3.2
از32 نظر

حسینیه ارشاد

    6494
    نمایش

    حسينيه‌ي ارشاد يکي از مراکز مذهبي_مذهبي در شهر تهران است. اين حسينيه  که امروز به عنوان يک پايگاه اجتماعي و فرهنگي شناخته مي شود، به عنوان يکي از آثار ملي ايران نيز به ثبت رسيده است.

    warning icon
    اگر فکر میکنی این اطلاعات نیاز به اصلاح یا افزودن داره . روی دکمه زیر کلیک کن

    مشخصات حسینیه ارشاد

    حسینیه‌ی ارشاد یکی از مراکز مذهبی_مذهبی در شهر تهران است. شهرت این حسینیه به خاطر سخنرانی‌های انجام‌شده در آن جا، خصوصا سخنرانی ها و فعالیت های سیاسی و فرهنگی دکتر علی شریعتی و محمد مفتح است. حسینیه ارشاد را جوانان سال های پیش از انقلاب با سخنرانی های آتشین شریعتی به یاد می آورند و نقش آن در پیروزی انقلاب اسلامی.

    تاریخچه حسینیه ارشاد

    ناصر میناچی در سال 1343 در کنار محمد همایون و عبدالحسین علی‌آبادی سنگ بنای حسینیه ارشاد را گذاشت. آنها می خواستند این مکان ، جایی برای معرفی اسلام واقعی باشد و شهید مرتضی مطهری که در جریان تاسیس آن بود، از همان ابتدا همکاری خود را با این حسینیه آغاز کرد. این گروه پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ ، حسینیه ارشاد با اهداف احداث مسجد و رواق خطابه‌های مذهبی برای برگزاری سخنرانیهای دینی و علمی و اخلاقی و همچنین ترویج و نشر تعالیم و تشریح اهداف دین اسلام ؛ تأسیس مراکز تحقیقاتی و تربیتی اسلامی؛ تأمین مراکز تحقیقاتی علمی اسلامی؛ پرداختن به کارهای خیریه و کمکهای لازم به دیگر مؤسسات تعلیماتی اسلامی و انجام‌دادن خدمات بهداشتی؛ اجرای عملیات اقتصادی برای گسترش منظور و موضوع مؤسسه؛ و نشر مطبوعات دینی بنیان گذاشتند. مرتضی مطهری از ابتدا در جریان تشکیل این موسسه بود و از همان ابتدا همکاری خود را آغاز کرد. اولین کار چاپی نشریه کتاب "محمد خاتم پیامبران" بود که مطهری قسمت هجرت تا وفات را به واسطه‌ی آشنایی‌ای که با محمد تقی شریعتی داشت به پسر وی علی شریعتی سپرد. بعدها با گسترش اختلاف‌های بین میناچی و مطهری و نیز پیشرفت خیره کننده‌ی شریعتی، مطهری و دوستانش حسینیه را در اواخر سال ۱۳۴۹ ترک کردند و از این به بعد موسسه با سخنرانی‌های آتشین دکتر شریعتی به راه خود ادامه داد. سرانجام در سال ۱۳۵۱ ساواک به دستور شاه، حسینیه را تعطیل کرد.حسینه تا انقلاب بازگشایی نشد. بعد از پیروزی انقلاب که حسینیه ارشاد بازگشایی شد، میناچی مدیریت آن را برعهده گرفت و فقط زمانی که به عنوان وزیر تبلیغات و جهانگردی منصوب شده بود، بر این مجوعه مدیریت نمی کرد. حسینیه ارشاد همزمان با بازگشایی، محل برگزاری جلسات تدوین پیش نویس قانون اساسی بود که میناچی هم یکی از اعضای این شورا بود و همه این خاطرات در کنار اتفاقات مهم دوران فعالیت این حسینیه را در قالب کتابی با عنوان «تاریخچه حسنیه ارشاد» نوشته و منتشر کرد.

