0
از0 نظر

امامزاده یحیی ساری

    933
    نمایش

    امامزاده یحیی ساری در مجاورت بقعه سید زین العابدین در خیابان جمهوری واقع شده و از زیارتگاه‌های معتبر شهرستان ساری و جزو آثار تاریخی این شهر به شمار می‌آید. امامزاده یحیی (ع)، فرزند نهم میرقوام‌الدین مرعشی، از فرزندان امام‌ موسی‌کاظم (ع) است. بنای ساختمان بقعه به شکل برج و نماي آن آجري و ضريح آن چهارگوش و از جنس فلز است. این امامزاده داراى صندوق و درِ نفیس چوبى است که از اهمیت هنرى و تاریخى برخوردارند.

    warning icon
    اگر فکر میکنی این اطلاعات نیاز به اصلاح یا افزودن داره . روی دکمه زیر کلیک کن

    مشخصات امامزاده یحیی ساری

    امام‌زاده یحیی (ع)، فرزند نهم میرقوام‌الدین مرعشی، از فرزندان امام‌ موسی‌کاظم (ع) است. بنای ساختمان بقعه به شکل برج و نماي آن آجري و ضريح آن چهارگوش و از جنس فلز است. این امامزاده داراى صندوق و درِ نفیس چوبى است که از اهمیت هنرى و تاریخى برخوردارند.

    تاریخچه امامزاده یحیی ساری

    بنای امامزاده در زمان مرعشیان (قرن نهم هجری قمری) بنا شده است و بخش الحاقی آن در زمان قاجار در سال ۱۱۹۳ ساخته شده که در اثر آتش سوزی از بین رفته و دوباره در سال ۱۳۳۰ ساخت بنای جدید الحاقی در جای قبلی انجام گرفت.

    ویژگی‌ها امامزاده یحیی ساری

    این اثر در تاریخ ۳۱ تیر ۱۳۱۳ با شماره ثبت ۲۱۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. در طومار متولیان دوران صفوی به صراحت نوشته شده است که امامزاده یحیی ساری، معروف به امامزاده سلسله بوده و تولیت آن با شیخ ابراهیم است.

    سیمای عمومی امامزاده یحیی ساری

    بنای امامزاده، برجی استوانه ای باگنبد هرمی ۱۲ ضلعی به ارتفاع حدود ۱۷ متراست. هسته اصلی بنا دارای پلان دایره شکل بوده که حجم استوانه ای را به وجود آورده است برج مقبره مذکور با گنبد دوپوسته پوشانده شده که پوسته درونی بر پایه چفتی تیزه دار اجرا شده و بر روی آن گنبد بیرونی به‌صورت ۱۲ ضلعی قرار گرفته است. مصالح مورد استفاده در بنا نیز آجر ختایی با ابعاد 19*19*4 سانتی‌متر، ملاط آهکی و گچ است. در دوره معاصر نیز آجرهای سه سانتی جهت نماسازی بخش های الحاقی استفاده شده است. از چوب نیز برای ساخت در ورودی، پنجره و ضریح استفاده شده است.

    سایر اطلاعات امامزاده یحیی ساری

    زیارت نامه:

    السَّلامُ عَلَیکَ اَیُّهَا السَّیِّدُ الزَّکِیُّ، اَلطّاهِرُ الوَلِیُّ، وَالدّاعِی الحَفِیُّ؛ اَشهَدُ اَنَّکَ قُلتَ حَقّاً، حَقّاً، وَنَطَقتَ حَقّاً وَصِدقاً، وَدَعوتَ اِلی مَولایَ وَمَولاکَ، عَلانِیَةً وَسِرًّا، فازَ مُتَّبِعُکَ، وَنَجا مُصَدِّقُکَ، وَخابَ وَخَسِرَ مُکَذِّبُکَ، وَالمُتَخَلِّفُ عَنکَ، اَشهَد لی بِهذهِ الشَّهادَةِ، لِاَکونَ مَنَ الفائِزینَ بِمَعرِفَتِکَ وَطاعَتِکَ، وَتَصدیقِکَ وَاتِّباعَکَ، وَالسَّلامُ عَلَیکَ یا سَیِّدی وَابنَ سَیِّدی. اَنتَ بابُ اللهِ المُؤتی مَنهُ، وَالمَأخوذُ عَنهُ، اَتَیتُکَ زائِراً، وَحاجاتی لَکَ مُستَودِعةً، وَها اَنَا ذا اَستَودِعُکَ دینی وَاَمانَتی، وَخَواتیمَ عَمَلی، وَجَوامِعَ اَمَلی اِلی مُنتَهی اَجَلی، وَالسَّلامُ عَلَیکَ وَ رَحمَةُ اللهِ وَبَرَکاتُه. ***

