City Id =8

انتخاب استان

برنامه ریز

چقدر میخوای خرج کنی؟! (قیمت ها به تومان است) چیکار می خوای بکنی ؟ چقدر وقت داری؟!

10 تا از بهترين غذاهاي آذربايجان (1397/05/02)

فرهنگ غذايي آذربايجان، يکي از کشورهاي خوشمزه براي گردشگران ايراني که اتفاقا فاصله زيادي نيز با مرزهاي کشور ما ايران ندارد.
 10 تا از بهترين غذاهاي آذربايجان

به گزارش بزنيم بيرون ، آشنايي با فرهنگ غذايي ملت هاي مختلف جهاني همان چيزي است که بسياري از مردم براي درک بيشتر آن سفر مي کنند و بيشتر بجاي گشت و گذار بين جاذبه هاي تفريحي و ديدني مقصد مسافرتي خود، به دنبال تست مزه ها و طعم هاي منحصر به فرد غذاهاي محلي و پرطرفدار آن شهر و کشور مي باشند؛ پيدا کردن مزه هاي جديد يا خوردن غذاهاي مختلف چند وقتي است که به يکي از اهداف مهم توريستي و گردشگري بدل گشته و سالانه گردشگران داخلي و خارجي زيادي در اقصي نقاط دنيا جا به جا مي شوند تا با فرهنگ غذاي ديگر ملت ها آشنايي نسبي پيدا نمايند. يکي از کشورهاي خوشمزه براي گردشگران ايراني که اتفاقا فاصله زيادي نيز با مرزهاي کشور ما ايران ندارد، کشور جمهوري آذربايجان است که علاوه بر طبيعت بکر و مردم کاملا دوست داشتني و مهمان نوازش، داراي غذاها و خوراکي هاي بسيار بسيار خوشمزه اي مي باشد که بي ترديد مي توان گفت در کل سرزمين قفقاز، مثل آن ها را نمي توان پيدا کرد 10 تا از غذاهاي آذربايجان و بهترين غذاهاي آذربايجان پرطرفدار اين کشور نيز مواجه شويد؛

 

کمي با فرهنگ غذايي آذربايجان

وقتي صحبت از فرهنگ غذايي آذربايجان مي کنيم، سعي کنيد در ذهنتان تصويري از کشوري کاملا متفاوت لااقل در عرصه هاي مواد غذايي و خوراکي با کشور ما را تجسم نکنيد چرا که واقعا شباهت هاي زيادي ميان فرهنگ غذايي ايران مخصوصا فرهنگ غذايي آذري زبانان ايراني با مردمان اين کشور وجود دارد. آذربايجان بزرگترين کشور منطقه قفقاز است که مي توان گفت در بخش شمالي کشور ما واقع شده است و غذاهاي مشهور و پرطرفدار آن از تفاوت هاي زيادي با غذاهاي ما برخوردار نيست مگر در شکل و شمايل آن ها! جالب است بدانيد عمده غذاهاي طبخ شده در جمهوري آذربايجان يا مثل غذاهاي ما ايرانيان است و يا همانند غذاهاي پخته شده کشور ترکيه پس اصلا تعجب نکنيد اگر با رفتن به جمهوري آذربايجان احساس غريبي و غم غربت به سراغتان نيامد، زيرا نقطه اشتراکي زيادي بين آذربايجاني ها و ايراني از ديرباز تا کنون وجود داشته و وجود هم خواهد داشت؛در فرهنگ غذايي آذربايجان تقريبا هر چيزي را مي توان پيدا کرد و با بهترين کيفيت ممکنه نيز آن را ميل کنيد! دليل تنوع غذايي در فرهنگ غذايي آنان وجود 9 گونه متفاوت از اقليم هاي آب و هوايي مي باشد که سبب توليد و پرورش مواد اغذيه اي مختلفي در اين سرزمين گشته است. (لازم به ذکر است در کل دنيا تنها 11 اقليم آب و هوايي تاکنون شناخته شده است!) پس بهتر است خود را حسابي براي مزه کردن طعم هاي جديد و غذاهايي که شايد براي چشيدن آنان لازم بود به نقاط بسيار دوري لااقل از ايران سفر کنيد، آماده نماييد.

