0
از0 نظر

خانه کلبادی

    3233
    نمایش

    خانه کلبادي در محله ي آب انبار نو شهر ساري که جزو محله هاي قديمي شهر ساري محسوب مي شود، واقع شده است. سبک معماری این خانه الهام گرفته شده از تکایای دوره قاجاریه است. خانه کلبادی شامل دو بخش بیرونی و اندرونی می‌شود و در ساخت آن به‌طور عمده از آجر، چوب و سفال استفاده شده است. بام خانه را نیز به‌طور کامل سفالپوش کرده‌‌‌اند. این جاذبه در تاریخ ۹ آبان سال ۱۳۷۷ با شماره ثبت ۲۱۴۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

    warning icon
    اگر فکر میکنی این اطلاعات نیاز به اصلاح یا افزودن داره . روی دکمه زیر کلیک کن

    مشخصات خانه کلبادی

    خانه منوچهر خان کلبادی مربوط به اواخر دوره قاجار است و در ساری، چهار راه برق، ساختمان ادارهٔ کل میراث فرهنگی (سابق) واقع شده‌است.

    تاریخچه خانه کلبادی

    عمارت کلبادی حدود یکصد و سی سال قبل (اواخر دوره قاجار) بدستور سردار جلیل از امراء ارتش وقت ساخته شد و بنام فرزند بزرگش امیر نصرت شکوه نظام به امیریه معروف شد.

    ویژگی‌ها خانه کلبادی

    سبک معماری این ساختمان از تکایای دوره ی قاجاری برگرفته شده و دو بخش اندرونی و بیرونی دارد. بنای اصلی این عمارت در بخش اندرونی در دو طبقه و یک زیرزمین احداث شده و هر طبقه دارای یک شاه نشین و اتاقهای دو طرفه است.

    شاه نشین طبقه دوم از زیباترین اتاقهای این عمارت است و جای جای آن یادآمد شیوه های هنرهای تزئینی دوره قاجاری است. مصالح ساختمانی این بنا شامل چوب و آجر و بام آن بصورت شیروانی و سفال پوش است.

    سیمای عمومی خانه کلبادی

    ورودی اصلی این خانه دری است که رو به کوچه آب انبار نو باز می شود. این در از جنس چوب و با تزیینات چوبی و ارتفاع زیاد می باشد که سر دری از جنس آجر اطراف آن را پوشانده است. در بیشتر خانه های سنتی درهای ورودی دو لنگه هستند و هر لنگه کوبه ای دارد.

    در این خانه بعد از در ورودی ورودی یک راهروی نسبتا باریکی وجود دارد تا به ورودی حیاط برسد از آنجا نیز با دو ردیف پله در چپ و راست به حیاط که در سطح پایین تری قرار دارد منتهی می شود. حیاط اصلی این خانه به صورت مربع با یک حوض چند ضلعی در وسط و باغچه هایی برای تزیین در اطراف می باشد.

    این خانه دارای یک حیاط کوچک در سمت چپ ورودی اصلی است که اتاقی برای رسیدگی به امور متفرقه و راهی به حیاط بزرگ اندرونی دارد. همانند اکثر ساختمانهای دوره ی قاجار از مصالح گل،آهک،لویی،سنگ،شیشه و سفال و چوب و … ساخته شده است.

    با بام سفال و طاق نما،شیر سر کاری ها و پنجره های ارسی و نمای آجری اجرا شده است. اتاق ها در هر طبقه به صورت قرینه در دو طرف شاه نشین قرار دارند و اکثرأ دارای پلان مستطیل می باشند با پنچره های ارسی و در هایی که همگی به ایوان راه دارند.

    سایر اطلاعات خانه کلبادی

    این اثر در تاریخ ۹ آبان ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۱۴۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

    زمان مناسب بازدید خانه کلبادی

    باتوجه به وضعیت آب و هوایی استان مازندران فصل بهار و پاییز بهترین زمان برای بازدید از این جاذبه هستند.

    چه جوری برم ؟
    این نزدیکی چی بخوریم ؟
    این نزدیکی کجا‌بمونیم ؟
    این نزدیکی از کجا بخریم ؟

    امکانات و ویژگی‌ها

    امکانات کلی
    مناسب برای بانوان
    پارکینگ/ جای پارک
    مناسب برای کهنسالان
    سرویس بهداشتی
    سرپوشیده
    محل استراحت
    مناسب برای کودکان
    آنتن‌دهی تلفن همراه
    تفریحات
    عکاسی
    سختی مسیر
    آسان (راهپیمایی)
    نظر خودتو به دیگران بگو
    تجربه و نظر خودت از سفر رو با ما به اشتراک بذار
    ارسال عکس
    تجربه خودت از سفر رو به بقیه هم نشون بده
    پاسخ سریع دریافت کن
    سوال‌های خودت رو از همسفران و کارشناسان ما بپرس
    پرسش سوال
    Waves Waves Waves

    یه نقطه جدید معرفی کن

    اگه فکر می‌کنی یه مقصد واسه بیرون زدن، سراغ داری و ما معرفیش نکردیم، خودت می‌تونی داخل سایت به بقیه معرفی کنی. دم شما گرم که همراهی.