    ترجمه فارسی:

    سلام بر تو ای آقای پاک و پاکیزه و سرور من و ای دعوت کننده (به حق) به مهربانی، گواهی دهم که تو حق گفتی و به حق و راستی سخن کردی و (مردم را) آشکارا و نهان بسوی مولای من و مولای خودت دعوت فرمودی رستگار شد پیرو تو و نجات یافت تصدیق کننده ات و نومید و زیانکار شد تکذیب کننده ات و آنکس که با تو مخالفت کرد گواه باش برای من این گواهی را تا من بوسیله معرفت و اطاعت تو و تصدیق و پیروی کردنت از زمره رستگاران باشم و سلام بر تو ای آقای من و ای فرزند آقای من توئی درگاه خدا که از آن درآیند و (معالم دین را) از آن بگیرند آمده ام به درگاهت برای زیارت و حاجتهای خود را به تو سپرده ام و من اکنون به تو می سپارم دینم و امانتم و سرانجام کارهایم و همه آرزوهایم را تا پایان عمرم و بر تو باد سلام و رحمت خدا و برکاتش.

    زمان مناسب بازدید امامزاده یحیی ساری

    فصل‌های بهار و پاییز زمان مناسبی برای سفر به مازنداران است اما باتوجه به سرپوشیده بودن امامزاده یحیی ساری، هرزمان از سال می‌توانید به زیارت این امامزاده بروید.

    پیشنهاد ویژه امامزاده یحیی ساری

    در نزدیکی امامزاده یحیی ساری، بقعه سید زین العابدین هم قرار دارد که می‌توانید از آن جاذبه هم بازدید کنید.

    شرایط استفاده امامزاده یحیی ساری

    هنگام زیارت از امامزاده‌ها، آداب و احترام لازم را با نظافت شخصی و همراه داشتن چادر، رعایت کنید.

    چه جوری برم ؟

    ماشین شخصی

    با ماشین شخصی از شهرستان ساری باید به بخش مرکزی- خیابان جمهوری بروید.

    تاکسی

    تاکسی‌های شهری می‌توانند شما را برای بازدید از این جاذبه راهنمایی کنند.
    این نزدیکی چی بخوریم ؟
    این نزدیکی کجا‌بمونیم ؟
    این نزدیکی از کجا بخریم ؟

    امکانات و ویژگی‌ها

    امکانات کلی
    مناسب برای بانوان
    نمازخانه
    پارکینگ/ جای پارک
    مناسب برای کهنسالان
    سرویس بهداشتی
    سرپوشیده
    محل استراحت
    مناسب برای کودکان
    آنتن‌دهی تلفن همراه
    تفریحات
    عکاسی
    سختی مسیر
    آسان (راهپیمایی)
    نظر خودتو به دیگران بگو
    تجربه و نظر خودت از سفر رو با ما به اشتراک بذار
    ارسال عکس
    تجربه خودت از سفر رو به بقیه هم نشون بده
    پاسخ سریع دریافت کن
    سوال‌های خودت رو از همسفران و کارشناسان ما بپرس
    پرسش سوال
    Waves Waves Waves

    یه نقطه جدید معرفی کن

    اگه فکر می‌کنی یه مقصد واسه بیرون زدن، سراغ داری و ما معرفیش نکردیم، خودت می‌تونی داخل سایت به بقیه معرفی کنی. دم شما گرم که همراهی.