به گزارش بزنيم بيرون ، در عرف جهاني گردشگري تاريخي و طبيعت گردي در کنار گردشگري آکادميک و گردشگري مذهبي و اخيرا گردشگري پزشکي، از انواع شناخته شده گردشگري هستند که طرفداران بسياري در جهان دارند و دولتها و کشورها سالانه ميلياردها دلار در راستاي ارتقا زيرساختها هزينه ميکنند تا صدها برابر آنچه هزينه کردهاند سرمايه کسب کنند. شاهد ماجرا در کشورهاي همسايه ايران بويژه امارات متحده عربي و ترکيه و ارمنستان است که امروزه به قطبهاي گردشگري منطقه تبديل شده و از شئون متعددي حتي علمي و فرهنگي بهرهمند شدهاند. اين کشورها مصداق کشورهاي موفق در آسيا هستند، چرا که توانستهاند توجه بسياري از توريستها و سرمايه گذاران را به خود جلب کنند. شايد بتوان به اين ليست گردشگري هنري و گردشگري فضايي را هم اضافه کرد. اما درباره گردشگري دريايي چه ميدانيم؟
گردشگري دريايي امروزه در دنيا طرفداران بسياري از ميان ثروتمندان و علاقهمندان به تفريحات دريايي دارد. حتي کساني که دريا و ساحل را به جنگل و کوه و کوير و شهر ترجيح ميدهند و يا به ترکيبي از آنها با دريا ميانديشند، نيز به اين نوع از گردشگري علاقه نشان ميدهند. گردشگري دريايي به مجموعهاي از برنامهها، اقامتها، مراسم و شاديهايي اطلاق ميشود که روي آب و يا زير آب و يا در کنار آب انجام ميگيرد. برگزاري مراسم رسمي روي کشتيها، گذراندن يک يا چند شب روي آب، غواصي و پياده روي کف دريا، انجام انواع تفريحات دريايي، صيد آبزيان مجوزدار به نيت تفريح، مشارکت در پرورش و توسعه گونههاي زيستي دريايي و رودخانهاي، اقامتهاي ساحلي و بازيها و تفريحات ساحلي و غيره مواردي از گردشگري دريايي است. شايد بتوان به اين ليست جنگل کاري در ساحل و نجات گونههاي در حال انقراض دريايي و مشارکت در توسعه زيست بومهاي دريايي را نيز اضافه کرد. گردشگري دريايي امروزه به عنوان يکي از پرسودترين صنعتها در سطح جهان شناخته ميشود.
حدود هفتصد کيلومتر ساحل مستعد به همراه جزاير متنوع با گونههاي جانوري و زيستي دريايي و همچنين پتانسيلهاي تاريخي و فرهنگي به عنوان زوجهاي مکمل دريا و از همه مهمتر نيروي انساني ممتاز، مشتاق و بافرهنگ در تمام طول استان بوشهر و از همه مهمتر سرمايههاي آماده در استان و در سطح کشور و حتي خارج از کشور براي هزينه کردن در اين حوزه، زمينه مناسبي را براي تعريف و راه اندازي گردشگري دريايي در طول سواحل استان بوشهر و نوار شمالي درياي خليج فارس فراهم آورده است. زمينههايي که در امتداد زاگرس، ساحل بهشتي بي نظيري را بر زمين حاضر آورده است. وجود منابع بزرگ نفت و گاز از ساحل بندر ديلم تا ساحل بندر عسلويه و پارسيان در کنار کوهها و چشمههاي نمکي و همچنين چشمههاي آب گرم معدني آتشفشاني و نخيلات و زمينهاي زراعي خرم و پرمحصول و صدها شگفتي ديگر، سواحل اين استان را امتيازي ويژه بخشيده است؛ امتيازي که در طول تاريخ به تأسيس شهرهاي ساحلي و تمدنهاي بزرگي چون ليان و سيراف منجر شده است. شهرهايي که هنوز هم آبروي خليج فارساند.
سواحل شمالي خليج فارس با تنوع گوناگون و استعدادهاي بسيار زياد، مستعد کسب عنوان يکي از سايتهاي بزرگ جهان در حوزه گردشگري دريايي است. آنچه در اينجا لازم است فراهم کردن عرصه فعاليت بخش خصوصي است تا بهترين و با کيفيتترين امکانات و تجهيزات اين نوع از گردشگري را با رعايت استانداردهاي زيست محيطي و الگوهاي توسعه همه جانبه و پايدار حاضر آورند.
اين عرصه بازاري است بکر و رقابت پذير که ميتواند چهره استان بوشهر را در رقابت با رقباي منطقهاي دگرگون سازد. آفتاب و آب فراوان در کنار ساحلهاي زيبا، هموار و منتظر سرمايه گذاري ميتواند توريستهاي عاشق دريا و ساحل را به پکيجهاي متنوعي دعوت کند و آنها را با نقطه شگفت انگيز ديگري از ايران آشنا سازد. اين امر حتي مي تواند به منظور رقابت با رقباي منطقهاي و ارائه کيفيتي مطلوب و آينده نگر، علاوه بر هدايت سرمايههاي داخلي، از سرمايه سرمايه گذاران خارجي نيز بهره ببرد. بوشهر ميتواند بدل به منطقهاي در خور و نام آشنا براي کشورهاي منطقه و جهان شود.