اهميت غذا در جمهوري آذربايجان

غذا در کشوري همچون جمهوري آذربايجان از گذشته هاي دور بسيار حائز اهميت بوده و يکي از عناصر مهم زندگي روزمرگي آنان تلقي مي شود. شايد بد نباشد بدانيد غذاهاي آذربايجان داراي سهم به سزايي در تاريخ و سنت مردمان اين ديار از ديرباز تا کنون داشته است و آن ها اغلب در تهيه غذاهاي خود از دو فاکتور مهم استفاده مي کنند که يکي سبزيجات تازه و فصلي آنان است و ديگر ماهي هاي تازه؛ آن ها از سبزيجاتي همچون شويد، گشنيز، نعنا، مرزنگوش، آويشن، تره آبي، پياز سبز، تره فرنگي، پيازچه، ريحون، جعفري و ترخون بصورت متعدد در بهترين غذاهاي آذربايجان غذاهاي خود استفاده مي کنند و به دليل نزديکي با آب هاي درياي مازندران نيز از ماهي هايي همچون قزل آلا، ساردين، کفال راه راه، سالمون خزري و خاويار سياه در فرهنگ غذايي خود، بهره ها مي برند.

شباهت فرهنگ غذايي آذربايجان

اگر تا اين لحظه متوجه شباهت فرهنگ غذايي ما با آذري ها نشده ايد پس به خوبي اين قسمت از مطلب را مطالعه کنيد تا دريابيد چرا نسبت به غذاهاي آذربايجان خيلي دچار شگفت زدگي نخواهيد شد! در فرهنگ غذايي آذربايجان برنج نقش بسيار پر رنگي دارد تا جايي که آنان مزديک به 40 نوع برنج را در فرهنگ غذايي خود، جاي داده اند؛ آذري ها برنج را يا با سبزيجات گوناگون و تازه خود سرو مي کنند و يا با زعفران براي مهمانان خاص خود آماده مي کنند و در کنارش نيز از انواع مختلف خورش ها و کباب ها استفاده مي کنند. بله درست متوجه شده ايد! در فرهنگ غذايي آنان نيز همچون ما غذاهاي کبابي عمدتا در کنار برنج سرو مي شوند و مهمتر اينکه کباب ها آن ها با توجه به فرهنگ مردمانشان کاملا اسلامي مي باشد و از گوشت حيواناتي همچون گوساله، بره، اردک، مرغ، ماهي و حتي خاويار تهيه شده است.

طعم بهترين غذاهاي آذربايجان

چاشني هاي موجود در چنين فرهنگ غذايي آذربايجان نيز باز با چاشني هاي موجود در فرهنگ غذايي ما ايرانيان خيلي متفات نيست و آن ها نيز همچون ما از فلفل سياه، نمک، سماق و زعفران براي کمي تغيير در مزه غذاهايشان استفاده مي کنند؛ منتها چيزي که در بيشتر غذاهاي آذري به چشم مي خورد استفاده و بکارگيري از گردو و طيف وسيعي از ميوه هاي خشک شده مي باشد که خوب در فرهنگ غذايي ما به ندرت از چنين چاشني هايي استفاده مي شود! خورد يک وعده غذاي سنتي در جمهوري آذربايجان شايد حتي تا چند ساعت نيز به طول بي انجامد پس لطفا صبور باشيد و در هنگام ميل کردن غذايتان، به فرهنگ غذايي آنان توجه نماييد و پيش از شروع کردن به خوردن غذا نيز حتما يک فنجان کوچک چاي بنوشيد؛

معرفي 10 تا از بهترين و پرطرفدارترين غذاهاي آذربايجان

خاويار شيش کباب (Sturgeon Shish Kebab)

از بهترين غذاهاي آذربايجان و غذاهاي کبابي فوق العاده لذيذ و پرطرفدار همين خاويار شيش کباب است که با گوشت ماهي خاويار تهيه مي شود؛ براي پخت اين غذا ماهي هاي خاويار را آماده و سپس به اسلايس هاي کوچک تقسيم مي نماييم و بعد با کمي اضافه کردن نمک و فلفل و همچنين يک سس ترش محلي، قدري به آن مزه اي خاص مي بخشيم و در آخر نيز آن را به سيخ کشيده و بر روي منقل قرار مي دهيم تا حسابي کبابي شود. در تهيه اين غذا توصيه مي شود کمي اجازه گرفتن بوي ذغالي را به آن بدهيد. براي سرو کردن خاويار شيش کباب نيز سعي کنيد از گوجه فرنگي تازه و قدري پياز استفاده نماييد.

