تا به حال با قايق به روستايي در دامنه كوه رفتهايد؟ سفر به روستايي كه در دامنه كوه و در جوار درياچهاي حاصل از ساخت سد قرار دارد ميتواند تجربه جذاب و هيجانانگيزي باشد. جاده كرج - چالوس از زيباترين جادههاي کشور است و "واريان" جزيره مانند كوچكي در آنسوي آبهاي سد كرج، زيباييهاي اين جاده را چند برابر كرده است. واريان در بين 6 روستاي گردشگري منطقه تنها روستايي است كه راه دسترسي زميني ندارد و تنها با قايق ميشود به اين روستا سفر كرد.
-
واریان در قدیم شامل چندین محله بوده که در هر محله، خاندان بخصوصی زندگی میکرده به عنوان مثال خاندانی که اهل کیان بودند، آنها را کیانی نسبت میدادند. ضمن اینکه کیان بزرگ ترین و با نفوذترین خاندان واریان نیز بوده است.
در اینجا محلههای واریان قدیم(پیش از دهه ۱۳۴۰) به روایت کربلایی حاج غلامحسین بهرامی:
۱-کیان ۲-عبادان ۳-پسه ده ۴-توکلان ۵-آهنگران ۶-شاگیان ۷-ساربان ۸-جیرین سران ۹-باغ خلیل ۱۰-ایسیوول ۱۱-باغ محله ۱۲-قدمان ۱۳-قیاسان ۱۴-گریان ۱۵-دومالان ۱۶-مسگران ۱۷-آنطرفآب ۱۸-میون سرا
اگر از لغتنامه دهخدا درباره اين روستا سراغ بگيريد، ميخوانيد: "واريان" نام دهي است از دهستان ارنگه كرج از شهرستان تهران واقع در 25 هزار گزي شمال شرقي كرج و كنار جاده كرج به چالوس در دره رود كرج. ناحيهاي است سردسير و داراي 1068 تن سكنه است. آب آن از رود كرج و چشمهسار تامين ميشود و محصول آن غلات و ميوه و لبنيات و عسل و داراي باغهاي ميوه است. شغل اهالي زراعت و گلهداري و كرباسبافي و گيوهسازي است داراي دبستان و راه ماشينرو است
-
روستای واریان واقع در حاشیه شرقی سد کرج روستای واریان ابتدا در جایی که اکنون بستر دریاچه سد کرج است قرار داشت اما در پی ساخت سد امیرکبیر یا همان سد کرج اهالی و ساکنان آن به مناطق بالاتر کوچ داده شدند و بدین ترتیب تنها راه ارتباطی آن راه آبی بود. ولی با این وجود کشاورزی و دامپروی در این روستا پر رونق بود. زیبایی خاص واریان و زیبایی دریاچه باعث شده بود که این روستا از موقعیت خاصی برخوردار شود. در آن سوی دریاچه و کنار جاده هتلی به نام هتل واریان قرار داشت که امکاناتی برای قایقرانی و اسکی روی آب دارا بود. به دلیل نزدیکی به آب و دریاچه شنا اسکی و قایق رانی از ورزشهای اختصاصی بچههای واریان بود و تعدادی از آنان از قهرمانان ملی این سه رشته ورزشی بودند. چون رفت و آمد با قایق از مشکلات و خطرات خاص خود برخوردار بود بررسیهایی جهت ایجاد راه و یک پل ارتباطی برای اهالی و بومیان این روستا انجام شد ولی به دلایل گوناگون این کار عملی نشد.
-
در سفر خود به روستای واریان ميتوانيد با يك تير 3 نشان را هدف بگيريد، سفر به جاده چالوس، بازديد از روستاي واريان و ديدار با اولين سد چند منظوره كشور.
-
امروزه دیار واریان شامل چندین محله است که اسامی آن بدین شرح است:
1-خراسانیان 2-کافر دره 3-خش دره 4-کل دره 5-دره وانو 6-دیمان جار 7-هاقوری(از زمینهای زراعی روستای واریان است که در حال حاضر به دلیل خریدن این زمینها توسط دولت ورسیدگی نشدن به آنها کاملا خشک شده و از بین رفته اند. قابل ذکر این که هاقوری دو درخت گردوی بسیار قدیمی دارد. )
از روستاها و آبادیهای هم جوار واریان می توان به ارنگه بزرگ، خوزنکلا، دروان، کوشک بالا، قله منار، مورود و پل خواب اشاره کرد.
ما امروز رفتیم اجازه ندادن بریم گفتن فقط اهالی وبستگانشون اجازه ورود به روستا دارن
نمیزارن با قایق بری و فق ساکنین و بستگانشون میتونن برن داخل روستا
پاسخ : با سلام ممنون که اطلاع دادین.