مشخصات کافه نادری
در سال ۱۳۰۶ مهاجر ارمنی با نام خاچیک مادیکیانس این کافه را دایر کرد. این کافه سالها پاتوق شاعران، نویسندگان و روشنفکران بودهاست. در معرفینامهای از این کافه که امروزه در کنار در ورودی آن قرار داده شده آمدهاست که غذاهای فرنگی مانند بیف استروگانف و بیفتک و همچنین کافه گلاسه، شاتو بریان، بستنیهای فرنگی، قهوه ترک و فرانسه برای اولین بار در این کافه به ایرانیان عرضه شد. مادیکیانس، درست ۸۴ سال پیش هتلی بنا کرد که امروز، کافه آن، کلیشهایترین نوستالوژی پاتوق نشینهای شهر تهران است.
تاریخچه کافه نادری
گارسونهای ارمنی این کافه-رستوران، غذاهایی چون بیفتک و بیف استروگانوف و نوشیدنی هابی مانند کافه گلاسه، قهوهٔ ترک و فرانسه را نخستین بار در این رستوران عرضه کردند. شبها هم اغلب، مراسم در حیاط پشتی کافه برپا بود و دود سیگارهای فرنگی فضای آن جا را پر میکرد، حیاطی که حدود سه دههاست در آن بسته شدهاست.
ویژگیها کافه نادری
کافه نادری، در دههٔ سی و چهل، پاتوق روشنفکرانی مثل صادق هدایت، جلال آلاحمد، احمد فردید و سیمین دانشور، نیما یوشیج بوده و بخش زیادی از شهرت کنونی اش را از اعتبار این اشخاص وام گرفتهاست.
امکانات ویژه کافه نادری
ظرفیت این کافه ۱۴۰ نفر در دو سالن است. در سالن اول، فقط قهوه و چای و دسر سرو میشود و سالن بعدی ویژهٔ غذاست.
سایر اطلاعات کافه نادری
این کافه در تاریخ اول مهر ماه 1382 با شماره ثبت ۱۰۴۴۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
منبع کافه نادری
معرفینامهٔ کافه به نقل از مجموعه قوانین و مقررات صنعت ایرانگردی و جهانگردی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، زمستان ۱۳۷۸
«دانشنامهٔ تاریخ معماری ایرانشهر»
سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران