به گزارش بزنيم بيرون ، روانسر يکي از شهرستانهاي بکر و بسيار زيباي استان کرمانشاه است که در دامنه ارتفاعات شاهو و در شمال غربي کرمانشاه واقع شده و به دروازه و نگين اورامانات معروف است.
مهماننوازي و نيکرفتاري مردم شهرستان روانسر با گويش زيباي کُردي سوراني در ايران زبانزد است و هرساله گردشگران بسياري روانسر را مقصد استراحت و تفرج خود برميگزينند و راهي اين ديار ميشوند.
روانسر بهواسطه داشتن آثار پيشازتاريخ و تاريخي اهميت برجستهاي در بحث گردشگري و رونق توريسم يافته، از سوي ديگر وجود چشمهها و سرابهاي پرآب و ديدني زيبايي دوچنداني به اين شهرستان بخشيده است.
همچنين ويس، سه سواره، بابا حيران و شيخ سرا از اماکن مقدس شهرستان روانسر هستند.
«قوري قلعه» يکي از بزرگترين غارهاي آبي آسيا با ۶۵ ميليون سال قدمت
تپه موسايي يکي از آثار تاريخي و بسيار ديدني شهرستان روانسر است و تاريخي ۷ هزارساله را در خود پنهان کرده است، همچنين طاق فرهاد نيز از آثار زيباي دوران هخامنشي است که جلوه تاريخي شهرستان روانسر را براي دوستداران فرهنگ و تاريخ نمايان ساخته است.
اما يکي از جاذبههاي بسيار ديدني و زيباي روانسر غار قوري قلعه است غاري که عنوان يکي از بزرگترين غارهاي آبي آسيا را به خود گرفته و آنطور که گفته ميشود غار قوري قلعه قدمتي به بلنداي ۶۵ ميليون سال دارد و حدود ۳۵ هزار سال پيش مامن شکارچي هاي عصر سنگ بوده که بهعنوان يک اثر طبيعي ملي نيز ثبتشده است.
فرماندار شهرستان روانسر در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اقدامات انجامشده براي توسعه گردشگري در اين شهرستان اظهار داشت: از جاذبههاي ديدني و طبيعي روانسر غار قوري قلعه است که توجه به اين اثر طبيعي و رونق گردشگري با استفاده از اين ظرفيت اقتصاد شهرستان روانسر و استان را متحول کرده و سبب رونق گردشگري ميشود.
طرح توسعه غار قوري قلعه انجام ميشود
حسين ويسمرادي ادامه داد: يکي از پتانسيلهاي گردشگري و توسعه شهرستان درواقع مجموعه غار قوري قلعه است، بنده از ابتداي پذيرش مسئوليت در شهرستان موضوع توسعه اين غار را در دستور کار قراردادم و پيگيريهايي از سوي شرکت گردشگري و ميراث فرهنگي استان و معاونت عمراني استانداري انجام داديم و بر اين اساس طرح توسعه براي مجموعه غار قوري قلعه ديده شد.
وي گفت: در اين طرح توسعه همه آن چيزهايي که نياز است ازجمله امکانات تفريحي و سرگرمي و اسکان و نيازهاي تفرجگاهي و آلاچيقهاي کوهستاني و... ديدهشده تا قبل از اين طرح حريم و محدوده غار قوري قلعه ۳۵ هکتار بود و اکنون اين محدوده را به ۸۰ هکتار ارتقا داديم.
ويسمرادي احداث تلهکابين، ايجاد غرفههاي جديد، پارکينگ و اقامتگاههاي کوهستاني را ازجمله برنامههاي در نظر گرفته در طرح توسعه غار قوري قلعه عنوان و بيان کرد: اين پروژه قطعاً ۵ ساله است و بر اساس برنامهها زيرساخت از سوي دولت فراهم ميشود.
ايجاد تلهکابين بر روي غار قوري قلعه
وي همچنين بيان کرد: سال گذشته در بازديدي که کارشناسان از محل غار به عمل آوردند از محل بودجه سفر مقام معظم رهبري مقرر شد تا يک ميليارد اعتبار تخصيص دهند.
ويسمرادي افزود: بحث فاضلاب و نصب دوربين داخل غار، برق و روشنايي، مسائل زيستمحيطي و توسعه غار بايد در دستور کار قرار گيرد و تا ۱۵۰۰ متر در جلو نيز تونل شيشهاي ميتوان ايجاد کرد و در حال حاضر ۱۰۰ تا ۱۲۰ نفر براي اين پروژه مشغول کار هستند.
