عضو هيات مديره تشکل زيست محيطي پيامآوران ارديبهشت گفت: هنوز اولين کيسههاي نايلوني توليد شده در جهان تجزيه نشده است.
به گزارش بزنيم بيرون ، زهرا سادات ميرمعيني در آستانه روزجهاني بدون کيسه پلاستيکي(۲۱ تير) در گفت و گو با خبرنگار ايسنا، اظهار کرد: کيسههاي پلاستيکي از جمله خطرناکترين مواد هستند که براي تجزيه آنها حداقل ۵۰۰ سال زمان نياز است و اين يعني اولين کيسههاي پلاستيکي ساخته شده که در جهان رها شده، هنوز تجزيه نشده است.
اين فعال محيط زيست با بيان اينکه سالانه ميليونها تن کيسه پلاستيکي همراه رودخانه و سيلاب وارد اقيانوسها ميشود، يادآوري کرد: اين کيسهها مرگ گونههاي جانوري از جمله دلفينها و پرندگان آبزي را رقم ميزنند، زيرا بسياري از آنها به اشتباه اين کيسهها را ميخورند و يا وارد کيسه ميشوند و در آن گير ميکنند و ميميرند.
ميرمعيني آلودگي هوا، خاک و آبهاي زيرزميني را از ديگر پيامدهاي استفاده از کيسههاي نايلوني دانست و تصريح کرد: اين کيسهها وقتي وارد مرحله تجزيه ميشوند مواد سمي از خود متصاعد ميکنند که محيط زيست را آلوده ميکند و يا با آب باران شسته شده و وارد آبهاي زيرزميني ميشوند.
به گفته ميرمعيني، مواد پليمري موجود در اين کيسهها سرطانزا است و آسيب آن مستقيم به خود انسانها برميگردد.
وي خاطرنشان کرد: از سوي ديگر اين کيسهها در نهايت فقط يکبار قابل بازيافت هستند و پس از آن بايد سوزانده شوند چون راهي براي تجزيه آنها وجود ندارد.
عضو هيات مديره انجمن پيامآوران ارديبهشت از ممنوعيت استفاده از کيسههاي نايلوني در بسياري از کشورها که چندان پيشرفته هم نيستند ياد کرد و افزود: اين کشورها به مضرات استفاده از کيسههاي نايلوني که مستقيم به خود مردم برميگردد آگاه شدهاند و از کيسههاي پارچهاي يا برزنتي استفاده ميکنند.
ميرمعيني معتقد است، در هيچ کشوري به اندازه ايران از کيسههاي نايلوني و ظروف يکبار مصرف استفاده نميشود و متاسفانه مردم هنوز از مضرات اين کيسهها آگاهي لازم را ندارند.
وي اظهار کرد: در همين شهر کرمانشاه بنا به گفته مديرعامل شرکت بازيافت، روزانه ۳۵ تا ۴۰ تن کيسه نايلوني در زبالهها توليد ميشود که اگر اين عدد را در تعداد روزهاي سال ضرب کنيم، عدد بسيار بزرگي ميشود.
اين فعال محيط زيست جايگزيني کيسههاي نايلوني با کيسه پارچهاي و ... را زمانبر و نيازمند فرهنگسازي و البته صرف هزينه دانست و تصريح کرد: اين کار بايد از خود مردم شروع شود که از کيسه نايلوني استفاده نکنند و يا يک کيسه را براي مدت طولاني همراه داشته باشند و فقط در همان يک کيسه خريد کنند.
ميرمعيني بيان کرد: از سوي ديگر بايد در فروشگاهها اين فرهنگسازي انجام شود که به مردم کيسه پلاستيکي ندهند که هم از نظر هزينه به نفع خود فروشگاه است و هم باعث ميشود مردم ياد بگيرند براي خريد ساک همراه داشته باشند.
وي يادآوري کرد: اين کار اگرچه زمانبر است، اما در نهايت جواب خواهد داد.
عضو هيات مديره تشکل پيامآوران ارديبهشت از برنامه اين تشکل براي توزيع رايگان کيسه پارچهاي بين مردم به مناسبت روز بدون کيسه پلاستيکي خبر داد و گفت: روز دوشنبه (۲۱ تير)، هزار کيسه پارچهاي را در ۱۴ فروشگاه بزرگ شهر به صورت رايگان بين مردم توزيع ميکنيم و در کنار آن آموزش و اطلاع رساني را به مردم خواهيم داشت.
ميرمعيني اظهار کرد: برنامه داريم در مراحل بعدي کيسههايي را تهيه کنيم که خود متشکل از چند کيسه کوچکتر است و ميتوان چندين محصول و ميوه متفاوت را در آن جاي داد و بعد از هر بار خريد کيسه را خالي کرد و دوباره مورد استفاده قرار داد.
وي گفت: البته براي انجام اين کار نيازمند اعتبار و تامين هزينه هستيم و انجام چنين کارهايي با دست خالي بسيار دشوار است.
منبع :
خبرگزاري ايسنا