" Music: An Appreciation" نام کتابي است به نويسندگي پروفسور راجر کيمي ين که توسط انتشارات مک گروهيل (Mc Graw Hill) منتشر شده است. در ايران اين کتاب با نام "درک و دريافت موسيقي" به همراه يک لوح فشرده و ترجمه حسين ياسيني به بازار کتاب عرضه شده است.روش ارائه مطالب در اين کتاب به صورتي است که طيف وسيعي از خوانندگان عام و تخصصي را پوشش ميدهد. يازده بخش کلي کتاب، از مفاهيم ساده و مباني تا شناخت انواع موسيقي غربي و غيرغربي را تشريح ميکند.
بخش اول که خود به يازده قسمت تقسيم شده، در 104 صفحه به توضيح مباني موسيقي ميپردازد. مواردي از قبيل: آشنايي با صوت، شناخت کلي سازها، ريتم، ملودي، انواع گام و بافت موسيقايي و توضيحات مختصر و مفيدي در رابطه با فرمها و سبکهاي موسيقي که با تمرکز روي موسيقي کلاسيک غربي تنظيم شده است. همچنين در اين بخش 8 طرح شنيداري براي درک و تفهيم بهتر مطالب ارائه شده، در دسترس خواننده قرار گرفته است.
بخش دوم به توضيح موسيقي قرون وسطايي از 450 ميلادي و پيدايش آوازهاي گرگوريايي تا موسيقي اواسط قرن چهاردهم و هنر نو در فرانسه ميپردازد. موسيقي دوره رنسانس (از 1450 تا 1600 ميلادي) و انواع مذهبي و غيرمذهبي آن مواردي است که بخش دوم را پوشش ميدهد.
اما در بخش چهارم موسيقي دوره باروک معرفي ميشود. بازه زماني بين سالهاي 1600 تا 1750 ميلادي، تحول در موسيقي کلاسيک اروپا و ظهور آهنگسازان بزرگي چون کلوديو مونتهوردي، آرکانجلو کورلي و يوهان سباستين باخ. در اين فصل همچنين، چندين فرم مانند فوگ و اوراتوريو توضيح داده ميشود.
بخش پنجم کتاب به دوره کلاسيک و سالهاي 1750 تا 1820 اختصاص پيدا کرده است. فرمهاي سونات، منوئه، تريو و ... و آثار آهنگسازان چون موتسارت، بتهوون و هايدن مورد بررسي قرار ميگيرند. 9 طرح شنيداري نيز براي اين فصل در نظر گرفته شده است.
بخش ششم، موسيقي دوره رمانتيک (1820 تا 1900) را به تفصيل بررسي کرده و آثار هنرمندان اروپايي از شوبرت، شومان، ليست و مندلسون تا برليوز، برامس و واگنر را به همراه 9 طرح شنيداري به مخاطب عرضه ميکند. بخش هفتم موسيقي در سده بيستم از 1900 تا 1950 ميلادي را به انضمام 11 طرح شنيداري معرفي ميکند. تحول در موسيقي اين سده و ظهور مکاتب نو مانند امپرسيونيسم و نئوکلاسيک، بررسي آثار آهنگسازان بزرگ اين عصر چون: کلود دبوسي، ايگور استراوينسکي، آرنولد شونبرگ و آرون کوپلند و ...، توضيحاتي مرتبط در رابطه با مکاتب ادبي و نقاشي و تاثير آنها بر موسيقي هم دوره خود همچون، تاثير نقاشان امپرسيونيستي يا اشعار استفان مالارمه و آرتور رمبو بر آثار کلود دبوسي يا تاثير افرادي چون پيکاسو و تي. اس اليوت بر استراوينسکي از اهم مطالب اين فصل است.
از ويژگيهاي جالب اين فصل و فصل قبل قرار دادن چندين تصوير از آثار نقاشان رمانتيک و امپرسيونيسم مانند ويليام ترنر، انوره دوميه، کلود مونه، واسيلي کاندينسکي و پابلو پيکاسو است که براي درک بهتر شباهتهاي آثار اين هنرمندان با موسيقيدانان معاصر مفيد است.
از بخش هشت به بعد مطالب کتاب از موسيقي کلاسيک غربي فاصله گرفته و به ساير انواع موسيقي ميپردازد. جاز و سبکهاي مشتق شده از آن در فصل هشت مورد بررسي قرار ميگيرند. توضيحاتي از تاريخچه جاز، سبک هاي زيرشاخه چون رگتايم و بلوز ارائه ميشود. بخش نهم نيز به معرفي نمايش هاي موزيکال آمريکايي و معرفي لئونارد برنستاين بزرگترين آهنگساز آمريکايي ميپردازد.
بخش دهم به معرفي موسيقي راک، پيدايش آن در آمريکا و بريتانيا و ظهور بيتلها ميپردازد و نهايتا در بخش يازدهم که آخرين فصل کتاب نيز هست موسيقيهاي غيرغربي معرفي ميشوند. موسيقي در سرزمينهاي جنوب آفريقا، موسيقي اصيل هندي و کوتوي ژاپني، سازهاي مورد استفاده، بافت و ريتم اين سبکها نيز تشريح ميشود. همچنين هفت پيوست در انتهاي کتاب وجود دارد که پيوست هفتم به معرفي برخي منابع، کتب و مقالات مرتبط ميپردازد.
اين کتاب در 983 صفحه و توسط نشر چشمه منتشر شده است.