0
از0 نظر

آرامگاه کوروش پاسارگاد

    4522
    نمایش

    مجموعه پاسارگاد و آرامگاه کوروش بزرگ در 70 کيلومتري جاده شيراز به اصفهان در دشت مرغاب قرار دارد. آرامگاه کوروش بزرگ که مقبره کوروش دوم هخامنشي ملقب به کوروش بزرگ يا کوروش کبير است، معماري منحصربه‌فردی دارد و در فاصله حدود يک کيلومتري جنوب غربي کاخ‌هاي پاسارگاد است. طبق گفته باستان شناسان قدمت این بنا به دوره‌های پیش از هخامنشیان برمی‌گردد. اتاق آرامگاه کوروش در حدود سه متر عرض و دو متر ارتفاع دارد.

    warning icon
    اگر فکر میکنی این اطلاعات نیاز به اصلاح یا افزودن داره . روی دکمه زیر کلیک کن

    مشخصات آرامگاه کوروش پاسارگاد

    پاسارگاد نخستین پایتخت امپراتوری هخامنشیان بود. این شهر توسط کوروش کبیر ساخته شد و تا اواخر حکومت هخامنشیان تاج گذاری پادشاهان این سلسله در این شهر انجام می شد. بنای آرامگاه کوروش میان باغ‌های سلطنتی قرار داشته و از سنگ‌های بزرگ، که درازای پاره‌ای از آن‌ها به هفت متر می‌رسد، ساخته شده‌است. تخته سنگ‌های آرامگاه با بست‌های فلزی معروف به بست دم چلچله‌ای، به هم پیوسته بوده، که بعدها آن‌ها را کنده و اکنون جایشان به صورت حفره‌هایی دیده می‌شود که بیشترشان را بازسازی کرده‌اند.

    تاریخچه آرامگاه کوروش پاسارگاد

    آرامگاه کوروش در دوره ای به نام «مشهد مادر سلیمان» شهرت داشت و در حدود سال 1820 میلادی به بعد به عنوان آرامگاه کوروش شناسایی شد. این اثر در سال ۲۰۰۴ میلادی به عنوان زیر مجموعه پاسارگاد در میراث جهانی یونسکو ثبت شده‌است. آرامگاه دو بار، یکی در سال ۱۳۵۰ خورشیدی و بار دوم بین سالهای ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۷ خورشیدی مرمت و بازسازی شده است.

    ویژگی‌ها آرامگاه کوروش پاسارگاد

    این بنا از همه سوی دشت مرغاب پیداست، به‌ ویژه اگر از سمت جنوب غربی از راه باستانی گذر کنیم و از تنگه بلاغی وارد دشت شویم، نخستین چیزی که جلب توجه می‌کند آرامگاه کوروش است. آرامگاه کوروش تنها بنایی در پاسارگاد است که توصیف آن در منابع یونانی آمده‌است. از قدیمی‌ترین توصیف‌های مربوط به آرامگاه کوروش می‌توان به توصیف اریستوبولوس، یکی از همراهان اسکندر مقدونی در لشکرکشی‌اش به قلمرو هخامنشیان نام برد که توسط آریان در کتاب آناباسیس اسکندر به این شکل ثبت شده‌است:

    قسمت‌های پایینی آرامگاه از سنگ‌هایی تشکیل شده بود که به شکل مربع بریده شده بودند و در کل یک قاعده مستطیلی شکل را تشکیل می‌دادند. بالای آرامگاه یک اتاق سنگی بود که یک سقف و یک در داشت و به قدری باریک بود که یک مرد کوتاه قد به‌سختی می‌توانست داخل اتاق شود.

    در داخل اتاق یک تابوت طلایی وجود داشت که پیکر کوروش را در داخل آن قرار داده بودند. یک نیمکت نیز با پایه‌هایی از طلا در کنار تابوت قرار داشت. یک پرده بابلی پوشش آن (احتمالاً نیمکت) بود و کف اتاق نیز با فرش پوشانده شده بود. یک شنل آستین‌دار و سایر لباس‌های بابلی روی آن قرار داشتند. شلوارها و جامه‌های مادی در اتاق یافت می‌شد، بعضی تیره و بعضی به رنگ‌های دیگر بودند. گردن‌بند، شمشیر، گوشواره‌های سنگی با تزیینات طلا و یک میز نیز در اتاق بودند. تابوت کوروش بین میز و نیمکت قرار داشت. در محوطه آرامگاه یک ساختمان کوچک برای روحانیون وجود داشت که وظیفه نگهداری آرامگاه کوروش را بر عهده داشتند.