تکه کباب (Tika kabab)

از نمونه بهترين غذاهاي آذربايجان از ديگر غذاهاي کبابي پرطرفدار که تقريبا در اقصي نقاط جمهوري آذربايجان مي توانيد به آن ها دسترسي داشته باشد، تکه کباب، کباب ليولا و همچنين بليگ مي باشد که فوق العاده خوشمزه هستند و به نوعي از سري غذاهاي افسانه اي در فرهنگ غذايي آذري ها نيز قلمداد مي شوند! براي تهيه تکه کباب در ابتدا گوشت بره را به قطعاتي کوچک تقسيم مي کنند و سپس آن ها را به سسي متشکل از پياز، سرکه و رب انار به خوبي آغشته مي کنند و اجازه مي دهند چند ساعتي را قطعات گوشت در داخل اين سس ترکيبي قرار بگيرند و در آخر آن را به سيخ کشيده و بر روي منقل قرار مي دهند.

کوفته آرزومان (Arzuman kyufta)

اي غذا از نمونه بهترين غذاهاي آذربايجان در اصل از فرهنگ غذاي ترکي وارد کشور آذربايجان شده است و داراي دو نوع دستور پخت نيز مي باشد؛ دستور پخت اول يک روش سنتي است که کمي پيچيدگي دارد اما در نهايت کوفته هاي بسيار خوشمزه اي پخته مي شوند و دستور پخت دوم نيز يک روش کاملا مدرن و امروزي است که سبب کوتاهي زمان در پخت کوفته هاي آرزومان مي گردد. توجه داشته باشيد در هر دو روش شما بايد گوشت تازه بره را با کمي کره و تعدادي تخم مرغ ترکيب کنيد و سپس شکل گلوله هاي توپُر را به آن ها بدهيد و در آخر نيز آنان را در آب گوشت قرار دهيد تا پخته شوند! لازم به ذکر است کوفته آرزومان را اغلب با نان تازه و سبزي ميل مي کنند.

باليق (Balig)

باليق در اصل يک نوع ماهي کبابي بسيار لذيذ است که با يک سس ترش حسابي آن را طعم دار کرده و سپس بر روي منقل قرارش مي دهند؛ باليق از بهترين غذاهاي آذربايجان و از جمله غذاهايي است که ريشه عميقي در فرهنگ غذايي آذربايجان داشته و به همين خاطر هيچ مسافر و گردشگري که به اين کشور سفر مي کند نبايد از خوردن آن غافل شود! بد نيست بدانيد در زبان ترکي باليق به انواعي از ماهي هاي مختلف گفته مي شود و اما در زبان آذري از کلمه باليق تنها براي يک نوع ماهي خاص به نام ماهي خاويار استفاده مي کنند؛ البته ناگفته نماند که در حال حاضر اين غذا را با انواع ديگري از ماهي هاي تازه دريايي نيز تهيه و سرو مي کنند.

سبزي قرمه (Sabzi Qovurma)

سبزي قرمه از جمله خورش هاي محبوب در فرهنگ غذايي آذري ها و از نمونه بهترين غذاهاي آذربايجان مي باشد که از شباهت هاي بسياري زيادي با خورش قرمه سبزي ما برخوردار است و تنها تفاوت خورش آنان با خورش معروف ما ايرانيان، استفاده کردن از گوجه سبز براي مزه دار کردن آن و همچنين ريختن سبزي هاي کاملا خرد نشده در داخل آن مي باشد. سبزي قرمه نيز همچون قرمه سبزي ما در کنار يک بشقاب برنج سرو مي شود و شايد بد نباشد بدانيد که آذري ها براي نامگذاري اين غذا از کلمه سبزي که داراي ريشه پارسي مي باشد، استفاده کرده اند و در تهيه و پخت آن نيز از روش هاي يکسان با هنر آشپزي ما بهره گرفته اند؛

قطاب (Qutab)

