2.7
از24 نظر

مقبره ستارخان

    11329
    نمایش

    ستارخان قره‌داغي از سرداران جنبش مشروطه ايران ملقب به سردار ملي است؛ وي با ايستادگي در برابر نيروهاي دولتي ضد مشروطه در تبريز جانفشاني‌هاي بسياري کرد.

    warning icon
    اگر فکر میکنی این اطلاعات نیاز به اصلاح یا افزودن داره . روی دکمه زیر کلیک کن

    مشخصات مقبره ستارخان

    ستارخان او در مدت یازده ماه استبداد صغیر رهبری مجاهدین تبریز و ارامنه و قفقازی‌ها را بر عهده داشت و مقاومت شدید و طاقت فرسای اهالی تبریز در مقابل سی و پنج الی چهل هزار نفر قشون دولتی، با راهنمایی و رهبری او انجام گرفت؛ به طوری که شهرت او به خارج از مرزهای کشور رسید و در غالب جراید اروپایی و آمریکایی هر روز نام او با خط درشت ذکر می‌شد و درباره مقاومت‌های سرسختانه وی مطالبی انتشار می‌یافت. پس از ماهها محاصره تبریز قوای روسیه با موافقت دولت انگلستان و محمدعلی شاه، از مرز گذشتند به سوی تبریز حرکت کردند و راه جلفا را باز کرد. ستارخان و دیگران مجاهدین تبریز که به شدت از روسها متنفر بودند، برای رفع بهانهٔ تجاوز روسها تلگرافی به محمدعلی شاه فرستادند. محمدعلی شاه پس از دریافت این تلگراف به نیروهای دولتی دستور ترک محاصره داد اما روسها به پیشروی ادامه دادند و وارد تبریز شدند، ستارخان حاضر به اطاعت از دولت روس نشد و در اواخر جمادی‌الثانی ۱۳۲۷ق (اواخر ماه مه ۱۹۰۹م) به ناچار با همراهانش به کنسول خانه عثمانی در تبریز پناهنده شد. ستارخان که طرفداری مراجع تقلید شیعه را پشت سر خود می دید به ویژه حمایت های آیات ثلاث را مشاهده می کرد از حیث مبارزه تقویت روحی می شد و همواره می گفت من در پی اجرای احکام حجج و علمای نجف بخصوص آخوند خراسانی هستم. علمای نجف نیز در عصر استبداد صغیر تعدادی از علما و طلاب را برای تقویت جبهه تبریز به این ناحیه گسیل داشتند که مشهورترین آن ها آیت‌الله سید علی تبریزی مشهور به سید علی داماد بود که به همراه خود میرزا احمدخان عمارلویی و تعدادی دیگر را به همراه داشت.

    تاریخچه مقبره ستارخان

    ستار قره‌داغی سومین پسر حاج حسن قره‌داغی در ۲۸ مهر ۱۲۴۵ خورشیدی (۲۰ اکتبر ۱۸۶۶ میلادی) در روستای بیشک ورزقان در آذربایجان به دنیا آمد. وی در مقابل قشون عظیم محمدعلی‌شاه پس از به توپ بستن مجلس شورای ملی و تعطیلی آن که برای طرد و دستگیر کردن مشروطه‌خواهان تبریز به آذربایجان گسیل شده بود، ایستادگی کرد و بنای مقاومت گذارد. ستارخان مردم را بر ضد اردوی دولتی فراخواند و خود رهبری آن را بر عهده گرفت و به همراه سایر مجاهدان و باقرخان -سالار ملی- مدت یک سال در برابر قوای دولتی ایستادگی کرد و نگذاشت تبریز به دست طرفداران محمدعلی‌شاه بیفتد.اختلاف او با شاهان قاجار و اعتراض به ظلم و ستم آنان، به زمان کودکی‌اش بر می‌گشت.

