City Id =8

انتخاب استان

برنامه ریز

چقدر میخوای خرج کنی؟! (قیمت ها به تومان است) چیکار می خوای بکنی ؟ چقدر وقت داری؟!

خوشمزه هاي خوزستان مسافران را مسحور مي کند (1397/04/26)

يکي از استان هاي گردشگري ايران، خوزستان است که به دليل خون گرمي مردم بومي خود هميشه مورد تعريف و تمجيد ساير گردشگران ايراني و حتي خارجي قرار گرفته است. در اين ميان نقش غذاهاي اين استان در جذب گردشگران انکارناپذير است.

خوشمزه هاي خوزستان مسافران را مسحور مي کند

به گزارش بزنيم بيرون ،استان خوزستان جاذبه هاي گردشگري زيادي به نسبت ساير استان هاي جنوبي کشور دارد، اما چيزي که اين وسط بيشتر از جاذبه هاي گردشگري نظر گردشگران و توريست هاي سفر کرده به اين نقطه را جلب مي کند؛ وجود غذاهاي محلي استان خوزستان و همچنين مکان هاي غذاخوري مخصوص در شهرهاي آن از جمله آبادان مي باشد!

غذاهاي محلي استان خوزستان از تنوع بالايي برخوردار هستند و به حدي نوع غذاهاي ارائه شده آن زياد و گوناگون است که مي توان آن را يکي از پرچم داران صنعت غذايي ايران لااقل براي بخش توريست و گردشگري کشورمان تلقي کنيم! اغلب غذاهاي اين منطقه خصوصا غذاهاي آبادان به دليل بکار بردن طيف وسيعي از ادويه جات و چاشني هاي مختلف، مطابق با ذائقه بسياري از مسافران ناآشنا به فرهنگ غذاي جنوب کشور مي باشد که البته توصيه مي کنيم براي ميل کردن هر کدام از اين غذاها به محل مختص به پخت و طبخ آن نيز مراجعه نماييد.

سمبوسه

 يکي از غذاهاي محلي خوزستان در جنوبي کشور است که از ترکيب سيب زميني، نان (به صورت سه گوش)، تره و جعفري بوجود مي آيد؛ سمبوسه در اصل يک غذاي هندي است که از ديرباز توسط فرهنگ غذايي آبادان به ايران و ايراني معرفي شد و خيلي طول نکشيد تا پا به ميل سليقه و ذائقه عموم مردم ما بشود! در حال حاضر انواع گوناگوني از سمبوسه ها در سراسر کشور تهيه و پخته مي شوند که اصل اين نوع از غذا به استان خوزستان و شهر آبادان تعلق دارد و مي توان مزه اصلي ان را با چند نوع ادويه جادويي که تنها در غذاهاي آبادان از آنان استفاده مي شود، امتحان کرد.

 فلافل

اصل اين غذا نيز متعلق است به کشور لبنان اما همچون سمبوسه به طريق شهر آبادان وارد تنوع غذاهاي ما شد و خيلي زود نيز به يکي از محبوب ترين غذاهاي محلي استان خوزستان ما بدل گشت؛ فلافل در اصل يک غذاي خشک است که از متريال غذايي نخود خيس خوره و حتي نيم پخته به صورت چرخ کرده و با خمير نان باگت فرانسوي و همچني پياز و ساير ادويه جات مورد نظر آشپز پخته مي شود و به صورت ساندويچي نيز به مشتري ارائه مي شود.

قليه ماهي

 يکي از خارق العاده ترين غذاهاي جنوبي ايران که در استان هايي همچون خوزستان، هرمزگان و بوشهر مي توان مزه آن را امتحان کرد، قليه ماهي است. اين غذا ظاهري مشابه با قورمه سبزي دارد و حتي دستور پخت آن نيز از جهاتي درست مطابق با همين خورشت محبوب ايراني مي باشد. قليه ماهي خورشتي است که از ماهي بي استخوان همچون سنگسر، هامور، شوريده، سياه و حلوا در کنار سبزيجات مخصوص، سير، پياز و چند نوع ادويه و چاشني مختلف ديگر طبخ مي شود. براي قليه ماهي بهتر است ماهي مورد نظر خود را هر چه که هست (الزاما بدون استخوان باشد!) به تيکه هاي 4×4 برش دهيد و سپس تکه هاي جدا شده را بشوريد و بعد به سراغ تهيه يک قليه ماهي خوشمزه براي سال ها ماندگاري مزه در ذهن و زبانتان، اقدام نماييد.

