2.7
از8 نظر

باغ هرندی کرمان

    1142
    نمایش

    مجموعه‌ باغ هرندی کرمان واقع در ابتدای خيابان فردوسی يکی از ساختمان‌های عهد قاجار اين شهر است که وجود دو موزه «باستان‌شناسی» و «سازهای سنتی» در آن باعث شده تا اين بنا اعتباری بيش از گذشته برای کرمانی ها و علاقه‌مندان به سازهای سنتی و آثار باستانی داشته باشد. مجموعه باغ هرندی، تلفیقی از معماری ایرانی و غیرایرانی است و از باغ، بنای مرکزی و بخش‌های دیگر تشکیل شده است. هرساله گردشگران زیادی از این جاذبه دیدن می کنند.

    warning icon
    اگر فکر میکنی این اطلاعات نیاز به اصلاح یا افزودن داره . روی دکمه زیر کلیک کن

    مشخصات باغ هرندی کرمان

    شخصی به نام عدل‌السلطنه، یکی از صاحب منصبان نظامی زمان قاجار، باغ هرندی را همان دوران ساخت و در سال 1313 شمسی به مبلغ 40 هزار تومان به مرحوم ابوالقاسم هرندی که یکی از تجار مطرح کرمان بود فروخته شد.

    تاریخچه باغ هرندی کرمان

    این مجموعه به دلیل توقف چند روزه‌ی رضاخان در مسیر سفر تبعیدش مورد توجه قرار گرفت و در سال 1354 توسط مالک باغ به وزارت فرهنگ و هنر اهدا شد. باغ هرندی مدتی نیز به عنوان ساختمان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردش‌گری کرمان مورد استفاده قرار گرفت و در حال حاضر طبقه‌ی همکف ساختمان موجود در آن به‌عنوان موزه‌ی سازهای سنتی و طبقه‌ی اول آن به‌عنوان موزه‌ی باستان‌شناسی مورد بازدید علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

    ویژگی‌ها باغ هرندی کرمان

    موزه‌ی باستان‌شناسی: هدف از ایجاد این موزه معرفی تمدن‌های کهن و باستانی‌ استان کرمان و ارتباط تاریخی آن‌ها با محوطه‌های تاریخی همجوار است. در این موزه آثار تاریخی از تمدن‌های شهداد، حوزه‌ی فرهنگی هلیل‌رود، دوره‌ی تاریخی استان کرمان و بخش اسلامی به نمایش درآمده است. اشیاء سفالی، مهره‌های سنگی و درفش فلزی از جمله اشیایی است که در بخش تمدن شهداد این موزه به چشم می‌خورد. کاوش‌های باستان‌شناسی نشان می‌دهد که هزاراه‌ی سوم و چهارم قبل از میلاد مسیح در شهداد (با نام قدیمی خبیص) مردمانی صنعتگری زیسته‌اند که با وارد کردن مواد اولیه از دور دست ابزار سنگی و فلزی ساخته و به مناطقی چون ترکستان، دره سند، سواحل جنوبی خلیج‌فارس و بین‌النهرین صادر می‌کرده‌اند. از حوزه‌ی فرهنگی هلیل رود نیز سفالینه‌های خاکستری رنگ بسیار ظریف با نقوش زیبای این حوزه به نمایش گذاشته شده است که متعلق به حداقل 5هزار سال پیش است.

    آثار به نمایش گذاشته شده از دوره‌ی تاریخی جازموریان که متعلق به دوره‌ی هخامنشیان است شامل جام‌های سفالین، بشقاب، کوزه، قمقمه و ریتون‌های منتهی به سرجانورانی چون اسب، قوچ و گاو می‌باشد. هجری در دوره‌ی صفاریان، آل‌بویه و نیز دوره‌ی سلجوقی به نمایش درآمده است.

