به گزارش بزنيم بيرون ، کودکان سالم( حتي بزرگترها!) گاهي اوقات دهانشان بوي بد ميدهد. از عوامل اين بدبويي ميتوان به موارد زير اشاره کرد:
خشکي دهان: اگر فرزندتان از طريق دهان نفس ميکشد (براي مثال گرفتگي بيني دارد) بنابراين باکتريهاي موجود در دهانش به احتمال زياد بدون دردسررشد ميکنند.
جسم خارجي: يک نخود، لوبيا، يک اسباب بازي کوچک، يا شي ديگري که فرزند خود را در بيني خود قرار داده ممکن است باعث بوي بد دهان او شده باشد. اين اتفاق به ويژه در کودکان و نوپاها که معمولا سراغ چيزهايي ميروند متعلق به آنها نيست مشترک است!
بهداشت نامناسب: باکتريهاي طبيعي در دهان زندگي ميکنند و روي باقيماندهي ذرات غذا بين دندانها، در خط لثه، بر روي سطح زبان و يا بر روي سطح لوزه در پشت گلوي فرزندتان تأثير ميگذارند. همين باعث بويد بد دهان ميشود مخصوصا اگر غذا به مدت طولاني در دهان باقي بماند.
خوردن غذاهاي تند: اگر فرزندتان از خوردن سبزيجاتي مانند پياز و سير لذت ميبرد، بايد بدانيد که آنها موقتا تا زماني که در سيستم گوارش او وجود دارند، روي تنفش تأثير ميگذارند.
بيماري يا شرايط خاص: گاهي اوقات عفونتهاي سينوزيت،ورم لوزهها و يا حتي آلرژيهاي فصلي ميتوانند باعث بوي بد دهان شوند. بعضي از کودکان مبتلا به ريفلاکس معده به مري نفس بدبويي دارند.
کرمخوردگيها،جرم دندان يا آبسههاي دنداني: اينها ميتوانند در هز سني روي دندان بچهها تأثير بگذارند و باعث بوي بد دهان شوند. معمولا در بروز بيماريها يا التهاب لثه بزرگسالان مقصر هستند اما بچهها در اين مورد تقصيري ندارند.
فرزندم بايد از دهانشويه استفاده کند؟
نه. چون دهانشويه تنها مشکل را ميپوشاند (گذشته از اينها اگر هنوز فرزندتان به سن پيشدبستاني نرسيده است،احتمالا دچار مشکل با صدا نفس کشيدن و آبدهان پرتاب کردن هستند). فقط مطمئن شويد که دندانهايش را چندينبار در روز مسواک کردهاند.
کودکتان را به خاطر بوي بد دهانش خجالتزده نکنيد
در بسياري از موارد، پاسخ بهداشت دهان و دندان است.
۱- اگر فرزندتان نوزاد است،سعي کنيد لثهها و همهي دندانهايش را بعد از هربار غذاخوردن يا قبل از خواب برايش پاک کنيد يا مسواک بزنيد. شما ميتوانيد به آرامي زبانش را هم مشواک بزنيد (البته در اين سن نياز به خميردندان نيست).
۲- وقتي کودکتان مرحلهي نوزادي را پشت سر گذاشت برايش مسواک بزنيد (در نهايت به او آموزش دهيد دندانهايش را مسواک بزند) آن هم دو بار در روز و يکبار قبل از خواب. تا زماني که او ۲ ساله شود فقط به اندازهي يک دانه برنج برايش از خميردندان استفاده کنيد يا حتي کوچتر. بعد از ۲ سالگي به اندازهي يک نخود و بعد از ۵ سالگي به اندازهي يک لوبياي کوچک از خميردندان استفاده کنيد.
۳- کودکتان را براي معاينات منظم دندانپزشکي ببريد و مطمئن شويد که دندانهايش سالم و تميز هستند. اگر هنوز هم دهان فرزندتان بوي بد ميدهد او را براي معاينه پيش پزشک ببريد.
۴- در نهايت لزومي ندارد فرزندتان را به خاطر بوي بد دهانش خجالتزده کنيد. سعي کنيد با اين اتفاق کنار بياييد حتي اگر کمي به خاطر آن احساس شرمندگي ميکنيد.
اگر فرزندتان انگشت شست يا بقيهي انگشتانش را ميمکد، شما بايد اطمينان حاصل کنيد که او دستها و وسايل شخصي اش را بهطور مرتب با آب و صابون ميشويد. اگر کودکتان از پستانک استفاده ميکند،براي ضدعفوني کردن آن ميتوانيد آن را در ماشين ظرفشويي يا آب داغ بيندازيد.