0
از0 نظر

شهر باستانی استخر

    4106
    نمایش

    استخر نام شهري باستاني است واقع در استان فارس ايران. در حال حاضر تنها ويرانه هايي از آن که امروزه به تخت طاووس معروف است، در دشت پلوار و در 7 کيلومتري شمال تخت جمشيد کنار جاده مرودشت- ارسنجان بر جاي مانده است.

    warning icon
    اگر فکر میکنی این اطلاعات نیاز به اصلاح یا افزودن داره . روی دکمه زیر کلیک کن

    مشخصات شهر باستانی استخر

    یکی از مهم ترین آتشکده های ایران در شهر استخر واقع بوده است و مهم ترین پرستشگاه ایران، معبد آناهیتا یا الاهه آب در این شهر قرار داشته است. پادشاهان ساسانی در این معبد تاج گذاری می کردند و در همین معبد بود که موبدان موبد هنگام تاج گذاری یزد گرد سوم به رستم فرخ زاد اظهار کرد که طبق اوضاع کواکب در زمان پادشاهی یزد گرد سوم اعراب بر ایران مسلط خواهند شد و روحیه رستم فرمانده سپاه ایران و یزد گرد را خرد کرد تا به شکست و انحطاط ایران انجامید.

    تاریخچه شهر باستانی استخر

    استخر یکی از شهر های کهن ایران است که تا پایان روزگار ساسانیان زیستگاه و محل بالندگی و شکوفایی بوده و از بزرگ ترین و آباد ترین بخش های ایران باستان محسوب می شده است. در گستره تاریخ بسیاری از پادشاهان بوده اند که آرزوی تسخیر و فتح این شهر آباد را داشتند. شهر اصطخر ۵ سال پیش از میلاد و ۱۰ سال پس از آن قدمت دارد و شاهد تاجگذاری‌ها و جشن‌ها و شکوه بسیاری بوده و صدها هزار نفر ساکن داشته‌است.

    سیمای عمومی شهر باستانی استخر

    کنار جاده مرودشت ارسنجان چند قطعه سنگ حجاری شده بر روی هم قرار دارد که حالت دروازه را دارد و مردم در قدیم به آن تخت طاووس می گفتند. این دروازه شهر استخر بوده و شهر در برابر آن بین دو کوه رحمت و حاجی آباد یا نقش رستم قرار دارد. در شمال ویرانه های شهر استخر اکنون رودخانه سیوند یا پلوار که در ایران باستان مدوس نامیده شده است وجود دارد که به رود کر می پیوندد؛ اما در سده چهارم هجری قمری روی آن رودخانه در مجاورت یکی از دروازه های شهر استخر پلی به نام پل خراسان وجود داشته است که امروزه اثری از پل و جای آن وجود ندارد. شهر استخر مانند همه شهرهای دوران باستان باروی محکمی داشته است که در سده های اول ورود اسلام به ایران چندین مرتبه توسط اعراب ویران شده است.

    شرایط استفاده شهر باستانی استخر

    اصطخر در دره‌های باریک پلوار (رود)، بین شمال کوه رحمت و نقش رستم واقع شده‌است. اصطخر در نزدیکی جایی که دره به‌سوی مرودشت باز می‌شود قرار گرفته‌است و تا نزدیکی‌های تخت جمشید گسترش می‌یابد.

    منبع شهر باستانی استخر

    شهرداری شیراز - وبلاگ شهر استخر - دانش نامه ویکی پدیا - خبرگزاری میراث فرهنگی
    چه جوری برم ؟
    این نزدیکی چی بخوریم ؟
    این نزدیکی کجا‌بمونیم ؟
    این نزدیکی از کجا بخریم ؟

    امکانات و ویژگی‌ها

    امکانات کلی
    مناسب برای بانوان
    مناسب برای کهنسالان
    مناسب برای کودکان
    آنتن‌دهی تلفن همراه
    تفریحات
    عکاسی
    پیاده‌روی
    سختی مسیر
    آسان (راهپیمایی)
    نظر خودتو به دیگران بگو
    تجربه و نظر خودت از سفر رو با ما به اشتراک بذار
    ارسال عکس
    تجربه خودت از سفر رو به بقیه هم نشون بده
    پاسخ سریع دریافت کن
    سوال‌های خودت رو از همسفران و کارشناسان ما بپرس
    پرسش سوال
    Waves Waves Waves

    یه نقطه جدید معرفی کن

    اگه فکر می‌کنی یه مقصد واسه بیرون زدن، سراغ داری و ما معرفیش نکردیم، خودت می‌تونی داخل سایت به بقیه معرفی کنی. دم شما گرم که همراهی.

    برچسب ها
    شهر باستاني استخر مرودشت شيراز شهر باستاني استخر شهر باستاني مرودشت شهر باستاني شيراز استخر شهر باستاني شهر باستاني مرودشت استخر شيراز مرودشت شهر باستاني مرودشت استخر مرودشت شيراز شيراز شهر باستاني شيراز استخر شيراز مرودشت شهر باستاني استخر مرودشت شهر باستاني استخر شيراز شهر باستاني مرودشت استخر شهر باستاني مرودشت شيراز شهر باستاني شيراز استخر شهر باستاني شيراز مرودشت استخر شهر باستاني مرودشت استخر شهر باستاني شيراز استخر مرودشت شيراز استخر مرودشت شهر باستاني استخر شيراز شهر باستاني استخر شيراز مرودشت مرودشت شهر باستاني استخر مرودشت شهر باستاني شيراز مرودشت استخر شهر باستاني مرودشت استخر شيراز مرودشت شيراز شهر باستاني مرودشت شيراز استخر شيراز شهر باستاني استخر شيراز شهر باستاني مرودشت شيراز استخر شهر باستاني شيراز استخر مرودشت شيراز مرودشت شهر باستاني شيراز مرودشت استخر شهر باستاني استخر مرودشت شيراز شهر باستاني مرودشت شيراز استخر شهر باستاني شيراز استخر مرودشت شهر باستاني مرودشت استخر شيراز