City Id =8

انتخاب استان

برنامه ریز

چقدر میخوای خرج کنی؟! (قیمت ها به تومان است) چیکار می خوای بکنی ؟ چقدر وقت داری؟!

از غذاهاي خوشمزه قزوين غفلت نکنيم (1397/05/21)

استان قزوين يکي از استان‌هاي پرجاذبه‌ي کشور هم از لحاظ دارا بودن بناهاي تاريخي و هم غذاهاي محلي خوشمزه است. در ادامه غذاهاي محلي اين استان را معرفي مي‌کنيم.
 از غذاهاي خوشمزه قزوين غفلت نکنيم

به گزارش بزنيم بيرون ، سوغات قزوين چيست؟

استان قزوين، از قديمي‌ترين استان‌هاي کشور، به دليل احاطه شدن توسط رشته‌ کوه‌هاي البرز مرکزي، کوه‌هاي رامند و خرقان از موقعيت جغرافيايي و آب و هوايي جالب و منحصربه‌فردي برخوردار است که بي‌تاثير در ايجاد تنوع غذايي و غذاهاي بومي و محلي آن نيست. غذاها و شيريني‌هاي سنتي اين استان، نه تنها در سراسر ايران بلکه در کشورهاي ديگر نيز از آوازه و محبوبيت بي‌نظيري برخوردار است. با کجارو همراه باشيد تا کمي از عطر و طعم اين خوراکي‌هاي خوشمزه را زير زبانتان مزه مزه کنيد.

قيمه نثار

قيمه نثار، از محبوب‌ترين و در عين حال معروف‌ترين غذاهاي سنتي استان قزوين محسوب مي‌شود. کم‌تر گردشگري است که وارد اين استان شده و به چشيدن طعم و مزه‌ي اين غذاي لذيذ نپردازد، غذايي که اکثرا هنگام برپايي مهماني‌هاي بزرگ خانوادگي، ايام عيد، ديد و بازديد و مراسم و تشريفات مهم توسط ميزبان انتخاب و براي ميهمانان عزيز، سرو مي‌شود.

مردم استان قزوين براي تهيه‌ي قيمه نثار از برنج آب‌کش، گوشت گوسفندي، خلال پرتقال، پياز داغ، زعفران، زرشک، خلال بادام، خلال پسته، رب گوجه‌فرنگي و برخي از ادويه‌هاي خوش‌عطر و خوش‌طعم که به ادويه‌ي مخصوص قيمه نثار معروف هستند، استفاده مي‌کنند. آن‌ها معمولا اين غذا را همراه با سبزي خوردن و ماست سرو مي‌کنند. پيشنهاد مي‌کنيم هنگام سفر به اين شهر زيبا، حتما اين غذاي بي‌نظير و منحصربه‌فرد بومي را امتحان کرده و از طعم فوق‌العاده‌ي آن لذت ببريد

کوکو شيرين

يکي ديگر از غذاهاي بومي استان قزوين که مملو از ادويه‌ها و چاشني‌هاي معطر است. مردم اين استان معمولا اين غذا را در کنار غذاهاي ديگر ميل مي‌کنند. غذايي شيرين و بسيار پرطرفدار که نشان‌دهنده‌ي علاقه‌ آن‌ها به انواع خوراکي‌هاي شيرين و تنقلاتي همچون آجيل و ... است. مردم استان قزوين براي تهيه‌ي اين غذاي لذيذ از سيب‌زميني، زعفران، تخم مرغ، ماست، روغن، پودر هل، آرد، شکر و گلاب استفاده مي‌کنند

.

شيرين‌پلو

غذايي سنتي با طعمي شيرين، تلخي هر پيامد يا خستگي برجاي‌مانده از يک روز سخت کاري را از تن هر انساني بيرون مي‌برد. مردم استان قزوين براي تهيه‌ي اين غذاي لذيذ و دوست‌داشتني از برنج، خلال پرتقال شيرين‌شده، شربت قوام آمده، خلال بادام، خلال پسته، زعفران ساييده شده، کره، سيب‌زميني و سينه‌ي مرغ استفاده مي‌کنند

.

دُيماج

دُيماج يا دُگماژ، از ديگر غذاهاي سنتي استان قزوين است که اغلب در فصل گرم تابستان تهيه و ميل مي‌شود. اين خوراکي جالب، با ترکيبي از تکه‌هاي نان لواش خشک، پنير، خيار، سبزي خوردن، گردو، پياز داغ، زردچوبه و در صورت تمايل هندوانه تهيه مي‌شود. از نکات جالب توجه در مورد اين غذاي سنتي مي‌توان به نحوه‌ي ميل کردن آن اشاره کرد. مردم قزوين براي خوردن ديماج از دستان خود براي لقمه کرن استفاده مي‌کنند و پس از شکل دادن به لقمه‌ي دلخواه، آن را ميل مي‌کنند. البته برخي ديگر با کمک استکان کمر باريک براي لقمه گرفتن ديماج بهره مي‌برند

 

آش دوغ قزوين

يکي از آش‌هايي که مختص استان قزوين بوده و به عنوان غذاي سنتي و بومي اين استان، به شمار مي‌رود. در واقع يکي از راحت‌ترين آش‌هايي است که هر کدبانوي ايراني مي‌تواند آن را تهيه کند. طعم پيازداغ و سيرداغ در کنار گوشت قلقلي، بسيار عالي و دوست‌داشتني به نظر مي‌رسد. مردم استان قزوين در تهيه‌ي اين آش سنتي، وسواس زيادي در انتخاب مواد اوليه به خود راه نمي‌دهند و اغلب از موادي مانند نخود، لوبياقرمز، عدس، برنج، سبزي آش، دوغ چکيده، پياز داغ، سيرداغ و نعناداغ استفاده مي‌کنند

.

البته گاهي‌اوقات ممکن است بنابر سليقه و ذائقه‌ي آشپز و افراد خانواده، موادي به اين آش اضافه يا از آن کسر شود. آن‌ها پس از طبخ آش دوغ، گوشت‌ قلقلي‌هاي سرخ شده را روي آن ريخته و سرو مي‌کنند. توصيه مي‌کنيم که اگر به استان قزوين سفر کرديد، از اين آش فوق‌العاده و لذيذ، نوش جان کنيد.

آش ماش پيازو

آش ماش پيازو نوع ديگري از آش‌هاي سنتي استان قزوين است. مردم استان قزوين، براي طبخ اين آش خوشمزه و لذيذ، علي‌رغم تمام آش‌هاي تهيه شده، از سبزي استفاده نمي‌کنند. شايد طبخ آش بدون سبزي، بدور از تصور باشد؛ ولي درست کردن و چشيدن اين غذاي لذيذ، خالي از لطف نخواهد بود

.

جوجه بروستد

شايد نتوان از جوجه بروستد، به عنوان غذاي سنتي يا محلي استان قزوين ياد کرد؛ اما قطعا اين غذاي بسيار لذيذ، از محبوب‌ترين و رايج‌ترين غذاهايي است که توسط مردم اين استان مصرف مي‌شود. غذايي تهيه شده از مرغ که همراه ياران هميشگي‌اش سيب‌زميني سرخ کرده، سوپ شير، نان باگت و خيارشور ميل مي‌شود. آن‌ها جوجه بروستد را شب و به عنوان وعده‌ي غذايي شام، مصرف مي‌کنند

.


منبع : کجارو

این خبر را با دوستان خود به اشتراک بگذارید



تگ ها