    سیمای عمومی حسینیه ارشاد

    مجموعه ارشاد در محدوده ای مستطیل شکل با ترکیبی از معماری معاصر و سنتی قرار گرفته. این مجموعه دارای 3 ساختمان اصلی است که یکی از آنها در شرقی ترین نقطه عرصه قرار گرفته و بنای نو ساز با معماری بسیار نا همگون و زشت است که بخش اداری حسینیه است.چ دو بنای دیگر در عرض مستطیل عرصه و در بخش غربی آن واقعند. سالن حسینیه در جنوب غربی و شبستان در شمال غربی قرار گرفته است. مسجدی با پلان چند وجهی است که در راستای شمال غربی_جنوب شرقی قرار گرفته است. شبستان دارای دو بخش است:بخش اول که شرق بنا واقع شده به عنوان نمازخانه توسط دری بزرگ به بخش گنبد دار و محراب مسجد وارد می گردد. این مسجد از انواع درون گرا است و با پوشش سقف گنبدی خود دارای چهار ستون یا جرز بسار قوی است. بنای مسجد در این مجموعه فاقد مناره های مرسوم در مساجد دیگر است لیکن دو مناره بسار کوتاه وکوچک در بالای ورودی اصلی ساخته شده است.

    امکانات ویژه حسینیه ارشاد

    کتابخانه حسینیه نیز دارای یازده بخش است که عبارتند از : بخش های پذیرش، امانت کتاب و CD، کودکان و نوجوانان، ناشنوايان، مرجع، نشریات ادواری، روابط عمومی واینترنت، نابینایان، بخش فنی، مجموعه سازی و بخش خدمات؛
    چه جوری برم ؟

    ماشین شخصی

    برای رفتن به حسینیه ارشاد با وسیله نقلیه از نقاط مختلف شهر راه های مختلفی وجود دارد اما در اینجا یکی از راه های پیشنهادی را از مقصد پل سید خندان به حسینیه ارشاد انتخاب کرده ایم. به طوری که شما مسیر را در خیابان اصلی دکتر علی شریعتی (شمیران) از جنوب به شمال ادامه می دهید و پس از 1089 متر با گردش به راست وارد کنارگذر شوید که شما را به خیابان پاسداران هدایت می کند. مسیر را در کنارگذر ادامه می دهید تا پس از 413 متر مستقیم وارد خیابان اصلی پاسداران شوید. پس از 373 متر با گردش به چپ وارد خیابان اصلی شهید گل نبی گل نبی می شوید این مسیر نهایی است و بعد از طی 233 متر شما به مقصد می رسید

    اتوبوس

    شما می توانید در هر نقطه از خیابان شریعتی، سوار اتوبوس خط 6214 پيچ‌شميران-میدان قدس شويد و در ايستگاه حسينيه ارشاد پياده شويد.

    مترو

    نزدیکترین ایستگاه مترو، ایستگاه شریعتی در خط یک مترو است است که بعد از پیاده شدن در این استگاه می توانید پیاده یا از طریق تاکسی به سمت جنوب خیابان شریعتی حرکت کرده و به مقصد برسید.
    این نزدیکی چی بخوریم ؟
    این نزدیکی کجا‌بمونیم ؟
    این نزدیکی از کجا بخریم ؟
    نظر خودتو به دیگران بگو
    تجربه و نظر خودت از سفر رو با ما به اشتراک بذار
    ارسال عکس
    تجربه خودت از سفر رو به بقیه هم نشون بده
    پاسخ سریع دریافت کن
    سوال‌های خودت رو از همسفران و کارشناسان ما بپرس
    پرسش سوال
    Waves Waves Waves

    یه نقطه جدید معرفی کن

    اگه فکر می‌کنی یه مقصد واسه بیرون زدن، سراغ داری و ما معرفیش نکردیم، خودت می‌تونی داخل سایت به بقیه معرفی کنی. دم شما گرم که همراهی.