    موزه سازهای سنتی: موزه‌ی سازهای سنتی کرمان در سال 1381 افتتاح شده است و در آن سازهایی از قبیل قیچک، سنتور، قانون، رباب و عود که از جمله کارهای هنرمندانه اساتیدی چون یحیی، نریمان و سعود می‌باشد به نمایش گذاشته شده است. 250 ساز در موزه‌ی ساز نگهداری می‌شوند که بخشی از این سازها اهدایی استاد حسین مسعود بنیان‌گذار موزه ساز و بخش دیگر مجموعه‌ی شخصی آقای توحیدی است که حاصل سال‌ها تحقیق و پژوهش ایشان است و یک مجموعه نیز متعلق به کیوان پهلوان است که در سه بخش سازهای ملی، سازهای مقامی (محلی) و سازهای بین‌المللی گنجانده شده‌اند. جمیل کرمانی با اشاره به این‌که این سازها در نوع خود بی‌نظیرند و توسط بهترین استادان این رشته ساخته شده‌اند می‌گوید: در حال حاضر سعی می‌کنیم با همکاری هنرمندان صدای تک تک سازها را ضبط کنیم تا در صورت تمایل بازدیدکنندگان بتوانند صدای هر ساز را به‌طور جداگانه گوش کنند.

    سایر اطلاعات باغ هرندی کرمان

    باغ هرندی کرمان مجموعه‌ای از اندرونی، بیرونی، بهار خواب، حمام آشپزخانه، اتاق‌های مستخدمین، گاوگرد، حوض، آب‌نما، اصطبل و درختان مختلف بوده است که به مرور زمان دستخوش تغییرات زیادی شده است. آب‌رسانی درختان این باغ از چاه و گاوگرد باغ تامین می‌شده که خوشبختانه گاوگرد و همه‌ی تجهیزات آن در گوشه‌ی ضلع‌غربی باغ هرندی موجود است. همچنین اتومبیلی که عنوان می‌شود رضاخان در زمان حضورش در کرمان از آن استفاده می‌کرده است پس از بازسازی در این باغ در معرض دید عموم قرار گرفته است.

    سیمای عمومی باغ هرندی کرمان

    بنایی زیبا با تلفیقی از معماری ایرانی و غیرایرانی در میانه باغی زیبا قرار گرفته است.

    شرایط استفاده باغ هرندی کرمان

    باتوجه به وضعیت آب و هوایی کرمان، بهترین زمان سفر برای بازدید از باغ هرندی کرمان، اوایل بهار و اوایل پاییز است.

    وسایل مورد نیاز باغ هرندی کرمان

    هنگام بازدید از این منطقه، کفش مخصوص پیاده روی، دوربین عکاسی، عینک ضدآفتاب و قمقمه آب همراه داشته باشید.

    نکات مثبت باغ هرندی کرمان

    همزمان با بازدید از باغ هرندی کرمان می توانید از مجموعه موزه هایی که داخل باغ وجود دارد هم دیدن کنید.

    چه جوری برم ؟

    ماشین شخصی

    با ماشین شخصی باید به خیابان بهشتی، ایستگاه طهماسب آباد، نرسیده به خیابان فردوسی بروید.
    این نزدیکی چی بخوریم ؟
    این نزدیکی کجا‌بمونیم ؟
    این نزدیکی از کجا بخریم ؟

    امکانات و ویژگی‌ها

    امکانات کلی
    مناسب برای بانوان
    نمازخانه
    تلفن عمومی
    مناسب برای کهنسالان
    سرویس بهداشتی
    محل استراحت
    مناسب برای کودکان
    آنتن‌دهی تلفن همراه
    نزدیکترین اماکن مهم
    ایستگاه اتوبوس
    تفریحات
    عکاسی
    شب‌گردی
    پیاده‌روی
    سختی مسیر
    آسان (راهپیمایی)
    نظر خودتو به دیگران بگو
    تجربه و نظر خودت از سفر رو با ما به اشتراک بذار
    ارسال عکس
    تجربه خودت از سفر رو به بقیه هم نشون بده
    پاسخ سریع دریافت کن
    سوال‌های خودت رو از همسفران و کارشناسان ما بپرس
    پرسش سوال
    Waves Waves Waves

    یه نقطه جدید معرفی کن

    اگه فکر می‌کنی یه مقصد واسه بیرون زدن، سراغ داری و ما معرفیش نکردیم، خودت می‌تونی داخل سایت به بقیه معرفی کنی. دم شما گرم که همراهی.