2.8
از16 نظر

موزه پارس

    2060
    نمایش

    موزه پارس یا عمارت کلاه فرنگی یک بنای هشت ضلعی زیباست که در باغ نظر قرار گرفته است. این بنا در گذشته برای پذیرایی از مهمانان و سفیران خارجی و انجام مراسم رسمی و اعیاد گوناگون بود که به دستور کریم خان زند ساخته شده بود. همچنین مقبره کریمخان زند در اینجا قرار گرفته و در سال ۱۳۱۵ تبدیل به موزه پارس شده که قدیمی ترین موزه شهر شیراز محسوب می شود.

    warning icon
    اگر فکر میکنی این اطلاعات نیاز به اصلاح یا افزودن داره . روی دکمه زیر کلیک کن

    مشخصات موزه پارس

    موزه پارس شیراز در سال ۱۳۱۵ خورشیدی بنیاد شده‌ و آثار موجود در آن به سه دوره پیش از تاریخ، دوره تاریخی و دوره اسلامی تقسیم می‌شود. آرامگاه کریم خان زند که مربوط به دوره زندیه است نیز در این مکان قرار دارد. موزه پارس به عنوان قدیمی ترین موزه استان فارس آثار ارزشمندی از اشیای فلزی، سفالی، انواع سکه‌ها و مهرها و... از هزاره چهارم پیش از میلاد تا دوره معاصر را در خود جای داده است.

    تاریخچه موزه پارس

    کریم خان زند در میان باغ نظر، عمارت هشت ضلعی (هشت و نیم هشت) زیبایی ساخت که به روزگار او این عمارت باشکوه محل پذیرایی از میهمانان، سفیران خارجی و انجام مراسم رسمی و اعیاد گوناگون بوده است. نام دیگر آن را باغ حکومتی گفته‌اند. نمای بیرونی عمارت کلاه فرنگی به صورت هشت ضلعی است با تزئینات کاشی نگاره‌های گل و مرغ و در بالای عمارت اسپرها و لچکیهای کاشیکاری شده بنا را مزین کرده‌اند، این نگاره‌ها به قرنیه در چهار ضلع منظرهٔ شکارگاه و روایت بر تخت نشستن حضرت سلیمان را نشان می‌دهد. چهار آب نما در چهار سوی ساختمان وجود داشته که آب نمای شمالی آن در مسیر خیابان زند قرار گرفته و تخریب شده است. فضاهای درونی بنا شامل یک بخش مرکزی وچهار شاه نشین جانبی است. یک آب نمای یک پارچه از سنگ مرمر در کف فضا طراوت فضای داخلی را موجب گردیده است. پس از مرگ کریم خان وی را در اینجا به خاک سپردند و آغا محمد خان قاجار در سال ۱۲۰۶ شمسی به دلیل کینه‌توزی دستور نبش قبر وی را داد و استخوان‌های وی را به کاخ گلستان منتقل کردند؛ و مجدداً در زمان رضا شاه استخوان‌ها نبش قبر گردید و به این مکان عودت داده شد. این عمارت در سال ۱۳۱۵ هجری شمسی به همت انجمن آثار ملی ایران و با کوشش و تلاش شادروانان علی اصغر حکمت شیرازی، علی سامی و فریدون توللی با تغییر کاربری به عنوان اولین موزه شهرستانهای کشور مشغول به فعالیت شد.

    ویژگی‌ها موزه پارس

    مجموعه ۳۰ جلد قرآن به خط یحیی الجمالی الصوفی که در قرن ۸ هجری قمری در زمان شاه ابواسحاق اینجو و به دستور خاتون نوشته شده است همراه با مجموعه‌ای از نقاشی‌های آب رنگ لطفعلی صورتگر شیرازی در این موزه قرار دارد. تابلوی معروف (کریم خان در حال کشیدن قلیان) هم در این موزه قرار دارد. در این تابلو درباریان زند مثل شیخ علی خان، صادق خان، زکی خان و لطفعلی خان زند نیز به تصویر کشیده شده‌اند. این تابلو اثر جعفر نقاش دوره زنده است. همچنین آثار نقاشان معروف دوره زندیه مثل آقا صادق، میرزا بابا نقاشباشی و جعفر به همراه آثاری از نقاشان معاصر مثل صدرالدین شایسته و میر مصور (شاگردان کمال‌الملک) به چشم می‌خورد. شمشیر کریم خان زند نیز در این موزه نگهداری می‌شود. علاوه بر این در ضلع غربی محوطه باغ، سنگ مدور و استوانه‌ای شکل، معروف به لوح تاریخ، نگهداری می‌شود. روی این سنگ سه کتیبه با خطوط ثلث نسخ پهلوی و خط نستعلیق مربوط به سه دوره تاریخی سلجوقی، صفوی و قاجاریه حک شده است. قرآن هفده من نیز از دیگر آثار ارزشمد موزه پار است. این قرآن در اوایل سده نهم هجری قمری به دست سلطان ابراهیم بن شاهرخ تیموری به خط محقق نوشته شد. این قرآن که ابتدا بر سردر دروازه قرآن در محل تنگ الله اکبر شیراز نگهداری می‌شد، در سال ۱۳۱۶ هجری شمسی به موزه پارس منتقل شد. در بین عوام معروف بود که هر برگ این قرآن ۱۷ من، و مجموع وزن این قرآن نیز ۱۷ من می‌باشد و این را معجزه این قرآن می‌دانستند.

