2.9
از13 نظر

امام زاده نه تن (ع)

    1261
    نمایش

    امام زاده نه تن محل دفن نه تن از فرزندان و نوادگان امام موسي بن جعفر(ع) از طفل يکساله تا نوجوان 18 ساله است.قدمت بناء امامزاده تا سال 1341 شمسی 1250 سال بوده است. محوطه امامزاده تقریبا هزار مترمربع می باشد دارای دو شبستان می باشد که یک شبستان در زمان ایجاد بناء ساخته شده و شبستان اصلی است و شبستان دوم که در سال 1379 شمسی ساخته شده است . در شبستان اصلی 8 قاب بر روی دیوار تعبیه شده است.ساختمان بنا از جنس آجر و بام ساختمان با سفال پوشیده که در زیر گنبد قلابهایی برای آویزان کردن روشنایی تعبیه شده است. 

    warning icon
    اگر فکر میکنی این اطلاعات نیاز به اصلاح یا افزودن داره . روی دکمه زیر کلیک کن

    مشخصات امام زاده نه تن (ع)

    امامزاده نه تن مدفن ۹ تن از نوادگان حضرت امام موسى بن جعفر (ع) است و در محله‌ای قدیمی با همین نام، در شهر گرگان قرار دارد. 

    زمان مناسب بازدید امام زاده نه تن (ع)

    بهترین زمان برای بازدید از این جاذبه فصل بهار و پاییز است.

    سیمای عمومی امام زاده نه تن (ع)

    محوطه امامزاده تقریبا هزار مترمربع می باشد دارای دو شبستان می باشد که یک شبستان در زمان ایجاد بناء ساخته شده و شبستان اصلی است و شبستان دوم که در سال 1379 شمسی ساخته شده است . در شبستان اصلی 8 قاب بر روی دیوار تعبیه شده است . ساختمان بنا از جنس آجر و بام ساختمان با سفال پوشیده که در زیر گنبد قلابهایی برای آویزان کردن روشنایی تعبیه شده است.
    از گذشته های دور سنگ قبرهای بدست آمده که نشان دهنده این است که در زمان گذشته حیاط این امامزاده دارای قبرستانی بوده است در جنب امامزاده در گذشته مدرسه علمیه بنام مدرسه سادات بنی مفید قرار داشت که بخشی از آن مدرسه علمیه در قسمت شرقی خیابان باقی می باشد.
    در سالهای اخیر در جریان بازسازی امامزاده و در هنگام خاک برداری سردابه ای شش متری کشف گردید ابعاد این سردابه 2 متر در 3 متر می باشد پلکانی که در راه ورودی سردابه در
    صحن شبستان حرم که ورودی اصلی حرم می باشد قرار دارد ،که دارای 19 پله است که منتهی به غرفه مستطیل شکل سردابه می شود ، خروجی این سردابه در قسمت غربی حرم و در بین صحن اصلی حرم می باشد . این سردابه دارای 13 پ0له است.
    ساخت سردابه در اماکن مذهبی و زیارتگاهها معمولا بعنوان رطوبت گیر و محلی برای نگهداری غذا و نیز محلی برای راز و نیاز با معبود بوده است . که اغلب در مناطق شمالی منطقه آذربایجان مرسوم بوده است.

    در داخل صحن اصلی حرم صندوقچه ای از جنس چوب سرخدار بطول 80/2 و عرض 70/1 و ارتفاع 30/1 سانتی متر قرار دارد که قبور این امامزادگان در عمق 5/2 متری از سطح زمین در داخل این صندوقچه مشاهده می شود .
    آنگونه که از کتب تاریخی بر می آید ، این امامزادگان در طول حیات خود موردآزار و شکنجه حاکمان وقت قرار می گرفتند و ناگزیر به جانب ایران روی می آوردند ولی عمال حکومت های فاسد به تعقیب آنان پرداخته و ایشان را به شهادت می رساندند ، مردم ایران که عشق و علاقه خاصی به ائمه اطهار داشتند گنبد و بارگاهی برای ایشان بنا کرده که واجب التعظیم میباشد که این بنا و بارگاه از همان دسته میباشد و هر ساله مراسم ویژه ای در ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت ابا عبداله الحسین در ماه محرم و صفر و اعیاد مذهبی برگزار می گردد.

    سایر اطلاعات امام زاده نه تن (ع)

    اسامی امامزادگان که بصورت برگه نوشته وقاب گرفته در بقعه متبرکه نصب گردیده بصورت ذیل است: امامزادگان شریف ؛ رشید بن قاسم 11 ساله- موسی بن قاسم 18 ساله-احمدبن قاسم 9ساله- محمد بن عبیدالله 7ماهه- ابراهیم بن عبیدالله 8ساله- سمیه بنت محسن 2ساله- زینب بنت محسن 15 ساله- فاطمه بنت عبدالله 12ساله- حوریه بنت عبدالله 4 ساله

    نکات منفی امام زاده نه تن (ع)

    در این ساختمان سنگ مزارهاى قدیمى، باشکوه و بسیار ارزشمندى قرار داشتند ولى متأسّفانه اکثر قریب به اتّفاق آن‏ها از بین رفته‏اند، فقط تعداد اندک در گوشة حیاط در زیر خروارى از زباله نگه دارى مى‏شوند. چند تائى نیز هم اکنون در موزة سنگ گرگان نگه دارى مى‏شوند. وجود سنگ‏هاى بسیار باشکوه نشان از اهمیّت و نیز قدمت این گورستان تاریخی دارد.

    تاریخچه امام زاده نه تن (ع)

    قدمت بناء امامزاده تا سال 1341 شمسی 1250 سال بوده است . این بناء در دوره صفویه تجدید بنا شده است و با توجه به اینکه دوره قاجاریه اغلب به مرمت بناهای تاریخی پرداخته شده است این بنا نیزمستثنی از این قاعده نبوده و در دوره قاجاریه این بنا مرمت گردیده که در طول مرمت بنا به اصل بنا لطمه وارد نشده است که البته با توجه به گذشت زمان آثار فرسودگی در آن پدیدار گشته است.

    چه جوری برم ؟

    افزودن راهنمایی مسیر :

    این نزدیکی چی بخوریم ؟
    این نزدیکی کجا‌بمونیم ؟
    این نزدیکی از کجا بخریم ؟

    امکانات و ویژگی‌ها

    امکانات کلی
    مناسب برای بانوان
    پارکینگ/ جای پارک
    مناسب برای کهنسالان
    سرپوشیده
    مناسب برای کودکان
    آنتن‌دهی تلفن همراه
    سختی مسیر
    آسان (راهپیمایی)
    نظر خودتو به دیگران بگو
    تجربه و نظر خودت از سفر رو با ما به اشتراک بذار
    ارسال عکس
    تجربه خودت از سفر رو به بقیه هم نشون بده
    پاسخ سریع دریافت کن
    سوال‌های خودت رو از همسفران و کارشناسان ما بپرس
    پرسش سوال
    Waves Waves Waves

    یه نقطه جدید معرفی کن

    اگه فکر می‌کنی یه مقصد واسه بیرون زدن، سراغ داری و ما معرفیش نکردیم، خودت می‌تونی داخل سایت به بقیه معرفی کنی. دم شما گرم که همراهی.

    برچسب ها