0
از0 نظر

امامزاده قاسم ازنا

    510
    نمایش

    امامزاده قاسم در روستایی به همین نام واقع شده است که برگرفته از نام همین امامزاده می ‌باشد. معماری این امامزاده از جمله گنبد مخروطی شکل آن در نوع خود از عجایب معماری ایران است.باوجودی که شجره ‌نامه امامزادگان (قاسم و زید) در دسترس نبوده و خواندن متن کتیبه کمربندی داخل بقعه نیز در حال حاضر دشوار است ولی اهالی روستای امامزاده قاسم (ع) معتقدند که این دو امامزاده از نوادگان امام حسن (ع) هستند.

    warning icon
    اگر فکر میکنی این اطلاعات نیاز به اصلاح یا افزودن داره . روی دکمه زیر کلیک کن

    تاریخچه امامزاده قاسم ازنا

    قدمت این بنا به دوران ایلخانی بازمی گردد.

    زمان مناسب بازدید امامزاده قاسم ازنا

    بهترین زمان برای بازدید از این جاذبه ماههای محرم و صفر است.

    امکانات ویژه امامزاده قاسم ازنا

    این جاذبه دارای امکاناتی همچون:دسترسی به وسایل نقلیه و پوشش شبکه است.

    سایر اطلاعات امامزاده قاسم ازنا

    سازنده این بنا:سیداحمد المدنی ملقب به میر نظام الدین است.

    مشخصات امامزاده قاسم ازنا

     امامزاده قاسم از بناهای تاریخی این استان در غرب ایران است که قدمت آن به قرن هشتم هجری و دوره ایلخانی می ‌رسد. امامزاده قاسم در روستایی به همین نام واقع شده است که برگرفته از نام همین امامزاده می ‌باشد.

    ویژگی‌ها امامزاده قاسم ازنا

    بنای امامزاده قاسم ازنا به شماره 1757 در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيده است .

    سیمای عمومی امامزاده قاسم ازنا

    بنای ساختمان متعلق به قرن‌های هشتم و نهم هجری قمری و معاصر با دوران تیموریان در ایران است و مشخصات ساختمان بقعه بیشتر ویژگی‌های معماری ترکی و مغولی را دارد. گنبد ساختمان به رأس هرمی شکل است و دیوارهای آن مرتفع، ضخیم و آجری است.

    صحن حیاط این زیارتگاه تاریخی یک مربع کامل است که با آجر سنگفرش شده است، صحن داخلی بقعه اصلی تا ارتفاع پنج‌متر با کاشی‌های منقوش به گل‌وبوته زینت داده‌شده است.

    نظم و شکل هندسی گنبد بسیار زیبا و درعین‌حال ساده است و دورتادور گنبد هشت دریچه برای تهویه هوا تعبیه‌شده است. سر در رفیع این زیارتگاه تاریخی که قدمت آن به حدود 700 سال می‌رسد دارای کاربندهای زیبا با اشکال هندسی منظم است.

    بخش‌های مختلف بقعه امام‌زاده قاسم ازنا یک‌بار در دوره سلسله قاجار توسط یکی از مجتهدین وقت به نام سید محمد شفیع جاپلقی ملقب به آقا سید، تعمیر و بازسازی‌شده است.

    باوجودی که شجره‌نامه امام‌زادگان (قاسم و زید) در دسترس نبوده و خواندن متن کتیبه کمربندی داخل بقعه نیز در حال حاضر دشوار است ولی اهالی روستای امامزاده قاسم (ع) معتقدند که این دو بزرگوار از نوادگان امام حسن (ع) هستند.

    قدیم‌ترین قسمت بنا را دروازه ورودی و گنبد خانه آن تشکیل می‌دهد که دارای مشخصه‌های زمان ایلخانی است و بر روی آن آیاتی از قرآن کنده‌کاری‌شده است. گنبد امام‌زاده که شانزده ترکی است به‌صورت دو پوشه ساخته‌شده است و بر روی گریوگنبد شانزده ضلعی استوارشده است.

    بدنه بنا از 3 طبقه تشکیل‌شده است. طبقه زیرزمین که همان سرداب‌هاست، طبقه دوم که شامل حیاط، رواق‌ها و گنبد خانه و طبقه اول شامل اتاق‌های مجزا است که برای استراحت زائرین آماده می‌شده است.

    ورودی‌های طبقه اول و راه ارتباطی بنا به بیرون در چهارگوشه حیاط بقعه است و زائرین از طریق این ورودی‌ها به طبقه اول می‌روند و در هر قسمت طبقه اول اتاق‌هایی مستقل از هم قرار دارند که درگذشته برای استراحت زائران امام‌زاده استفاده می‌شده است.

    ارتفاع پوشش گنبد از خط الراس گنبد تا سطح پشت‌بام 12 متر است، کتیبه‌ای بر روی دروازه دو لنگه انتهای ایوان غربی امام‌زاده قرار دارد که تاریخ ساخت این در چوبی را در ماه محرم‌الحرام سال 738 هجری قمری نشان می‌دهد. در ساخت پی این بنا از قلوه‌سنگ‌های بزرگ و کوچک استفاده‌شده است و دیوارها و گنبد بقعه نیز از آجر و گچ ساخته‌شده‌اند.

    چه جوری برم ؟
    این نزدیکی چی بخوریم ؟
    این نزدیکی کجا‌بمونیم ؟
    این نزدیکی از کجا بخریم ؟

    امکانات و ویژگی‌ها

    امکانات کلی
    مناسب برای بانوان
    مناسب برای کهنسالان
    سرپوشیده
    مناسب برای کودکان
    آنتن‌دهی تلفن همراه
    تفریحات
    عکاسی
    سختی مسیر
    آسان (راهپیمایی)
    نظر خودتو به دیگران بگو
    تجربه و نظر خودت از سفر رو با ما به اشتراک بذار
    ارسال عکس
    تجربه خودت از سفر رو به بقیه هم نشون بده
    پاسخ سریع دریافت کن
    سوال‌های خودت رو از همسفران و کارشناسان ما بپرس
    پرسش سوال
    Waves Waves Waves

    یه نقطه جدید معرفی کن

    اگه فکر می‌کنی یه مقصد واسه بیرون زدن، سراغ داری و ما معرفیش نکردیم، خودت می‌تونی داخل سایت به بقیه معرفی کنی. دم شما گرم که همراهی.