City Id =8

انتخاب استان

برنامه ریز

چقدر میخوای خرج کنی؟! (قیمت ها به تومان است) چیکار می خوای بکنی ؟ چقدر وقت داری؟!

رستوران گردي؛فرصتي براي شهرهاي گردشگري (1395/02/11)

شکم گردي يا رستوران گردي شاخه اي از گردشگري است که کشورها از آن براي معرفي تنوع غذايي خود استفاده مي کنند اما در ايران با وجود داشتن هزاران نوع غذا، عمده رستورانها تنوع غذايي ندارند.
رستوران گردي؛فرصتي براي شهرهاي گردشگري

به گزارش بزنيم بيرون ، رستوران هاي هر شهر يکي از مهمترين پاتوق هاي هر شهروند و يا گردشگران آن شهر است. از رستوران هاي شيک و مدرن گرفته تا رستوران هايي که شايد از آنها تنها يک خاطره باعث شده تا مشتري ها مجذوبش شوند.

شهرت يک رستوران گاهي در فضاي آن، گاهي در غذايش و گاهي در مشتري و يا حتي خاطراتش است. در هر حال رستورانهاي پايتخت تهران را اگر از رستوران هتلها تفکيک کنيم مي توانيم به اين برسيم که به طور حتم آنها که سري از سرها درآورده اند، غير از شهروندان و گردشگران شهرهاي ديگر، ميزبان گردشگران خارجي نيز هستند رستوران هايي که جدا از مليت هاي مختلف مخصوص ايراني هاست. اما آنچه که در رستوران هاي تهران عرضه مي شود؛ کباب کوبيده و جوجه کباب است.

اصلا تهران را با همين کباب هايش مي شناسند به همين دليل است که تعداد چلوکبابي هاي تهران زياد است و حتي برايش اتحاديه نيز تشکيل داده اند. اما بايد نگاه ديگري نيز به اين رستوران ها داشت. رستوران هر شهري يکي از مهمترين زيرساخت هاي گردشگري در هر شهر به حساب مي آيد. زيرساختي که اگر به آن توجه نشود، يکي از چرخه هاي اقتصاد گردشگري لنگ مي زند و ديگر کسي به آن اعتماد نخواهد داشت و يا حتي گردشگران آن شهر ديگر رغبتي به استفاده از غذاهاي آن نشان نمي دهند و مهمترين هزينه اي که بعد از اقامت صرفش مي کنند را نيز از جامعه ميزبان مي گيرند.

تهراني ها سعي کرده اند که در داشتن چلوکبابي رکورددار باشند. در تهران رستوران هاي متفاوتي وجود دارد چه آنها که فقط کباب مي دهند چه آنها که کباب را در يک فضاي سنتي و يا در قالب سلف سرويس به مشتري عرضه مي کنند.

اما تعداد رستوران هايي که به صورت مجزا در تهران کار مي کنند و يا سلف سرويس هستند حدود هزار رستوران است که شامل قانون نظام صنفي مي شوند.

در اين باره، سيد علي اصغر مير ابراهيمي رئيس اتحاديه رستوران داران و سلف سرويس کل کشور به خبرنگار مهر مي گويد: ما معمولا در رستوران هايمان غذاي سنتي و اصيل ايراني سرو مي کنيم مانند چلوکباب، چلو خورشت، مرغ شکم پر، انواع ماهي و غيره چون معمولا غذاي ايراني بيشتر طرفدار دارد. به خصوص چلو و ديزي.

وي درباره تعداد رستوران با مليت هاي مختلف در تهران که معمولا ميزبان گردشگران خاص خودشان نيز هستند گفت: تعداد اين رستوران ها محدود است. اما تصور مي کنم دو رستوران چيني، سه رستوران ژاپني، سه رستوران هندي و يک رستوران کره اي داشته باشيم اما معمولا گردشگران کشورهاي ديگر به رستوران هاي ايراني مي آيند و مي خواهند که غذاي ما را تست کنند خيلي کم پيش مي آيد که گردشگري از غذاي ما نخورد چون در ايران تنوع غذايي زيادي داريم.اکنون ۲۰ مدل غذاي خاص براي گردشگران خارجي نيز در رستوران هاي ايراني سرو مي شود که به طور حتم از يکي از آنها حتما مي خورند.