قطاب از ديگر غذاهاي سنتي و ريشه دار موجود در فرهنگ غذايي آذربايجان مي باشد. قطاب آذربايجان با شيريني مورد علاقه ما ايراني ها از زمين تا آسمان متفاوت بوده و از شباهت هاي زيادي با پيراشکي هاي گوشتي برخوردار مي باشد. خمير اين غذا از ترکيب آب، آرد، تخم مرغ و کمي نمک حاصل مي شود و در پايان نيز شکل هلالي به آن مي دهند تا هنگام سرخ شدن از جذابيت هاي بصري مطلوبي نيز اين غذا بهره مند گردد! سپس در داخل خمير قطاب از گوشت هاي متفاوت، کدو، پنير و مقداري هم از اسفناج استفاده مي کنند و با دست دو طرف خمير را بالا آورده و آن را مي بندند و در داخل روغن، سرخ مي کنند. فراموش نکنيد از جمله قطاب هاي آذربايجان، قطاب هاي تهيه شده در رستوران هاي شهر باکوي اين کشور مي باشد که مي توانيد آن ها را با کمي دوغ، سبزيجات و سماق ميل نماييد.

لوله کباب (Lyula kabab)

از جمله غذاهاي کبابي که در کنار برنج سرو نمي شود و بيشتر آن را با نان لواش ميل مي کنند، کباب لوله مي باشد که چيزي شبيه به همين کباب کوبيده هاي ما است و متريال آن را از ترکيب گوشت بره، کمي سبزيجات معطر و همچنين مقداري ادويه تهيه کرده و سپس آن را به سيخ کشيده و بر روي منقل قرارش مي دهند.

لاوانگي (Lavangi)

لاوانگي از جمله معروف ترين خورش هاي موجود در فرهنگ غذايي آذربايجان است که بسته به سليقه آشپز آن را با ماهي شکم پُر درست مي کنند و يا با مرغ شکم پُر؛ بسته به انتخاب و سليقه غذايي افراد از موادي همچون گردو؛ پياز، آلوبخارا، گوجه سبز و کشمش در شکم مرغ و يا ماهي استفاده مي شود و چنين خورش خوشمزه اي پخته مي شود. شايان به ذکر است که در گذشته تنها مي توانستيم اين غذا را در بخش هاي جنوبي کشور آذربايجان پيدا کنيم در حاليکه اکنون به راحتي مي توان حتي در پايتخت آذري زبانلن يعني شهر باکو نيز به چنين خورش بي نظيري دست پيدا کرد!

دوشبارا (Dushbara)

دوشبارا غذايي است سنتي همانند پيراشکي منتها در ابعادي کوچکتر که از طرفداران پرشماري در جمهوري آذربايجان، برخوردار مي باشد؛ دوشبارا از تفت دادن مقداري گوشت گوساله تکه تکه شده با پياز و کمي سبزيجات معطر محلي و همچنين نمک و فلفل سياه و در آخر نيز چند عدد گوجه فرنگي تهيه مي شود و سپس اين متريال طعم دار شده را لاي لقمه هاي کوچکي از خمير قرار مي دهند و در پايان نيز آن را در آب گوشت از قبل مهيا شده براي مدت کوتاه همچون 10 دقيقه اي قرار مي دهند تا به خوبي پخته شود. از قلم نيوافتد که سرو اين غذا نيز به اين شکل است که چند تا از اين لقمه هاي آماده شده گوشتي را در کنار مقداري آب گوشت براي شما مي آورند تا ميل نماييد.

دلمه (Dolma)

بي ترديد جز غذايي به نام دلمه نمي توانست در صدر غذاهاي محبوب و پرطرفدار آذري قرار بگيرد! دلمه غذايي است فوق العاده خوش مزه و البته بسيار زيبا که براي ديزاين آن خيلي نياز به استفاده از مواد غذايي و نزئيناتي خوراکي نيست! دلمه هاي آذربايجان نيز همچون دلمه هاي ايران داراي طعم و مزه اي عميق و خاطره انگيز هستند؛ در اين کشور حدودا بين 20 تا 30 نوع دلمه وجود دارد که بسته به سليقه و وجود مواد اوليه آنان، مي توان آن ها را پخت و تهيه کرد. بخشي از دلمه هاي جمهوري آذربايجان يا با سبزيجات معطر طبخ مي شوند و يا با گوشت چرخ کرده! آنان در دلمه هاي خود از فلفل، بادمجان و گوجه فرنگي در کنار برخي سبزيجات خاص محلي استفاده مي کنند و داخل آن ها را نيز همچون ما، از برنج و گوشت چرخ کرده پُر مي کنند.


منبع : سايت همگردي

این خبر را با دوستان خود به اشتراک بگذارید



تگ ها