    ویژگی‌ها مقبره ستارخان

    بواسطه ظلم و دسیسه‌های دولت روس و بنا به درخواست تهران، ستارخان تصمیم به حرکت به تهران می‌نماید. شاید هدف دولت مشروطه از این اقدام، که به بهانه تجلیل از ستارخان و باقرخان صورت گرفته بود در واقع کنترل آذربایجان و خلع سلاح مجاهدین تبریز بود. روز شنبه ۷ ربیع‌الاول سال ۱۳۲۸ق در شب عید نوروز، جمعیت زیادی از مردم و رجال شهر از جمله یپرم خان ارمنی برای وداع با ستارخان و باقرخان جمع شدند و آنان درمیان هلهله جمعیت از منزل خود بیرون آمدند و به سوی تهران حرکت کردند. در بین راه نیز در شهرهای میانه، زنجان، قزوین و کرج استقبال باشکوهی از این دو مجاهد آزادی به عمل آمد و هنگام ورود به تهران نیمی از شهر برای استقبال به مهرآباد شتافتند و در طول مسیر چادرهای پذیرایی آراسته با انواع تزیینات، و طاق نصرت‌های زیبا و قالی‌های گران قیمت و چلچراغ‌های رنگارنگ گستردند. در سرتاسر خیابان‌های ورودی شهر، تابلوهای زنده باد ستارخان و زنده باد باقرخان مشاهده می‌شد. پس از چند روزی که نیروهای هر دو طرف در محل‌های تعیین شده اسکان یافتند مجلس طرحی را تصویب نمود که به موجب آن تمامی مجاهدین و مبارزین غیرنظامی از جمله افراد ستارخان و خود او می‌بایست سلاح‌های خود را تحویل دهند. این تصمیم به دلیل بروز حوادث ناگوار و ترور سید عبدالله بهبهانی و میرزاعلی محمدخان تربیت از سران مشروطه گرفته شده بود. ، اما یاران ستارخان از پذیرفتن این امر خودداری کردند. به تدریج مجاهدین دیگری که با این طرح مخالف بودند به ستارخان و یارانش پیوستند و این امر موجب هراس دولت مرکزی شد. بعدازظهر اول شعبان ۱۳۲۸ق قوای دولت مشروطه، که جمعاً سه هزار نفر می‌شدند به فرماندهی یپرم خان ارمنی، یار قدیمی ستارخان در تبریز و رئیس نظمیه وقت، باغ اتابک را محاصره کردند و پس از چند بار پیغام، هجوم نظامیان به باغ صورت گرفت و جنگ بین قوای دولتی و مجاهدین آغاز گشت. اندکی بعد قوای دولتی او را دستگیر کردند و به منزل صمصام السلطنه بردند و خود و اتباعش ناچار به خلع سلاح شدند. بعد از این وقایع، ستارخان خانه نشین شد و اوایل اجازه درمان وی داده نمی شد، پس از مدتی که زخم کاری شده بود پزشکان حاذق برای مداوای پای او تمام تلاش خود را کردند، بر اثر اصابت گلوله هردو استخوان ساق پا شکسته بود و زخم دچار عفونت بود، دوبار پزشکان معالج (لقمان الدوله، حسین خان نظام الحکما، و دو پزشک خارجی) اقدام به عمل جراحی و تمیز کردن زخم نمودند و پس از مدتی شکستگی و زخم بهبودی نسبی پیدا کرد و با وجود کوتاهی پا می توانست با عصا راه برود. ستارخان پس از این واقعه نزدیک به چهار سال زندگی کرد و در تاریخ ۲۸ ذی الحجه ۱۳۳۲هـ. ق (۲۵ آبان ۱۲۹۳ش/ ۱۶ نوامبر ۱۹۱۴م) در تهران درگذشت.
    چه جوری برم ؟

    افزودن راهنمایی مسیر :