ميرابراهيمي معتقد است اگر چه گردشگران خارجي به رستوران هاي لوکس مي روند اما براي آنها وجود سفره خانه ها و رستوران هاي سنتي نيز جذاب  است به همين دليل آنها يکي از پاتوق هاي خود را از ميان سفره خانه هاي سنتي انتخاب مي کنند.

وي آماري از حضور گردشگران خارجي در رستوران هايي که زير نظر اتحاديه هستند ندارد ، اما مي داند که معمولا راهنمايان گردشگري تورهاي خارجي با رستوران هاي مناسب ارتباط گرفته و گردشگران خود را به آن رستوران ها مي برند.

اگرچه ميرابراهيمي معتقد است که بايد صرف غذا در رستوران ها رقابتي باشد اما در اين ميان رستوران هاي شهرهايي مانند گيلان گوي سبقت را از تهراني ها نيز ربوده اند چرا که تنوع غذايي گيلان نسبت به تهران بسيار بيشتر  است و اين شهر توانسته از غذاهاي مخصوص به شهر خود در رستوران ها استفاده کند با اين وجو.د به کرات مي شود ديد که در کنار رستوران هاي سنتي، غذاهاي تکراري زيادي نيز به فروش مي رسد يکي از دلايل آنها به گفته ميرابراهيمي اين است که معمولا براي گردشگران داخلي که بيشتري مشتري رستوران هاي هر شهري هستند، تهيه غذاي سنتي آسان و معمولا در خانه انجام مي گيرد اما تهيه غذاهايي مانند چلوکباب و يا جوجه کباب سختر است و مردم ترجيح مي دهند در رستوران اين غذاها را مصرف کنند به همين دليل است که رستوران هاي هر شهري کمتر غذاي سنتي درست مي کنند مگر آنکه يک گروه گردشگري قصد استفاده از آن رستوران را داشته باشد و از قبل نيز اعلام کند که چه غذاهايي مد نظرشان است.

اگرچه شهرهاي ايران به دليل تنوع اقليم و آب و هواي هر منطقه اي داراي غذاهاي متفاوتي است اما شهر رشت به دليل طبيعت سرسبزش از ميان شهرهاي ديگر از تنوع غذايي بيشتري برخوردار است به همين دليل يونسکو اين شهر را به عنوان شهر خلاق غذا ناميد.

بر اساس برخي آمارهاي اعلام شده، ۱۷۰ نوع غذاي محلي در رشت تهيه مي‌شود. در رشت و البته بسياري ديگر از نقاط گيلان، انواع خوراک‌ها با استفاده از انواع گياهان تهيه مي‌شود. افزون بر اين، بر خلاف بسياري از شهرهاي ايران که منابع گوشتي در آن تنها به گوشت گاو، گوسفند و يکي دو حيوان اهلي ديگر محدود است، رشت از تنوع زيادي در اين زمينه نيز برخوردار بوده و غذاهاي گوناگوني با استفاده از گوشت انواع حيوانات محلي، پرندگان وحشي و نيز ماهي در اين شهر تهيه مي‌شود.

.

در بسياري از مناطق ايران به خاطر کمياب بودن منابع غذايي در فصل زمستان، تنوع غذايي در اين فصل کاهش چشمگيري مي‌يابد. اين در حالي است که در گيلان، حدود ۶۰ غذاي محلي ويژه زمستان وجود دارد.همچنين وجود تعداد زيادي رستوران و غذاخوري در اين شهر، حکايت از اهميت مردم اين ديار به تنوع غذايي و مقوله خوراک دارد.

بسياري از گردشگران داخلي و ايراني يکي از جاذبه هاي سفر خود را استفاده از همين تنوع غذايي مي دانند البته در برخي از کشورهاي ديگر تورهاي گردشگري تنها با هدف غذا برگزار مي شود اما در ايران چنين تورهايي وجود ندارد و کمتر رستوراني را نيز مي توان پيدا کرد که براي گردشگران خارجي و يا داخلي مناسب باشد اما تنوع غذاهاي سنتي در آنها نيز به قدري باشد که گردشگران حق انتخاب داشته باشند و تنها به دو نوع کباب اکتفا نکنند.

با اين وجود در بسياري از شهرهاي کشور هر از گاهي جشنواره هايي غذايي برگزار مي شود و در آن مردم غذاهاي متنوع شهرها را درست کرده و معرفي مي کنند اما بيشترين هدف اين جشنواره ها يا کمک هاي خيريه است و يا مسابقه آشپزي.


منبع : خبرگزاري مهر

این خبر را با دوستان خود به اشتراک بگذارید



تگ ها