فرماندار شهرستان روانسر بيان کرد: توسعه غار قوري قلعه يکي از تأکيدات استاندار کرمانشاه است و پيشنهاد داديم تا ۴۰ ميليارد براي توسعه اين غار پيشبيني شود اما بعد از انجام زيرساختها توسط بخش دولتي در نظر داريم تا با همکاري بخش خصوصي کار را پيش ببريم و حاضر به همکاري با بخش خصوصي هستيم.
وي گفت: بحث فاضلاب و آلاچيقها و پارکينگ در طرح توسعه غار قوري قلعه لحاظ شده سال گذشته ۷۵۰ ميليون تومان هزينه براي اين طرح هزينه شد و امسال نيز به دنبال کمک بخش خصوصي هستيم.
ويسمرادي همچنين در خصوص مسير تلهکابين در اين غار نيز اظهار کرد: تلهکابين روي غار نصب ميشود و ۳ کيلومتر طول رفتوبرگشت آن است و اين تلهکابين در طرح توسعه لحاظ شده و همچنين اتفاقات خوب ديگري براي اين پروژه طراحيشده است.
فرماندار شهرستان روانسر همچنين بيان کرد: اگر طرح توسعه غار اجرا شود امکان اشتغالزايي براي بيش از ۱۰۰۰ نفر فراهم ميشود و سبب رونق اشتغال براي روانسر و ديگر شهرستانهاي اورامانات خواهد شد.
روانسر داراي جاذبههاي تاريخي و طبيعي فراواني است
ويسمرادي در ادامه از ايجاد تلويزيون شهري در بخش سراب روانسر خبر داد و گفت: در مورد مبلمان شهري اقداماتي در حال انجام است و توسعه و بهسازي پارکها را در دستور کارداريم طي دو سال گذشته ۷ ميليارد براي فاضلاب هزينه کرديم و يکي از برنامهها براي سراب روانسر راهاندازي تلويزيون شهري است.
مديرعامل انجمن حاميان طبيعت چرو در شهرستان روانسر نيز در گفتگو با خبرنگار در خصوص جاذبههاي گردشگري شهرستان روانسر گفت: يکي از اماکن مذهبي اين شهرستان مرقد شيخ سراجالدين واقع در روستاي سلکان است که از قدمت زياد و منظرهاي بينظير برخوردار است. مرقد شيخ سراجالدين بر روي تپههاي غربي مرتفع شهرستان روانسر واقعشده است.
محمد کريمي افزود: گور دخمه روانسر نيز يکي از آثار تاريخي و زيباي اين شهرستان است اين گور دخمه واقع در کوه قله و چسبيده به سراب روانسر است همچنين غار قوري قلعه در ۳۰ کيلومتري روانسر - پاوه از ديگر آثار تاريخي و جاذبههاي گردشگري روانسر است.
وي در خصوص وجهتسميه شهرستان روانسر گفت: روانسر در زبان کُردي «روان سه ر» است و در اين رابطه دو بحث وجود دارد به اعتقاد عدهاي «روان» جايي که زمين نم دارد و حالت تالاب است و علفهاي زيادي دارد و براي چراي دام مناسب است و روانسر داراي روانهاي متعددي بوده که قسمت اصلي آن در محل کنوني سراب روانسر بوده است. «سه ر» به معناي بالا است؛ مردم گفتهاند که دام را به «روان سه ر» ببريم به معناي چراگاه بالايي يا چراگاه اصلي.
کريمي همچنين بيان کرد: ديگر باوري که براي نام روانسر وجود دارد اين است که سنگ مزبح واقع در سراب روانسر که گفته ميشود در قديم سر دشمن يا... را روي آن بريده و در آب انداختهاند و اينگونه روان سه ر به معناي سر روان شده روي آب نيز آمده است.
سراب روانسر چشم اندازي زيبا در مرکز شهر
يکي ديگر از جاذبه هاي تفريحي و ديدني شهرستان سراب زيباي روانسر است که از جاذبههاي مهم گردشگري استان کرمانشاه محسوب مي شود.
اين مکان ديدني در ايام مختلف سال و بهويژه روزهاي تعطيل مسافران و گردشگران بسياري را بهسوي خود جذب ميکند.
اين چشمانداز زيبا که در مرکز شهر روانسر واقعشده از سرچشمههاي اصلي رودخانه قرهسو در کرمانشاه است که بهويژه در ايام تابستان شاهد حضور مسافراني از سراسر کشور براي گذراندن لحظاتي توأم با آسايش است.
سرابهاي زيبا، دامنههاي بکر و سبز شاهو و اورامانات، طبيعت سرسبز و دلانگيز، مهرباني و سخاوت زنان و مردان کُرد هورامان همهساله مهمانان زيادي را براي ديدن اينهمه زيبايي به روانسر ميکشاند