    این نزدیکی چی بخوریم ؟
    این نزدیکی کجا‌بمونیم ؟
    این نزدیکی از کجا بخریم ؟
    نظر خودتو به دیگران بگو
    تجربه و نظر خودت از سفر رو با ما به اشتراک بذار
    ارسال عکس
    تجربه خودت از سفر رو به بقیه هم نشون بده
    پاسخ سریع دریافت کن
    سوال‌های خودت رو از همسفران و کارشناسان ما بپرس
    پرسش سوال
    Waves Waves Waves

    یه نقطه جدید معرفی کن

    اگه فکر می‌کنی یه مقصد واسه بیرون زدن، سراغ داری و ما معرفیش نکردیم، خودت می‌تونی داخل سایت به بقیه معرفی کنی. دم شما گرم که همراهی.

    برچسب ها
    مقبره ستارخان شاه عبدالعظيم آثار تاريخي مقبره ستارخان مقبره شاه عبدالعظيم مقبره آثار تاريخي ستارخان مقبره مقبره شاه عبدالعظيم ستارخان آثار تاريخي شاه عبدالعظيم مقبره شاه عبدالعظيم ستارخان شاه عبدالعظيم آثار تاريخي آثار تاريخي مقبره آثار تاريخي ستارخان آثار تاريخي شاه عبدالعظيم مقبره ستارخان شاه عبدالعظيم مقبره ستارخان آثار تاريخي مقبره شاه عبدالعظيم ستارخان مقبره شاه عبدالعظيم آثار تاريخي مقبره آثار تاريخي ستارخان مقبره آثار تاريخي شاه عبدالعظيم ستارخان مقبره شاه عبدالعظيم ستارخان مقبره آثار تاريخي ستارخان شاه عبدالعظيم آثار تاريخي ستارخان شاه عبدالعظيم مقبره ستارخان آثار تاريخي مقبره ستارخان آثار تاريخي شاه عبدالعظيم شاه عبدالعظيم مقبره ستارخان شاه عبدالعظيم مقبره آثار تاريخي شاه عبدالعظيم ستارخان مقبره شاه عبدالعظيم ستارخان آثار تاريخي شاه عبدالعظيم آثار تاريخي مقبره شاه عبدالعظيم آثار تاريخي ستارخان آثار تاريخي مقبره ستارخان آثار تاريخي مقبره شاه عبدالعظيم آثار تاريخي ستارخان مقبره آثار تاريخي ستارخان شاه عبدالعظيم آثار تاريخي شاه عبدالعظيم مقبره آثار تاريخي شاه عبدالعظيم ستارخان مقبره ستارخان شاه عبدالعظيم آثار تاريخي مقبره شاه عبدالعظيم آثار تاريخي ستارخان مقبره آثار تاريخي ستارخان شاه عبدالعظيم مقبره شاه عبدالعظيم ستارخان آثار تاريخي مقبره شاه عبدالعظيم آثار تاريخي ستارخان مقبره ستارخان آثار تاريخي شاه عبدالعظيم ستارخان مقبره شاه عبدالعظيم آثار تاريخي ستارخان مقبره آثار تاريخي شاه عبدالعظيم ستارخان شاه عبدالعظيم آثار تاريخي مقبره ستارخان شاه عبدالعظيم مقبره آثار تاريخي شاه عبدالعظيم مقبره ستارخان آثار تاريخي شاه عبدالعظيم ستارخان مقبره آثار تاريخي شاه عبدالعظيم آثار تاريخي مقبره ستارخان شاه عبدالعظيم آثار تاريخي ستارخان مقبره آثار تاريخي مقبره ستارخان شاه عبدالعظيم آثار تاريخي ستارخان مقبره شاه عبدالعظيم آثار تاريخي شاه عبدالعظيم مقبره ستارخان آثار تاريخي ستارخان شاه عبدالعظيم مقبره آثار تاريخي شاه عبدالعظيم ستارخان مقبره