امگشت

امگشت از غذاهاي محلي خوزستان است که براي تست کردن ان حتما بايد سري به اين استان زد چرا که خيلي در ميان تنوع غذايي کشورمان، نتوانسته است جايگاهي براي خود دست و پا کند؛ اين غذا بيشتر از سوي عرب هاي استان خوزستان مورد توجه قرار مي گيرد و متشکل است از ماهي کباب شده با نمک سود شده. لازم به ذکر است که اغلب غذاي امشگت را با برنج به صورت ترکيبي با شويد (شِويد پلو) ميل مي کنند.

کبه عربي

از ديگر غذاهاي محلي استان خوزستان است که از ترکيب برنج و سيب زميني و تخم مرغ و بعد هم کمي زردچوبه و نمک تهيه مي شود. دستور پخت کبه به اين صورت است که برنج مورد نظرمان را با کمي آب مخلوط کرده و بر روي حرارتي ملايم قرار مي دهيم تا به حالت برنج مختص شيربرنج برسد و سپس به آرامي سيب زمينيه رنده شده را وارد آن مي کنيم و در نهايت نيز تخم مرغ و نمک و زردچوبه گفته شده را اضافه مي کنيم و همه را به صورت ترکيبي با هم ورز مي دهيم.

پاکوره

يکي ديگر از غذاهاي وارد شده از فرهنگ غذايي هندوستان به فرهنگ غذاهاي محلي استان خوزستان، پاکوره نام دارد که از مواد اوليه هايي همچون سيب زميني، پياز، جعفري و ادويه هاي مخصوص محلي تهيه مي شود. پاکوره انواع مختلفي دارد و مي توان در جاي جاي کشورمان با مزه هاي گوناگوني از آن رو به رو شد اما لازم است بدانيد اصل اين غذا متعلق است به مردم خوزستان و از غذاهاي آبادان است که طعم و مزه اصلي اين مدل غذا را تنها در اين استان مي توان چشيد! پاکوره به صورت لقمه اي تناول مي شود و از دستور پخت بسيار آساني نيز برخوردار است و يکي از محبوب ترين غذاهاي شهرهاي مختلف استان خوزستان به ويژه از محبوبترين غذاهاي آبادان مي باشد.

خورشت باميه

خورشت باميه از غذاهاي محلي خوزستان است و استفاده از باميه در غذاهاي مختلف همچون خورشت آن يک روش غذايي عربي است که البته خود خورشت باميه نيز يک غذاي کامل عربي است . دستور پخت خورشت باميه درست مطابق با دستور پخت خورشت بادمجان است و تنها بايد به موقع لازم که خورشت مهيا بود، باميه هايي را که قسمت انتهايي آن را بريده ايد بي آنکه ماده لزج آن خارج شود را اضافه کنيد و ادامه دستور آشپزي خودتان را انجام بدهيد! توجه داشته باشيد بسياري از سرآشپزهاي مطرح خوزستاني پيشنهاد مي کنند که باميه هاي خود را با سير درسته در يک ماهي تابه سرخ کرده و مزه دار کنيد و سپس به خورشت مورد نظرتان آن ها را به آرامي اضافه نماييد.

ماهي صبور

ماهي صبور نوعي از ماهي و از غذاهاي محلي خوزستان است که از بافت گوشتي بسيار پر چرب و همچنين تيغ هاي ريز فراوان برخوردار مي باشد و اغلب مردم خوزستان و شهر آبادان شکم آن را از ترکيبات سير، پياز، فلفل قرمز، تمرهندي، گشنيز و شنبليله و چندي از ادويه جات مخصوص جنوب کشور استفاده مي کنند.ماهي صبور

شيريني رنگينک

يکي از شيريني هاي معروف جنوب که البته در حال حاضر در اغلب استان هاي کشور از جمله خودِ همين تهران آن را عرضه مي کنند، شيريني رنگينک است که از مواد اوليه اي همچون دارچين، خاک قند، خرما درجه يک يا همان رطب مرغوب و البته آرد سفيد در روغن تفت داده شده تهيه مي شود. لازم به ذکر است با اينکه اين شيريني در اکثر قنادي ها و شيريني پزي هاي کشور يافت مي شود اما براي درک دقيق از مزه اصلي آن توصيه مي کنيم حتما سري به قنادي هاي استان خوزستان خصوصا شهر آبادان بزنيد.

این خبر را با دوستان خود به اشتراک بگذارید



تگ ها