    سیمای عمومی موزه پارس

    در محوطه موزه پارس نقش برجسته‌هایی از پهلوانان گرزدین وند حاضر در نبرد با امپراتوری عثمانی و شخص پهلوان موسی خمیس گرزدین وند پهلوان اول ایران در دوره زندیه تا اواسط قاجاریه و سردار سپاه ایران در نبرد با امپراتوری عثمانی که از نوادگان پادشاه اساطیری ایران جمشید و یا سلطان ملکشاه محسوب می‌شود، مشاهده می‌ شود.

    سایر اطلاعات موزه پارس

    کریم خان در سال ۱۱۹۳ ه ق درگذشت و بنا به وصیت خودش پیکر او را در شاه نشین شرقی این عمارت به خاک سپردند. ۱۳ سال بعد ،آغا محمد خان قاجار به سبب کینه‌توزی نسبت به خاندان زند استخوان‌های کریم خان را از محل دفن خارج کرد و به کاخ گلستان منتقل کرد. اما در دوره رضا شاه اول مجددا استخوان های وی به موزه پارس منتقل شد.
    چه جوری برم ؟
    این نزدیکی چی بخوریم ؟
    این نزدیکی کجا‌بمونیم ؟
    این نزدیکی از کجا بخریم ؟

    امکانات و ویژگی‌ها

    امکانات کلی
    مناسب برای بانوان
    مناسب برای کهنسالان
    سرپوشیده
    محل استراحت
    مناسب برای کودکان
    آنتن‌دهی تلفن همراه
    نزدیکترین اماکن مهم
    ایستگاه مترو ( زندیه )
    ایستگاه اتوبوس ( شهرداری )
    تفریحات
    عکاسی
    پیاده‌روی
    سختی مسیر
    آسان (راهپیمایی)
    نظر خودتو به دیگران بگو
    تجربه و نظر خودت از سفر رو با ما به اشتراک بذار
    ارسال عکس
    تجربه خودت از سفر رو به بقیه هم نشون بده
    پاسخ سریع دریافت کن
    سوال‌های خودت رو از همسفران و کارشناسان ما بپرس
    پرسش سوال
    Waves Waves Waves

    یه نقطه جدید معرفی کن

    اگه فکر می‌کنی یه مقصد واسه بیرون زدن، سراغ داری و ما معرفیش نکردیم، خودت می‌تونی داخل سایت به بقیه معرفی کنی. دم شما گرم که همراهی.

    برچسب ها
    موزه هاي پارس شيراز باغ نظر موزه هاي پارس موزه هاي شيراز موزه هاي باغ نظر پارس موزه هاي موزه هاي شيراز پارس باغ نظر شيراز موزه هاي شيراز پارس شيراز باغ نظر باغ نظر موزه هاي باغ نظر پارس باغ نظر شيراز موزه هاي پارس شيراز موزه هاي پارس باغ نظر موزه هاي شيراز پارس موزه هاي شيراز باغ نظر موزه هاي باغ نظر پارس موزه هاي باغ نظر شيراز پارس موزه هاي شيراز پارس موزه هاي باغ نظر پارس شيراز باغ نظر پارس شيراز موزه هاي پارس باغ نظر موزه هاي پارس باغ نظر شيراز شيراز موزه هاي پارس شيراز موزه هاي باغ نظر شيراز پارس موزه هاي شيراز پارس باغ نظر شيراز باغ نظر موزه هاي شيراز باغ نظر پارس باغ نظر موزه هاي پارس باغ نظر موزه هاي شيراز باغ نظر پارس موزه هاي باغ نظر پارس شيراز باغ نظر شيراز موزه هاي باغ نظر شيراز پارس موزه هاي پارس شيراز باغ نظر موزه هاي شيراز باغ نظر پارس موزه هاي باغ نظر پارس شيراز موزه هاي شيراز پارس باغ نظر موزه هاي شيراز باغ نظر پارس موزه هاي پارس باغ نظر شيراز پارس موزه هاي شيراز باغ نظر پارس موزه هاي باغ نظر شيراز پارس شيراز باغ نظر موزه هاي پارس شيراز موزه هاي باغ نظر شيراز موزه هاي پارس باغ نظر شيراز پارس موزه هاي باغ نظر شيراز باغ نظر موزه هاي پارس شيراز باغ نظر پارس موزه هاي باغ نظر موزه هاي پارس شيراز باغ نظر پارس موزه هاي شيراز باغ نظر شيراز موزه هاي پارس باغ نظر پارس شيراز موزه هاي باغ نظر شيراز پارس موزه هاي