر و لوح و کتیبه آن جابه‌جا شد.

    ویژگی‌ها آرامگاه شیخ احمد غزالی

    این اثر در تاریخ ۲۷ آذر ۱۳۷۵ با شمارهٔ ثبت ۱۷۹۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

    سیمای عمومی آرامگاه شیخ احمد غزالی

    در کنار مزار شیخ احمد کتیبه دیگری نیز وجود داشت که اشاره به محل دفن سلطان سید محمد ولی در سنه ۱۰۳۵ هجری قمری بر آن حک شده بود. ورودی مسجد قوس دار و دارای دری آهنی و مزین به کاشی کاری است. درب ورودی به دو راه تبدیل می شود که سمت چپ با چند پله پایین رفته و به حیاط می رسد که از صحن مسجد پایین‌تر است و راه مسقف سمت چپ که نیم دایره دور حیاط می چرخد به صحن مسجد می رسد. در سمت شمالی حیاط، آرامگاه و در کنار آن انبار و در سمت غربی آن وضوخانه و سرویس بهداشتی و در ضلع جنوبی سردابی دیگر قرار دارد. ارسی ها، نورگیرهای مشبک و طاق های تزیینی مسجد دارای کاشی‌کاری‌های زیبایی به سبک دوره قاجار است.

    زمان مناسب بازدید آرامگاه شیخ احمد غزالی

    فصل بهار تا اوایل پاییز زمان مناسبی برای سفر به قزوین است اما باتوجه به سرپوشیده بودن آرامگاه شیخ احمد غزالی می‌توانید هرزمان از سال از آن بازدید کنید.

    سایر اطلاعات آرامگاه شیخ احمد غزالی

    روی دیوار غربی سرداب، تابلویی از شجره‌نامه سلسله‌های صوفیه نصب شده است.

    چه جوری برم ؟

    ماشین شخصی

    با ماشین شخصی باید به خیابان شهدا- کوچه امامزاده اسماعیل بروید.

    تاکسی

    تاکسی‌های شهری می‌توانند شما را برای بازدید از آرامگاه شیخ احمد غزالی راهنمایی کنند.
    این نزدیکی چی بخوریم ؟
    این نزدیکی کجا‌بمونیم ؟
    این نزدیکی از کجا بخریم ؟

    امکانات و ویژگی‌ها

    امکانات کلی
    مناسب برای بانوان
    نمازخانه
    تلفن عمومی
    پارکینگ/ جای پارک
    مناسب برای کهنسالان
    سرویس بهداشتی
    سرپوشیده
    محل استراحت
    مناسب برای کودکان
    آنتن‌دهی تلفن همراه
    نزدیکترین اماکن مهم
    ایستگاه اتوبوس
    تفریحات
    عکاسی
    پیاده‌روی
    سختی مسیر
    آسان (راهپیمایی)
    نظر خودتو به دیگران بگو
    تجربه و نظر خودت از سفر رو با ما به اشتراک بذار
    ارسال عکس
    تجربه خودت از سفر رو به بقیه هم نشون بده
    پاسخ سریع دریافت کن
    سوال‌های خودت رو از همسفران و کارشناسان ما بپرس
    پرسش سوال
    Waves Waves Waves

    یه نقطه جدید معرفی کن

    اگه فکر می‌کنی یه مقصد واسه بیرون زدن، سراغ داری و ما معرفیش نکردیم، خودت می‌تونی داخل سایت به بقیه معرفی کنی. دم شما گرم که همراهی.