    سیمای عمومی آرامگاه کوروش پاسارگاد

    بنای آرامگاه کوروش دو قسمت مشخص دارد؛ یکی سکویی 6 پله ای که قاعده آن مربع مستطیل به وسعت 165 متر مربع است و دیگری اتاقی کوچک به وسعت 7.5 متر مربع و ضخامت دیوارهایش به 1.5 متر می رسد. پایه بنا از شش لایه پلکانی ساخته شده‌است، که از آن‌ها نخستین به بلندی ۱۷۰ سانتی‌متر، دومی و سومی ۱۰۴ سانتی‌متر، و سه عدد واپسین ۵۷٫۵ سانتی‌متر هستند. بلندای کلی بنا در حدود ۱۱ متر است. در ورودی آرامگاه در سمت شمال غربی قرار داشته و ۷۵ سانتی‌متر پهنای آن است. این درگاه کوتاه نیز دارای دو در سنگی بوده که از بین رفته‌است.

    زمان مناسب بازدید آرامگاه کوروش پاسارگاد

    در طول هفته هرروز می توانید با تهیه بلیط از این بنای تاریخی دیدن کنید. ساعت کار مجموعه یکسره تا ساعت 18 است.

    پیشنهاد ویژه آرامگاه کوروش پاسارگاد

    اگر به تخت جمشید رفتید حتما سری هم به مجموعه پاسارگاد بزنید. فاصله این مجموعه تا تخت جمشید حدود 75 کیلومتر است.

    شرایط استفاده آرامگاه کوروش پاسارگاد

    باتوجه به وضعیت آب و هوایی استان فارس، بهترین زمان سفر برای بازدید از این جاذبه فصل بهار و اوایل پاییز است.

    سایر اطلاعات آرامگاه کوروش پاسارگاد

    آرامگاه کوروش در پاسارگاد از نمونه های سالم این مجموعه است که بقیه سازه ها نقل است توسط لشکریان اسکندر مقدونی و پس از حمله به ایران نابود گشته و به احترام کورش این بنا توسط اسکندر محفوظ ماند اگرچه منابع جواهراتی آن را به یغما بردند.

    فاصله بین آرامگاه کوروش کبیر و پاسارگاد ۱٫۵ کیلومتر و حدود 6 دقیقه است.

    چه جوری برم ؟

    ماشین شخصی

    با ماشین شخصی باید به 70 کیلومتری جاده شیراز، دشت مرغاب، مجموعه پاسارگاد بروید.
    این نزدیکی چی بخوریم ؟
    این نزدیکی کجا‌بمونیم ؟
    این نزدیکی از کجا بخریم ؟

    امکانات و ویژگی‌ها

    امکانات کلی
    مناسب برای بانوان
    پارکینگ/ جای پارک
    مناسب برای کهنسالان
    سرویس بهداشتی
    مناسب برای کودکان
    آنتن‌دهی تلفن همراه
    نزدیکترین اماکن مهم
    پمپ بنزین ( سعادت شهر )
    پمپ گاز ( سعادت شهر )
    تفریحات
    عکاسی
    پیاده‌روی
    سختی مسیر
    آسان (راهپیمایی)
    نظر خودتو به دیگران بگو
    تجربه و نظر خودت از سفر رو با ما به اشتراک بذار
    ارسال عکس
    تجربه خودت از سفر رو به بقیه هم نشون بده
    پاسخ سریع دریافت کن
    سوال‌های خودت رو از همسفران و کارشناسان ما بپرس
    پرسش سوال
    Waves Waves Waves

    یه نقطه جدید معرفی کن

    اگه فکر می‌کنی یه مقصد واسه بیرون زدن، سراغ داری و ما معرفیش نکردیم، خودت می‌تونی داخل سایت به بقیه معرفی کنی. دم شما گرم که همراهی.